Reklama

Reklama

Jak vycvičit draka

  • USA How to Train Your Dragon (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Tato dobrodružná fantasy komedie se odehrává v mytickém světě drsných Vikingů a divokých, oheň chrlících draků. Vypráví příběh vikingského mladíka jménem Škyťák, který žije na ostrově, kde je boj s draky součástí života. Škyťákovy dosti pokrokové názory a neobvyklý smysl pro humor nenachází příliš pochopení v jeho kmeni ani u jeho náčelníka, což je shodou okolností ... Škyťákův otec. Když je mládenec společně s ostatními teenagery zařazen do drakobijské školy, bere to jako svou šanci dokázat, že umí být bojovníkem. Pak se však setká, a posléze spřátelí, s poraněným drakem, což obrátí jeho svět vzhůru nohama. Co začalo jako jeden ze Škyťákových pokusů ukázat co v něm je, se mění v šanci ukázat nový směr budoucnosti celého kmene. (HBO Europe)

(více)

Videa (29)

Trailer 1

Recenze (1 770)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: William Davies, Dean DeBlois, Chris Sanders .. Další z rádoby skvělých pohádek, která sice není tak otravná jako (pro studio předešlá) Kung fu Panda, ale mnoho bodů nad rámec průměru stejně nepobírá. V zásadě jde o stejný problém jako u Pandy - nesměji se! Emocionální jazýček sice zlehka olizuje, ale také nijak výrazně, protože romantická linka je slabá a rodinná zase přespříliš tradiční. Celek rychle vyprchá. ___ Ono někdy stačí trefit se do suchého období a s trendy kabátkem. Že by vtipu a napětí člověk až pohledal pak už s naplněnou kasičkou tolik nezáleží. ..a tím začal konec Vikingů. 55%. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Trocha té environmentální ideologie nezaškodí, obzvlášť v tomhle (ne)pohádkovém příběhu o hledání harmonie mezi živly. Je to velice milé, vizuálně závratné a krásně nazvučené. Od počátku mi moc neseděla podoba postaviček, ale příjemné překvapení bylo, že scénář i všechno ostatní je tak dobře trefené a snesitelně naivní, že na nějaké animozity nezbyl čas. V produkci roku 2010 má dračí letka namířeno hodně vysoko. ()

Reklama

lesumir 

všechny recenze uživatele

Bla bla bla, tyhle kecy o tom jak jste se vrátili do svých let a nevěříte tomu kolik vá je let, protože se vám to mooooc líbilo, jsou prostě jen kecy. Jasný, dobrý, neberu vám to, ale... cpát do animáku totální nerdy a dementy, kterýho kozí hlas Burachel totálně završil? Nešiky, takový ty smolaře ok, ale fakt geeka? WTF? WTF?!!! __ Já už jeden Avatar viděl a stačilo, nepotřebuji další s podobným motivem. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

BAFTA Awards - 2 nominacie: Najlepsi animovany film / Hudba _______ Pocas prvej stvrthodinke som ocakaval prijemny priemerny animak, ale vo chvili, ked sa chlapec spriatelil s drakom to proste nemalo chybu. Hudba Johna Powella bola prekrasna, letecke akrobaticke kusky v oblakoch a aj nad oblakmi, kde bolo vidiet prekrasnu polarnu ziaru v spojitosti s uzasnou hudbou sa da zrovnavat s kvalitami AVATARU (2009) a tym padom bol trojdimenzionalny zazitok vyuzity maximalne a na rozdiel od SUBOJA TITANOV sa totalne vyplatil. Uz si ani nepamätam, ktory animak sa mi naposledy tak pacil, ako tento klenot. __________ Gerard Butler - (Stoick) +++ Jay Baruchel - (Hiccup) +++ America Ferrera - (Astrid) +++ Jonah Hill - (Snotlout) +++ Kristen Wiig - (Ruffnut) +++ Craig Ferguson - (Gobber) +++ Hudba: John Powell +++ (Videl v 3D kine 27.04.2010) +++ ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem dobrý film, ale ne tak výborný, jakým příběh o dracích je. K chválení je naprosto všechno! Skvělá animace - jak draků, prostředí, tak především lesních scenérií. Klidné až sentimentální ( dnes by se řeklo romantické) scény jsou prokládány akční jízdou jedna báseň. Útok draků a boj s nimi, let nejen Škyťáka na Nočním děsu ( Bezzubce), výcvik v aréně i velkolepé finále až berou dech. Jde především o zábavu - drobné vtípky jsou milé a nenásilné, získání dětského diváka - hlavní hrdina je zpočátku smolař, takový H.Potter, s kterým se děti ztotožní snadněji, než s nějakým superhrdinou bez chyby- a pohádkové ladění - dobro bojuje se zlem, kde nakonec by mělo vše dobře dopadnout. Lze tak odpustit nejasnosti, nedovysvětlené, nedopovězené ( původ konfliktu, dračího doupěte či jedinečného Bezzubky). DRACI, Vikingové a velké dobrodružství! ()

Galerie (143)

Zajímavosti (31)

  • Väčšina zvukových efektov vo filme bola vytvorená v štúdiu Skywalker Sound. (odmocnina)
  • Toothless (Bezzubka) měl být původně vymodelován podle stavby těla a hlavy vlka. Animátoři však následně zvolili jako předlohu černého pantera, někdy chybně označovaného jako černou pumu. (Miro_CZ)
  • Když hlavní hrdina narazí v rokli na Bezzubku, draka si nakreslí a záhy mu umaže jedno ze zadních křídel. Při příchodu do knihovny a následném prohlížení knihy o dracích vyndá nakonec svůj zápisník s obrázkem draka, ovšem ten je v původním nákresu. (Jardaboss)

Související novinky

Hraný remake Jak vycvičit draka má obsazení

Hraný remake Jak vycvičit draka má obsazení

31.05.2023

Hraná adaptace animovaného hitu studia DreamWorks Animation Jak vycvičit draka konečně našla své lidské představitele. Oba herci pak údajně byli vybráni i proto, že by se mohli v sérii zdržet i na… (více)

Jak vycvičit draka se dočká hraného remaku

Jak vycvičit draka se dočká hraného remaku

16.02.2023

Je veškerá fantazie v Hollywoodu definitivně mrtvá? Možná. Následující oznámení ale rozhodně nepomáhá přesvědčit veřejnost o opaku, studio Universal Pictures totiž oznámilo, že chystá hraný remake… (více)

Třetí drak letí k rekordním ziskům

Třetí drak letí k rekordním ziskům

25.02.2019

Třetí a závěrečný snímek trilogie Jak vycvičit draka o minulém víkendu konečně přistál v kinech a jak už je nyní jasné, bude z toho rekordní rozlučka. Jak vycvičit draka 3 totiž za víkend v Americe… (více)

Oscar 2011 - výsledky

Oscar 2011 - výsledky

28.02.2011

Stejně jako každý rok, i letos nám akademici připravili nějaké to překvapení. Letos je ve znamení obrovského neúspěchu Opravdové kuráže, která neproměnila ani jednu z deseti nominací a podobně… (více)

Reklama

Reklama