Reklama

Reklama

Do malého městečka v Utahu se po srážce s meteoritem zřítila americká vojenská družice. Na svých panelech nese zhoubný virus, který během krátké doby usmrtí většinu obyvatel. Záhadným způsobem se podaří přežít pouze malému kojenci a starému alkoholikovi. Vláda okamžitě vyhlásí stav ohrožení a celá oblast je neprodyšně uzavřena. Tým mikrobiologů se v podzemní laboratoři uprostřed nevadské pouště snaží najít lék proti patogenu s kódovým označením Andromeda. Přes veškerá bezpečnostní opatření virus z laboratoře unikne a rychle se šíří do zabydlených oblastí. Začíná dramatický souboj s časem. Ať je Andromeda cokoli, zabíjí skutečně rychle, a pokud se ji nepodaří zastavit, je život na Zemi odsouzen k záhubě.
Nová adaptace stejnojmenné novely Michaela Crichtona, tentokrát zasazená do současnosti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (178)

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Kvalitná miniséria, spracovaním mi pripomínala Záhadu bermudského trojuholníka. Na efektoch občas preráža ich umelosť, ale to je v poriadku, keď nemajú k dispozícii 200 miliónov. Celkom spokojná som aj koľko (že vôbec niečo, hehe ;-) zostalo zachované z knihy a zaujímavé boli aj scenáristické rozšírenia - i keď niektoré naozaj gýčovité zápletky si mohli odpustiť! ()

katasta 

všechny recenze uživatele

Napínavý a vcelku promyšlený snímek, opět až na hraní si s časem. Je to celé velice inteligentně udělané, nicméně někoho kdo zrovna neholduje vědě to asi moc neosloví a bude se mu to zdát neúnosně dlouhé. Celý film v podstatě není o ničem jiném, než o rozebírání nového viru a snaze najít něco, co by ho zničilo. Akce a napětí tomu dodávají trochu tempo a ukázka vztahů a rodin jednotlivých aktérů tomu zase dává trochu na lidskosti. Konec mě ale trochu zklamal, byl zbytečně moc vyhrocený, ve snaze ohromit diváka tak, aby nebyl schopný ani dýchat. Čišelo to z toho ale až moc, když v samém závěru zemřou hned dvě hlavní postavy, pak rádoby chytrý "americký" projev na pohřbu a nakonec završeno blbostí vzniklou hraním si s časem. Ale až do konce dobrá podívaná. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Pôvodná verzia bola zameraná hlavne na vedecké skúmanie smrtiaceho vírusu a na postupy, ktoré vedci pri tom aplikujú. Dianiu mimo laboratória sa venovala minimálne. Nová verzia sleduje obsiahlejšie aj konanie ostatných zložiek. Prezidenta, armády a napríklad detailne uvidíme aj jak Andromeda vykynoží to mestečko v úvode filmu. Ľúto mi bolo, že vedecké postupy upozadili a pôsobivé obsiahle scény dekontaminácie z originálu tu odbili krátkou montážou. Celkovo ma ale prvý diel, ktorý sa ešte snaží držať reality bavil snáď viac ako originál. V druhom diely sa ale z toho naplno stalo nereálne a konšpiračné sci-fi typu Aktov X v ktorom sú zlé frakcie v armáde, ktoré vraždia nepohodlných ľudí a vírus Andromeda na diaľku komunikuje so svojimi zmutovanými variáciami za účelom čo najefektívnejšie zničiť ľudstvo. To už bolo príliš pritiahnuté za vlasy. Aspoňže triková stránka je solídna a prekvapivo je táto verzia aj dosť krvavá. Celkovo boli postavy o niečo zaujímavejšie, ale na frfľajúcu vedkyňu z originálu nemala ani jedna. Takže po sľubnom prvom diely je vďaka šialenému vyústeniu v druhom výsledkom len mierny nadpriemer. 6/10. ()

reqiuem 

všechny recenze uživatele

velice dobře odvedená práce v podání Mikaela Salomona a i když jsem literární předlohu nečetl, tak mi tam pořád něco chybělo a možná, že tam i něco přebejvalo, jako třebas zbytečně moc rozpitvaná "politická" šaráda, která to občas všechno solidně a podle mě opravdu zbytečně celý zkomplikovala, ale pro fanoušky žánru víc než povinost, prt u některých scén jsem si pomlaskával blahem.. ()

Crazer 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla pro mě velkolepá hostina a zase po dlouhé době geniální sci-fi, které Vás donutí přemýšlet a více se zamyslet nad celým průběhem děje. Občas můj mozek nestíhal různé chemicko-fyzikálně-vědecké tlachanice o nesmyslných věcech, které by pochopily jiné galaxie, ale i tak jsem byl více než ohromen. Musím zde ocenit nadčasovou hudbu, která samotný zážitek ještě více umocňovala. Kůži jak struhadlo jsem měl při prezentaci vědecké laboratoře - hlavně při efektně vypiplané detoxikační scéně, která zabíhala i do těch nejmenších detailů a to nemluvím o závěrečné scéně v letadle. Byl jsem tak neskutečně namlsanej prvním dílem, že jsem si v zápětí musel pustit i druhý (i když o něco efektně slabší díl). Od konce jsem čekal něco více, ale i tak jsem spokojen. P.S. díky Livingdead za titulky :) ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama