Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ambiciózní Renata točí reportáž o mystice v současné době, navštěvuje rituály satanistů a náhoda ji nakonec zavede k legendě o dávných chodbách v podzemí staré Prahy. V domě, jehož sklepení by mohlo být bránou do tajemného labyrintu, se začnou ztrácet lidé. Jakoby se v podzemí pod domem cosi probudilo k životu. Pověst o středověkých katakombách a další stopy o ní vtáhnou do děje i mladého historika a Renatina bývalého přítele (Jan Zadražil), experta na statiku sklepů (Martin Zbrožek) a Renatinu exotickou spolubydlící Kiaru (Mary Coronado). Pod sklepem domu opravdu objeví další skryté chodby a v honbě za senzačním objevem se je na vlastní pěst rozhodnou prozkoumat. Romantické dobrodružství trvá ale jen chvíli. Nekonečný a nepřehledný Labyrint chodeb bez konce budí hrůzu a skupině brzy nezbývá než zoufale volat o pomoc a začít bojovat o holý život. Teprve v podzemí se navíc ukáže, že každý ze „ztracených“má své důvody, proč se tam vydal. Je nebezpečnější nepřesná mapa nebo jedno dávné tajemství? Co se v Labyrintu skrývá? Je jisté, že odpovědí se nedožijí všichni. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (113)

pfa 

všechny recenze uživatele

Mystické, tajemné, ba hororové světy mě baví. Ale tento snímek je hodně špatný. Dialogy, scénář, herci a v podstatě vlastně nakonec celá režie je dosti zoufalá. Nějak jsem v důsledku nepochopil komu vlastně o co jde a celý film působí poněkud amatérsky. No, hodně. Radostiv byl jsem pouze z tajemných zvuků, ruchů a šrumů. Škoda... [2/1O] ()

dr.horrible odpad!

všechny recenze uživatele

Zlé po všetkých stránkach. Pán Houska má o slove horor divnú predstavu. Vlastne ani nemá zmysel písať, čo presne mi vadilo, pretože tu skrátka nefunguje nič, a od odpadu film delí asi len Tomáš Kučera a fakt, že po technickej stránke je od jeho výtvorov (filmami to nazývať nebudem) Labyrint predsa len o triedu vyššie. Ale nudou som skoro umrel. 10% a žáner zasa raz dostal peknú nakladačku. Slovenský horor sa ešte len rozbieha a zatiaľ zakopnúť nestihol. Ten český už má od padania mnohonásobné fraktúry a z žumpy ho podľa všetkého dokážu vytiahnuť už iba amatéri. Konkrétne Roman Vojkůvka. ()

Reklama

klukluka 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem psát, že ČSFD škodí českému filmu, o to víc mě pobavilo, že hned první titulek po skončení filmu vyzývá diváky k hodnocení na ČSFD. Fakt paradox. Ten film je podle mě MOC dobře udělanej, tady ale zatím sbírá jen odpady a má ubohých 33%. Nebýt toho, že mám snahu vidět co nejvíc českých filmů, tak bych si ho nikdy nepustil, protože když vidím na ČSFD 33%, tak automaticky předpokládám, že to musí být totální ztráta času. Tak to ovšem vůbec není. Tohle je megakřivda, založená nejspíš na tom, že si hlavní roli spíchla Lucka Vondráčková. Jinak si to nedovedu vysvětlit. Jenomže i ona tady byla kupodivu snesitelná. A proč? Protože to mělo fakt vynikající, hrozně důslednou režii. Perfektní byl i střih, líbily se mi tady dialogy a poměrně rafinovaná výstavba příběhu...X nezpochybnitelně dobrejch věcí a posbírá to 33%..?! Do prdele s váma, sráči! Pět bych tomu normálně nikdy nedal, ale chci aspoň trochu vybalancovat tu hroznou nespravedlnost. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Labyrint z istého, ale tvorcami nezamýšľaného hľadiska môžeme považovať za experiment. Expozícia trvá vo väčšine filmov cca štvrtinu stopáže, ale Houška sa rozhodol, že tá v jeho diele odvážne dve tretiny. Čiže čakanie, kedy sa to konečne rozbehne je skoro až nekonečné. No a keď sa to rozbehne, je to chvíľami fajn nasnímané, zvraty som nepredpokladal, čo ale neznamená, že sú kvalitné a uveriteľné. No a keď už som myslel, že film vytasí najväčšie esá z rukáva, tak prišiel koniec a kvázi dômyselná hra s tajomstvom. V kinách tento film musel pôsobiť veľmi bizarne, na dvd v noci doma je to ako nejaké ľubovolné ultralacné americké hororové béčko. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Když začnu neobvykle od konce, tak pokus o horrorový thriller dopadl vskutku po česku, kdy pointa byla tak pitomoučká, až se člověk musí smát a říkat si, že tohle jsme fakt my. Stejně jako ostatní, musím konstatovat, že scénář je největší slabina tohoto filmu. Scény se střídají, aniž by do sebe nějak zapadaly, chvílemi jsem nevěděl, kde a proč to jsme. Druhou největší slabinou bylo obsazení nesympatickými herci. Jediným vyčnívajícím nad ostatní byl Jan Zadražil, i když připouštím, že Lucie Vonráčková mi tentokrát ani moc nevadila. Scény ze "středověkých" (pečlivě vybetonovaných) katakomb měly konečně tu správnou atmosféru, ale musím skončit tak, jak jsem začal. Jakýkoli pokus o horror zabíjí naprosto hloupoučký scénář, kdy logika zabloudila v katakombách ještě dříve, než do nich vlezly postavy filmu. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (10)

  • Nápisy, které filmaři napsali ve Znojemském podzemí na stěny, byly k vidění na prohlídkové trase "adrenalinová trasa č. 1" i dva roky po uvedení filmu. (wirtr)
  • Celkem byly čtyři verze scénáře. (Bauer)
  • Lucie Vondráčková potvrdila účast ihned po přečtení scénáře. (Bauer)

Reklama

Reklama