Reklama

Reklama

VOD (1)

Život novináře Stevea Lopeze se ocitl ve slepé uličce. Novinový průmysl je vzhůru nohama a jeho manželství je v troskách. Nedokáže si vybavit, co že to vlastně miloval na své práci. Jednoho dne se prochází po losangeleských ulicích, když vtom spatří muže, který podmanivě hraje na housle. Muž se jmenuje Nathaniel Ayers a je evidentní, že trpí psychickou poruchou. Během rozhovoru se Lopez od něj dozvídá, že studoval na slavné hudební škole Juilliard. Stevea zajímá, proč student prestižní školy skončil na ulici. Zjistí, že Ayers po dvou letech studia zanechal, protože u něj v raném věku propukla schizofrenie a sen o velkých koncertních síních se brzy rozplynul. Další den Steve Ayerse vyhledá a znovu mu řekne, že by o něm chtěl napsat sérii článků. Rozhodne se, že se pokusí změnit hudebníkův život, a vydává se do boje s větrnými mlýny. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (250)

Haluzz 

všechny recenze uživatele

Scéna, ve které se Catherine Keener rozplývá nad političností a lidskostí celého Nathanielova příběhu neskutečně podkopává celý film, protože zrovna v té chvíli si uvědomíte, že ten film takový vlastně není. Je pěkně nasnímaný, pěkně zrežírovaný, ale už o něco méně zručně napsaný. A ani padesát záběrů na americkou vlajku neudělá z normálního filmu film politický. Slumy, herecká esa, dojímavý příběh. Kalkul, který nevyšel, ale díky RDJ a JSB to vydržíte. Potěšíl mě psychedelicky barevný poslech konzertu, který ukázal, že to jde vzít i jinou, zajímavější cestou.PS_ Film, který nechá po prvních pěti minutách hlavního hrdinu sedět a zoufale hledět do prázdna, a před konečnými titulky ho nechá tancovat, by se měl zamyslet sám nad sebou. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Poněkud nemastná, neslaná exkurze do života jednoho duševně nemocného hudebního génia, která se jaksi zapomněla v půli cesty mezi emocionálním dramatem a životní biografií. Ve výsledku však opravdu dobře neslouží ani jako jedno, Wrightovo výprávění zaměřující se předevšim na emocionální prožitek a vypíchnutí jen toho "působivého" podráží nohy komplexnosti, přičemž onen cit a katarze vyzí veskrze průměrně a šablonovitě. Aspoň postava Nathaniela zůstává zajímavá, ať už díky přesvědčivému výkonu J. Foxxe, nebo větám, které vypouští z úst. 6/10 ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $60miliónovTržby USA $31,720,158Tržby Celosvetovo $38,454,152Tržby za predaj DVD v USA $10,901,725 //počet predaných kusov 646,883║ len planá hra na umenie, film bez patričného náboju, dosť chladné k divákovi, ten slušný rozpočet na daný film je tak troška záhadou /40%/ ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Příběh z takového okraje L.A., až mi to připadalo jako peklo na Zemi. Vše bylo špinavé, záměrně nehezké, kamera chaotická. Příběh bez naděje, i když tam byla snaha nějakou násilně naroubovat. A už vůbec nesouhlasím s tím, že psychicky nemocní by se měli nechat bez léčení, protože jim stejně nepomůže. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Nenadchlo ani výrazně nezklamalo. Příběh je příliš přímočarý a jednoduchý, aby byl zajímavý po celé dvě hodiny filmu. Marně jsem čekala, kdy scénář dodá postavám nějakou větší hloubku. Herecké výkony jsou samozřejmě vynikající, nic jiného se od Downeyho a Foxxe čekat nedá. Po konci filmu ale stejně zůstane pocit, že Wright má na víc. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (9)

Související novinky

Režisér Pokání a indická móda

Režisér Pokání a indická móda

15.03.2009

Indie je v kurzu. Kdo by se tomu po diváckém i oscarovém úspěchu Milionáře z chatrče divil, že? V šlépějích Dannyho Boylea se vydá Joe Wright, který se po „současněji laděném“ Sólistovi vrátí ke svým… (více)

Reklama

Reklama