Reklama

Reklama

Po letech přelétavých vztahů a pohodlného života bez závazků žijí čtyři kamarádky ve vztazích, které se zdají vážné a trvalé. Spisovatelka Carrie Bradshawová si našla se svým "Panem Božským", bohatým elegánem Johnem Jamesem Prestonem, nový byt a chtějí se vzít. Právnička Miranda Hobbesová se provdala za Stevea Bradyho, obchodnice s uměním Charlotte Yorková si vzala právníka Harryho Goldenblatta a společně vychovávají adoptovanou čínskou holčičku Lily. Přelétavá manažerka Samantha Jonesová žije s televizní hvězdou Smithem Jerrodem. Zdá se však, že jejich životy zdaleka nejsou tak spokojené, jak by se mohlo zdát. Zatímco Miranda se vyrovnává s manželovou nevěrou, na níž má vinou své pracovní vytíženosti také podíl, náruživá Samantha zjišťuje, zejména při pohledu na potentního souseda, že jí v životě něco chybí. Charlotte, toužící po vlastním dítěti, sice otěhotní, ale bojí se, že o dítě přijde. A Carrie, jejíž svatba se vlivem okolí začíná měnit ve velkolepou společenskou událost, se vinou nedorozumění rozejde ve svatební den se svým vyvoleným. Těžkosti sice kamarádkám pomáhají ulehčit chvíle společně trávené na nákupech, módních přehlídkách a klábosením v luxusních restauracích, časem se však ukáže, že jim sice spraví náladu, ale potíže nevyřeší. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (616)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Poněkud jsem se obával přehnané stopáže, ale nakonec jsem do příběhů známé čtveřice vklouzl bez problémů a i když tam hlušší místa jsou, nudit jsem se nezačal ani na chvilku. Člověk by sice čekal, že se lidé aspoň po čtyřicítce začnou chovat trochu dospěle, ale zřejmě ne. Ale nestrávit s nimi několik řad seriálu, mohl by to být problém. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Na to, jak moc nemám rád seriál, se mi tento filmový kousek překvapivě líbil. A přitom se toho zase tolik nezměnilo. Hlavní hrdinky jsou pro mě místy pořád nesympatické, Sarah Jessica Parker je pořád ošklivá a ty módní výstřelky co nosí mě pořád neberou. Ale celé je to tentokrát zabaleno ve velmi svižném hávu, zápletka je romanticky příjemná a humorné situace a dialogy tady na mě (narozdíl od seriálu) většinou fungují. A ani nevím čím to je, ale prostě jsem se nechal tou náladou trochu unést. A uteče to velmi rychle, i přes svou docela dlouhou stopáž. 70% ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Nie, nie, nie! Baby, máte to v tých hlavičkách dobre popletené. Toto bol výsmech mužskej rozmýšľajúcej časti publika. Smial som sa naozaj úprimne, ale škoda, že na niečom úplne inom, než tvorcovia zmýšľali. Na tom bezbožnom klišé, ktoré striedalo každý kúsok príbehu, scenára a dialógov. Na tých umelých dialógoch a otrepaných hláškach. Jednoducho som rád, že toto nepatrí do môjho filmového jedálnička, s ptretrpel som to len z toho odplaty za to, že som ja predtým nanútil polovičke horror. Z tohto budem mať ale nočné mory takisto. 35%. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Podle mě v podstatě zbytečný film, který šel do kin v době, kdy už byl seriál dávno za zenitem (teď odhlížím od toho, že Sex ve městě u nás běží v telce dodnes, kdy už - v roce 2016 - nezajímá pravděpodobně vůbec nikoho). Vidět to po těch letech znovu pro mě ovšem bylo docela zajímavé, a to nejenom proto, že seriál jsem měl hodně v oblibě. Zaujalo mě tam třeba, jak rychle ten film zestárnul (předpotopní mobily a počítače), nebo že se v originále "Pan Božský" ve skutečnosti jmenuje "Mr. Big" (což mě docela překvapilo, podobně jako hlasy všech herců - film jsem zhlédl v původním znění, zatímco seriál znám jen v českém dabingu). Pokud jde o děj, ačkoli je film hodně dlouhý, bavilo mě to celou dobu, a dokonce se tomu filmu povedlo mě v závěru i dojmout. Film je to ovšem dějově dost předvídatelný, povrchní, jeho postavy mi jsou spíše nesympatické, a celé je to komerční až hrůza, proto za mě nakonec spíše jen průměrný dojem. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv jsem seroš občas avšak ne plánovaně sledoval, tenhle celovečerák mi přišel svojí koncepcí úplně stejný. Jen stopáž byla delší. Je to furt dokola s panem Dokonalým, vezme - nevezme... Problémem je jak jde čas, tak ty 4 krásky ač se stylisté a maskéři snažili sebevíce zkrátka zestárly. Nic proti hezky nalíčeným padesátkám, ale když si vzpomenu na první dílu Sexu ve městě, tak tam holky vypadaly mnohem lépe a více jsem jim jejich romanticko - sexuální zážitky a peripetie věřil. Na stranu druhou ta jistá zralost čišící z filmu mu dala také zajímavý rozměr a sem tam padla i zajímavá myšlenka k hlubšímu zamyšlení. Konec konců, vztahy a lásku řešíme všichni. Takže kdo chce vidět zase po čase tyhle 4 kámošky z NYC, může do toho jít. Za mně je to průměr. * * * ()

Galerie (67)

Zajímavosti (37)

  • Rozšířená verze filmu obsahuje delší scénu v bytě Carrie (Sarah Jessica Parker), kde si šaty při stěhování zkouší každá z žen, a dále scénu z halloweenského koledování Charlottiny (Kristin Davis) rodiny s Carrie. (Patw)
  • V čase od 1:12:55 do 1:13:10 si můžeme všimnout, že se u Carrie (Sarah Jessica Parker) na položených nohách objevuje jednou časopis, v dalším záběru desky a časopis a poté opět pouze časopis. (Pavlínka9)
  • Ve scéně focení pro časopis Vogue se objevil skutečný tým Vogue: známý módní fotograf Patrick Demarchelier, kadeřník Serge Normant, vizážistka Gucci Westman, rekvizitářka Mary Howard, editorka Lauren Howell, redaktorka Plum Sykes a šéfredaktor André Leon Talley, který také učil Sarah Jessicu Parker (Carrie Bradshaw), jak autenticky pózovat. (mandlova)

Reklama

Reklama