Reklama

Reklama

VOD (1)

Život novináře Stevea Lopeze se ocitl ve slepé uličce. Novinový průmysl je vzhůru nohama a jeho manželství je v troskách. Nedokáže si vybavit, co že to vlastně miloval na své práci. Jednoho dne se prochází po losangeleských ulicích, když vtom spatří muže, který podmanivě hraje na housle. Muž se jmenuje Nathaniel Ayers a je evidentní, že trpí psychickou poruchou. Během rozhovoru se Lopez od něj dozvídá, že studoval na slavné hudební škole Juilliard. Stevea zajímá, proč student prestižní školy skončil na ulici. Zjistí, že Ayers po dvou letech studia zanechal, protože u něj v raném věku propukla schizofrenie a sen o velkých koncertních síních se brzy rozplynul. Další den Steve Ayerse vyhledá a znovu mu řekne, že by o něm chtěl napsat sérii článků. Rozhodne se, že se pokusí změnit hudebníkův život, a vydává se do boje s větrnými mlýny. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (250)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Vlastně jsem si chvíli lámal hlavu, proč někdo tuhle novinářskou story chtěl zfilmovat. Film rozhodně odpověď nenabízí. Joe Wright si na americké půdě počíná jako další z řady režisérských rutinérů, takže to může zachránit buď hudba (Beethoven, Bach a Marianelli) nebo herci (Downey Jr., Foxx a Keener). A ti to dohromady vytáhnou aspoň nad čáru průměru. Pokud k někomu z výše jmenovaných nemáte vřelejší vztah, doporučuji tento film vynechat. ()

moviesfan 

všechny recenze uživatele

Soloist je zajímavý film, který nikterak nepřehrává. Kladně hodnotím "normálnost"/přirozenost celého snímku, která zvedá film o něco výš. Herecky je vše v pořádku. Downey a Foxx hrají skvěle, ale mrzí mě, že jsem se dokázal vcítit do příběhu. Nevím jestli to bylo mým přičiněním nebo ze strany tvůrců. Přesto je to záživný film s emocemi. ()

Reklama

Skrk 

všechny recenze uživatele

Po režisérovi vynikajících děl jako je Pokání a Pýcha a předsudek Joeu Wrightovi jsem čekal další vynikající snímek, jelikož se trailer vyvedl. Ovšem na mě čekalo jen zklamání. První půl hodina byla povedená, ale potom na mě čekal jen nezáživný příběh o schizofrenickém bezdomovci/muzikantovi.. - "Joe Wright (jak už napsal Isherwood) se upsal hollywoodskému ďáblu, který jeho talent vycítil přes celý oceán." ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Nenadchlo ani výrazně nezklamalo. Příběh je příliš přímočarý a jednoduchý, aby byl zajímavý po celé dvě hodiny filmu. Marně jsem čekala, kdy scénář dodá postavám nějakou větší hloubku. Herecké výkony jsou samozřejmě vynikající, nic jiného se od Downeyho a Foxxe čekat nedá. Po konci filmu ale stejně zůstane pocit, že Wright má na víc. ()

Sheldra 

všechny recenze uživatele

Nechápu, jak tohle někdo může nazvat tuctovým. Downey a Foxx jsou úchvatní, hudba překrásná a kamera všechno jen ne obyčejná. Je fakt, že emoce trochu převládají nad příběhem, ale má to příjemnou atmosféru a chytlo mě to za srdce. Trošku mě štval rozháraný scénář, což je tady asi největší slabina. Ale jinak fajn film. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (9)

  • Natáčelo se hlavně v Los Angeles a v Clevelandu. (SONY_)
  • Vo filme je Steve Lopez (Robert Downey Jr.) zobrazovaný ako rozvedený. V skutočnosti je šťastne ženatý a samotnému Stevovi to bolo vraj divné o sobe počuť ako rozvedenej osobe. (Skleni)

Související novinky

Režisér Pokání a indická móda

Režisér Pokání a indická móda

15.03.2009

Indie je v kurzu. Kdo by se tomu po diváckém i oscarovém úspěchu Milionáře z chatrče divil, že? V šlépějích Dannyho Boylea se vydá Joe Wright, který se po „současněji laděném“ Sólistovi vrátí ke svým… (více)

Reklama

Reklama