Reklama

Reklama

Peter Bretter je sympatický třicátník, který se živí psaním hudby k televizním seriálům. Strávil pět dlouhých a báječných let zbožňováním své přítelkyně - televizní hvězdy Sarah Marshallové, která, i když "nechtěně", na něj zapomněla při děkovací řeči při přebírání televizních cen. Ve chvíli, kdy se s ním Sarah rozejde, se Peterovi zhroutí svět. Svou krizi zpočátku řeší postelovou terapií, později zjišťuje, že tudy cesta nevede. Snaží se, aby na ni zapomněl, vždy ale dojde k závěru, že bez Sarah už jeho život nikdy nebude mít smysl. Na radu svého nevlastního bratra odjede na Havaj s tím, že změna prostředí mu pomůže na nešťastnou lásku definitivně zapomenout. Plán mu ale úplně nevychází, protože tam jeho nejhorší noční můra teprve začíná! (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (830)

POMO 

všechny recenze uživatele

Kopačky sú filmom, v ktorom prvý bozk nemusí byť podfarbený dlhším a hlučnejším než 2-sekundovým tichým romantickým tónom, aby išlo o najromantickejší okamih filmu. Kopačky majú v sebe toľko úprimnosti a hmateteľnej reality, majú natoľko multirozmerné a uveriteľné postavy a ponúkajú tak všestranné, férové, neklišoídne komické i dramatické pohľady na situačné strety postáv, že sa autorsko-rozprávačskou výpovednou hodnotou vyrovnávajú kdeakej vysoko hodnotenej psychologickej dráme. Film som si dal v plexe hneď po plytkom, povrchnom a v gíčovitej lacnosti otrocky nalinkovanom Sexe v meste - a nie že mi chvíľkovo zlepšil náladu, on mi osvetlil celý víkend. Judd Apatow nie je ani o chlp menej inteligentný člověk než Steven Spielberg a vďaka nemu si po dvadsiatich rokoch pozerania filmov zamilovávam žaner, ktorý som vždy považoval iba za pominuteľné oddychové povyrazenie. A čo tá chýbajúca jedna hviezdička? Do holky sa tiež nezamilujete preto, že by bola dokonalá… ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Jason Segel .. Život je kurva! A přesně to budete, kam půjdete. _ Líbivé, ale nevyvážené a příliš uplakané. Produkční křídla zvaná Judd Apatow si pod sebe vzala další z fanoušskovských scénářů jednoho ze svých herců, nasadila na něj debutujícího režiséra a opět (finančně tedy rozhodně) zaskórovala. Snímek opět nabízí skvělé, neokoukané herce (Segel, Bell, Brand a především hlasově roztomile nakřápnutá Mila Kunis), několik skvělých momentů, vsuvek a odkazů (Baldwin, CSI, Drákula, ..), ale také místy povážlivě skřípe, málo boduje na metě humoru, zato sentimentu a sexuálních zásunů rozdává až neúnosně. Do toho spousta náhod, kdy se pár po rozchodu potkává takřka nepřetržitě, jenže málokdy je situace alespoň situačně zábavná. Dle mého je Judd Apatow stále tam, kde se Zbouchnutou či Superbad; někde uprostřed cesty ke skutečné kvalitě (jsou totiž hravé, ale schématické, dlouhé, nedržící tempo...). Forgetting Sarah Marshall není vyloženě horší, jen je to film jiný. ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Jsem rád, že někdo natočil z určitýho hlediska tak realistickou komedii o chlapech jak jim je a co vyvádějí, když se s nima holka rozejde ... Ten týpek v tom filmu si zažije šílenou bolest, ale pořád je to nic proti tomu, co znám já osobně ... A ta situace mezi dvěma holkama, jak úsměvné a pro mne aktuálně "aktuální" ... Tohle se mě hluboce dotklo a dostalo mě to. Jasně plnej počet ... :-) ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Uáááá! To myslíte vážne s tými hodnoteniami a chválami?! Ten film bol dlhší ako týždeň pred výplatou a väčšinu z neho vypĺňala romantická vata v podobe jedného zavýjajúceho lúzra! Mala som chuť ho vyfackať a zmlátiť do modra už po desiatich minútach - a oni ma tou jeho idiociou týrali ďalšie dve hodiny. Deň pred týmto sme si pozreli Get him to the Greek, čo je vlastne spin off komickej postavičky Aldousa Snowa a veruže aj za 3* to bolo raz také zábavné ako táto romantická zlátanina, kde sú všetci hlavní hrdinovia hlúpi pokrytci. Niekedy som schopná aj slabšej komédii veľa odpustiť pre kvalitné popkultúrne narážky alebo niekoľko božsky vtipných scén - ale TOTO nie!!! Tento film by museli od začiatku celý prekopať, aby som mu dala milosť. Poslednou záchranou pred jednou hviezdičkou bol úplný záver - ktorý sa už ako často používaný "prekvapivý" opak klišé sám stáva klišé - nicméně mohol zapôsobiť lepšie, keby mal tento film o 20 minút dementného balastu a zbytočných postáv menej!!! ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Jason Segel je jeden z mála herců, který má úspěch v seriálech i v celovečerních filmech. Film Kopačky jen potvrzují jeho kvality v komediálních žánrech a doufám, že u nich ještě nějakou dobu zůstane. Je vidět že Jason scénář psal přímo na sebe a chtěl se evidentně ukázal v celé své kráse :) Všichni tu vynášejí do nebes jméno Judd Apatow a já si říkal, kdo to sakra je. Myslel jsem nejdřív, že to je scénárista. Ale na imdb jsem zjistil, že to je producent, který má na svědomí ty nejlepší komedie, za poslední tři roky (40 let panic, zbouchnutá, Superbad, Kopačky) a brzy se objeví film Pineapple Express na který už jsem viděl trailer a strašně mě pobavil. Už se na něj těším. Kam Judd šáhne, tam je bezvadný humor, který si získá většinu z nás. Nikdy jsem nevěřil, že by si mě získala nějaká romantická komedie a právě tím mě Apatow vyvedl z omylu. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (22)

  • Tržby ze severoamerických kin činily 63,2 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 105,8 mil. (NIRO)
  • V bare u Lenivého Joa si Rachel (Mila Kunis) dáva drink Longboard Island, čo je vlastne ležiak vyrábaný na Havaji, konkrétne v Kona Brewing Co. (vander19)
  • Natáčelo se na Havaji a v Los Angeles. (SONY_)

Související novinky

Další černá vlajka na obzoru

Další černá vlajka na obzoru

03.08.2010

Britský komik Russell Brand, který se tento týden vrací do našich kin jako excentrický rocker z Kopaček v spin-offu Dostaň ho tam, touží po šermování a plavbě na rychlé lodi. Ve filmu studia 20th… (více)

Reklama

Reklama