Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Člen klanu nás přívádí do společenství Ku Klux Klanu, který vládne v jižních státech USA neomezenou pravomocí. Pravomocí zvanou lynč. V oblastech, kde lynčování je nepsaným zákonem. V jednom městě vyvolá znásilnění bílé ženy vlnu hněvu a krveprolití. Příběh o tom, jak se život může změnit v krvavou bitvu. (oficiální text distributora)

Recenze (76)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale v mém případě se dostavilo spíše zklamání. Čekal jsem silný snímek o tom, co je to také rasismus, jak vypadá v podání KKK, ale tohle je jen příběh, který naznačuje, že by to mohlo být hodně intenzívní. Není. Od Terence Younga s Leem Marvinem a Richardem Burtonem jsem čekal o dost víc. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Přínosné Ku-Klux-ploitation ze sedmdesátkové Alabamy. Maloměstská bělošsky nadřazená neomalenost, správňácký šerif Lee Marvin, O.J. Simpson jako černošský atentátník, pamětihodné znásilnění, divoká přestřelka v závěru. Sympaticky nic není naivně černobílé. Těžko si přát béčkový film, který by lépe vykreslil tehdejší (ale zase ne tak dávné) jižanské poměry. ()

Reklama

YURAyura 

všechny recenze uživatele

8/10 Marvin dobry jako vzdy. Duchove s brokovnicenicemi spravne venkovsti. OJSimpson zly jak ho zname i z obrazovek televiznich novin. Pribeh podle skutecnych udalosti na pobliti. Zastupce serifa i se svou karierou svagra opravdu odpudivy. Krize zapalene proklate nizko. Mentalita mistnich lidi nepochopitelna - znasilneni belosky cernochem NotOO vs. znasilneni cernosky belochem OK. Od zacatku mi vrtalo hlavou, kdo by tedy mel byt celem klanu... Tak jsem to vyhodnotil na vsechny, co prisli poslouchat to pochybne flandacke kazani do kostela - to je hnus velebnosti. Na to, ze je mrtvych a nasili na americkem malomeste opravdu hodne jsou mistni asi uz dost zvykli, nejak mi hlava nebere, kdyby se neco podobneho udavalo kousek jinde, jak by toho byly plne noviny... ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Zajímalo by mě, kam se všichni ti ostří muži v dnešním sluníčkovém světě poděli. Nebo stále existují někde v podzemí? Poměrně dobrý a naturalistický film, přestože je mu už přes 40 let. Zub za zub, oko za oko, pomsta za pomstu. Oboustranná nenávist mezi rasami podněcovaná každým dalším zločinem. V ní se pohybuje nejistý šerif a spousta dalších lidí s různými motivacemi i charaktery. Konec opravdu sluníčkový není. ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

Klasický příklad toho, jak může aktivistický náboj ubít formu a obsah celého filmu, resp. co se stane, když tvůrci rezignují na jakoukoliv snahu o poctivé řemeslo, soustředí se na chytlavém zobrazení tématu a chrstá kýbly krve pro dobrou věc. "Člen klanu" je béčkové exploitation s mizernými herci a stupidním scénářem, pokud vás tedy zajímá zrovna tato tématika, tak nemrhejte časem na kraviny a podívejte se na Hořící Mississippi ()

Galerie (8)

Zajímavosti (13)

  • Krátce po dokončení filmu nastoupil Richard Burton do protialkoholické léčebny. (Chatterer)
  • Postava O. J. Simpsona se ve filmu ve snaze ujet policii zmocní bílého Fordu Bronco. Dvacet let po natočení filmu O. J. Simpson ve skutečnosti opravdu ujíždí policii ve svém bílém Fordu Bronco, čímž začíná slavný případ, kdy byl souzen za vraždu své bývalé ženy a jejího známého. (Untouchabl)
  • V novembri 1974 sa Richard Burton v jednom interview priznal, že počas natáčania denne vypil 2,5 až 3 fľaše vodky. (beso74)

Související novinky

Zemřel O. J. Simpson

Zemřel O. J. Simpson

11.04.2024

Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve středu 10. dubna v nevadském Las Vegas bývalý profesionální hráč amerického fotbalu, úspěšný herec a později jedna z nejkontroverznějších osob americké kultury a… (více)

Reklama

Reklama