Reklama

Reklama

Admirál

  • Rusko Admiral (více)
Trailer

Za čest a lásku! Tragický příběh admirála Kolčaka, jeho velké lásky, bojů s Rudou armádou a ruského zlatého pokladu. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (151)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Rusové bohužel i v oblasti válečných filmů začali napodobovat americké vzory. Máme tu různé zpomalené detaily rozbíjejících se sklenic apod., romantickou zápletku a kdesi v pozadí ukrytý příběh admirála Kolčaka, který byl dostatečně zajímavý, ale tady ho zastínily nějaké romantické ptákoviny podle obvyklých šablon. Takže promarněná příležitost. ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Admirál Kolčak. Vděčné, ale velmi těžké téma. Velmi troufale si jej zvolil nikoliv už nejmladší režisér KRAVČUK. Je obdivuhodné, že do tak ožehavého tématu vůbec šel. Téměř 90 let byla tato revoluční postava "tabu". Film se zabývá krátkým úsekem jeho života - a to od r.1915-1920. Doba největších zlomů a proměn v ruské společnosti. Bílí proti Rudým neboli Menševíci proti Bolševikům. Bojovali zde i naši vojáci-legionáři (někteří byli zrádci - zradili Kolčáka a vydali ho "rudým"). Jde o to, z jakého pohledu se na věc díváme. Před pádem komunismu to byli asi hrdinové. Ale nechme politiky a vraťme se k filmu. V této krátké životní episodě zasáhla do života admirála Kolčaka i láska. Není to výmysl režiséra, byla to pravda. Žena, která pro svou lásku opustila jistotu svého manželství, za tuto lásku zaplatila 37 let v gulácích a jiných druhů sovětských vězení. Kolčaka bez soudu zastřelili rudí samozvanci spolu s tehdejším přesedou vlády v Irkutsku na Sibiři dne 7.února 1920 a jeho tělo vhodili přes v ledu vysekanou díru do řeky. Film je kvalitně natočen, jenom bych vytkla zvukaři, že dobře nezvládl synchronizaci zvuku. Při bojových scénách to řve a když jsou dialogy (nijak zvlášť kvalitní), tak musíte přidávat hlasitost. To mi lezlo dost na nervy. Ale jinak musím pochválit výběr herce na hlavní postavu - je úžasná podoba ! (Což při 220 milionech obyv.Ruska není zase až takový kumšt někoho dobrat). Ale povedlo se ! Bezvadně ! Bojových scén sice není nijak hodně, ale o to v tomto filmu nešlo. Film chtěl ukázat na charakter a bojového ducha velkého carského admirála A.S.KOLČAKA. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Admirál. No film je pre mňa skôr len takým seržantom. Zdĺhavý spektákel, ktorý sa zmieta v čudnej a kŕčovitej love story, ktorá nemá v sebe ani kúsok srdca a emócií a pripomína trápne romány ( a filmy ) od Danielle Steel alebo Rosamunde Pilcher. Snímok zachraňujú so samého dna kvalitné triky a bojové scény, aj keď ich tu zase nieje až tak veľa. A keby tu neboli vôbec dal by som z fleku minimálne hodnotenie. ()

Dubro 

všechny recenze uživatele

Andrej Kravchuk sa pokúsil poraziť boľševika, no vzhľadom na známe holé fakty mu to, bohužiaľ, nevyšlo. Teda historicky, nie filmovo. Každopádne pokus to bol dobrý, hlavne kamera, takmer solídne triky a výprava upútajú od prvého výstrelu. Chabenskij stvárnil admirála Kolčaka typicky po rusky (skoro bez chuti, vône a zápachu) a Liza Bojarskaja (celý čas pomáha Kolčakovi s romantikou, no medzi „hrají“ sa tu akosi nekvalifikovala?), viac než sympatická ´85-ka, musela urobiť kamerové skúšky na výbornú, pretože pozerať sa na ňu dá hoci aj dve hodiny a tri minúty. Ak divákovi nechýbajú vo filme posteľné scény a zaujíma ho revolučné obdobie v cárskom Rusku, či vojna bielych s červenými, tak potom rešpekt. Četyre. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Historická nuda zpestřená nudou mileneckou. 1) Kolčak a Anna se chovají strojeně jako sovětští pohraničníci. Film je nacpaný erotikou jako moskevské řeznictví léta páně 1989 masem. Emoce probublávají na povrch jako smysl pro humor u pruského důstojníka. Inu...dosti ironie... 2) Jako příběh lásky tento film zcela selhal ze všech myslitelných hledisek. Ovšem ani historicky to není valné. Zjednodušení událostí a jejich ideologizace vede až k falešně vnímané roli nejen Kolčaka jako jednotlivce, ale i celé občanské války. Představte si klasický černobílý sovětský film o občanské válce a vyměňte znaménka - ti dobří budou špatní a naopak. 3) Marně přemítám, kterých deset minut filmu bych chtěl vidět znovu. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (8)

  • Iba v samotnom Rusku si diváci kúpili vstupenky za takmer 35 miliónov dolárov a aj preto patrí tento veľkoryso pojatý vojnový epos medzi najdrahšie a divácky najúspešnejšie ruské filmy. (MikaelSVK)
  • Ve scéně z roku 1918, kdy admirál Kolčak promlouvá ke svým jednotkám, je v pozadí možné zahlédnout několik vlajek včetně jedné americké, na které je devět řad hvězd. V období 1912 - 1959 však americká vlajka měla pouze 6 řad hvězd. [zdroj: WIKIPEDIE] (Adrai)
  • Ruský bielogvardejský admirál Alexander Vasilievič Kolčak bol jedným z najvýznamnejších organizátorov odboja proti boľševickej revolúcii v Rusku. Narodil sa 16. 11. 1874 a bol popravený (zastrelený) 7. 2. 1920. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama