Reklama

Reklama

Do malého městečka v Utahu se po srážce s meteoritem zřítila americká vojenská družice. Na svých panelech nese zhoubný virus, který během krátké doby usmrtí většinu obyvatel. Záhadným způsobem se podaří přežít pouze malému kojenci a starému alkoholikovi. Vláda okamžitě vyhlásí stav ohrožení a celá oblast je neprodyšně uzavřena. Tým mikrobiologů se v podzemní laboratoři uprostřed nevadské pouště snaží najít lék proti patogenu s kódovým označením Andromeda. Přes veškerá bezpečnostní opatření virus z laboratoře unikne a rychle se šíří do zabydlených oblastí. Začíná dramatický souboj s časem. Ať je Andromeda cokoli, zabíjí skutečně rychle, a pokud se ji nepodaří zastavit, je život na Zemi odsouzen k záhubě.
Nová adaptace stejnojmenné novely Michaela Crichtona, tentokrát zasazená do současnosti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (178)

okkac 

všechny recenze uživatele

Knihu jsem nečetl, ale viděl jsem originál, který byl ale patrně věrnou adaptací a po vstupu do Wildfire komplexu se zněj už skoro vůbec nevylezlo. Zde přibylo o dost více postav a s nimi i děje a akce. Z komplexu skáčeme ven celkem často, takže tempo se udržuje více, než v originálu. Rovněž je zde vysvětlen původ Andromedy a více následků jejího účinku. Netroufám si tvrdit, která adaptace je lepší. Hodnotím obě stejně, protože je vlastně každá jiná a vyplatí se tak shlédnout obě. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Neznám předlohu, ale tatínek ano, a podle toho, co říká, se to děsivě odchyluje, přimýšlí politické motivy a vraždící policisty a tak. A právě takové "jiné" momenty dělají z tohohle "filmu" klasickou patetickou srágoru, ve které stojí jediní Američani na prahu zkázy a jako správní patrioti ji v zájmu dětí a těhotných žen odvrátí. God blessed America indeed. ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Původní film z roku 1971 byl daleko víc o lidských možnostech v oblasti vědy a výzkumu a ve své době ohromoval komplexem špičkově vybavených laboratoří. Tahle verze zasazená do současnosti je daleko akčnější, ale to vůbec neznamená, že je lepší. S ubíhajícími minutami je čím dál víc patrná "televiznost" zpracování a druhý díl je tudíž výrazně horší. Některé jeho dramatické scény se nedají brát moc vážně - a korunu všemu nasadí cihlově červená barva, která putuje krajinou patrně jako názorná ukázka zasažených oblastí pro nadměrně tupé diváky ... :-) ()

Dubro 

všechny recenze uživatele

Napriek tomu, že som knihu Kmeň Andromeda prečítal naozaj veľmi dávno (asi v čase , keď sa začínalo ťažiť hnedé uhlie), som presvedčený , že v nej nebola tá pasáž, kde sa z nadpriemerne inteligentných vedcov stáva tlupa hrdinov z béčkových filmov a kde nasledujúci cirkus pokazí inak vynikajúci TV film. V čase 2 hodiny 35 minút a 11 sekúnd to Salomon dosť prevaril a keby som to tušil, tak to vypnem a záver si prečítam na druhý deň v novinách. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Perfektní atmosféra po celou dobu filmu. A že není z nejkratších...Od prvotního okamžiku je jasné, že máme zaděláno na pořádné dilema a není proto divu, že je povolán ten nejlepší tým specialistů, jaký jen máme. Ačkoliv se na scéně objeví poměrně dost tváří a příběh je opravdu rozlehlý, kupodivu vše drží pevně pohromadě a nehrozí, že by se člověk ztrácel. Film jistě doporučuji, čekání na zastavení Andromedy se jistě vyplatí...80% ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama