Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když tři vojáci (V. Dyk, A. Háma a K. Hádek) zběhnou a ukryjí se ve zřícenině starého hradu, ani jeden z nich netuší, co je čeká. Vejdou dovnitř a vida: uprostřed největšího sálu stojí dlouhý stůl a na něm spousta vybraných pokrmů. Hladoví vojáci nejdřív strnou, ale potom se rozzáří a vrhnou se na ně. To už ale vcházejí tři dívky (L. Černíková, T. Pauhofová a I. Frühlingová), které mají zakryté tváře a nabízejí jim, že mohou na hradě v pohodlí a bezpečí zůstat, ovšem pouze pod jednou podmínkou – musí s nimi strávit jednu jedinou noc a během ní nesmí jejich závoj ani o kousíček poodhalit. Noc uplyne a ráno stojí dva z vojáků na nádvoří. Jsou z kamene – takový byl trest za nesplnění podmínky. Zadaný úkol splnil pouze Jakub (V. Dyk). Od jedné z dívek, nyní už vysvobozené princezny, za to dostane sokolí pírko. Pírko to není samozřejmě obyčejné, ukrývá v sobě tři životy. Inu, mít k tomu svému ještě tři životy navíc, kdo z nás by něčím takovým dokázal pohrdnout? (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 2

Recenze (219)

Šandík 

všechny recenze uživatele

Jiří Strach evidentně přerůstá pohádkový žánr a posouvá film někam jinam, možná je to chyba, možná ne, to neumím posoudit. Jakožto dospělák jsem si Tři životy opravdu užil, svižná kamera a střih, nádherná hudba, krásné lokace, slušné herecké výkony... Nevím jak reagovaly děti, nepotkal jsem žádné, kterého bych se mohl zeptat. Faktem zůstává, že je to spíše dospěle natočený pohádkový příběh. Je ovšem také pravda, že scénář byl vskutku prostinký. V tomto bodě Tři životy "pohádkové" vymezení nepřekročili ani o píď, což je nepochybně škoda. O to víc hodnotím práci režiséra, který z tak slabého scénáře vykřesal úžasnou, barvitou podívanou... Ano, máte pravdu, že čtyři hvězdičky jsou moc, ale jedna či dvě zase proklatě málo, tak že tak ;o) ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

nechápu bžilión remcalů, co si ztěžují že dneska se už vůbec netočí dobré pohádky... To přece vůbec není pravda, ona si většina lidí asi bojí uvědomit že "ty starý" pohádky jsou dobrý hlavně proto že na nich vyrůstali. Ona totiž pohádka je točená hlavně pro děti a těm je to že to nemá velkou výpravu a podobně celkem putna. Zkuste být lide zdejší při hodnocení pohádek vědomi si více věci že hodnocena jest pohádka a ne drama z koncentračního tábora. ()

Reklama

Petfruf 

všechny recenze uživatele

Pohádka s krásnou hudbou a poetickými exteriéry. Zápletka zajímavá, ba i docela strašidelná (představila jsem si, co by se mnou dělala, kdyby mi bylo o 20 let méně), místy dokonce odvážná. Ale tak to má být, má-li pohádka mít trošku modernější kabát. A nakonec, Jiří Dvořák v další pěkné záporné roli! Je mi líto, že se téměř každá nová pohádka hned strhá a hází do jednoho pytle. Kde potom máme brát kousky, které se mají stát kultovní stejně jako Popelka nebo Princ a Večernice, když je všechny zdrbeme ještě před premiérou? ()

mab 

všechny recenze uživatele

Pohádka je taková divná, jako by při scénáři cosi pili.  [Pozor! Část zápletky] Na začátku hrdina splní erotický úkol (což by v pohádce asi leckdo nečekal), kamarádi ne, tak je tam nechá, zmizí a začne odehrávat úplně jiný děj. [Konec části zápletky] Herci nevýrazní, toporní, včele s hlavním představitelem. Opravdu hraje jen představitel poručíka. Celou pohádkou se pak line vzhledem k probíhajícímu ději naprosto nezvládnutý hudební podkres, u kterého mi i připadlo, že je ho ve filmu více, než by bylo třeba. Jestli průměrné dílo má mít tři hvězdy, tohle je sotva na dvě. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 4/10 Hudba 3/10 Efekty 5/10/// +obsazení, pěkná příroda -jinak nic moc výprava, nevýrazní herci, dost ponurá hudba, celé je to aji tak trochu depresivní, slabí příběh, škoda že tady Táňa Pauhofová a Kryštof hádek měli jen takovej štěk/// Podivná pohádka. Má dost pomalé tempo. Levnou výpravu. Hraje v ní spousta známích herců, mnohdy se ale v příběhu ani neohřejí a navíc většína z nich hraje jakoby bez duše. Rovnež je zde slabá a nehodící se hudba. Celé je to takové omšelé. Nápad a děj je sice trošku originální, ale není moc zábavný. A už vůbec mi nejde na rozum, proč utnuli příběh těch zbívajících dvou dezertérů a těch třech dívek. To mohlo být podle mě taky zajímavé. Škoda/// Celkem 44%/// ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • Slovenské herečky Lucia a Petra Molnárové neovládají češtinu, a proto jsou v českých filmech při postsynchronech vždy předabovány. Tentokrát jejich postavě Anny (Petra Molnárová) propůjčila svůj hlas Andrea Elsnerová. Černou princeznu, kterou ztvárnila zpěvačka Iva Frühlingová, nadabovala Zuzana Stivínová ml. (funhouse)
  • Film byl natočen nejen podle odkazu Boženy Němcové, ale i na motivy moderních fantasy námětů. (Lynette)
  • Aničku před proměnou a po proměně hrají dvě osoby - sestry Lucie a Petra Molnárovy. Zajímavého napětí, které mezi oběma dvojčaty vzniká díky jejich částečné stejnosti a částečné rozdílnosti, využil režisér Strach také ve filmu Santiniho jazyk (2011). Tam Lucie a Petra naopak ztvárňují sestry, které jsou zpočátku považovány za jednu osobu. (Ak.žena)

Reklama

Reklama