Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když tři vojáci (V. Dyk, A. Háma a K. Hádek) zběhnou a ukryjí se ve zřícenině starého hradu, ani jeden z nich netuší, co je čeká. Vejdou dovnitř a vida: uprostřed největšího sálu stojí dlouhý stůl a na něm spousta vybraných pokrmů. Hladoví vojáci nejdřív strnou, ale potom se rozzáří a vrhnou se na ně. To už ale vcházejí tři dívky (L. Černíková, T. Pauhofová a I. Frühlingová), které mají zakryté tváře a nabízejí jim, že mohou na hradě v pohodlí a bezpečí zůstat, ovšem pouze pod jednou podmínkou – musí s nimi strávit jednu jedinou noc a během ní nesmí jejich závoj ani o kousíček poodhalit. Noc uplyne a ráno stojí dva z vojáků na nádvoří. Jsou z kamene – takový byl trest za nesplnění podmínky. Zadaný úkol splnil pouze Jakub (V. Dyk). Od jedné z dívek, nyní už vysvobozené princezny, za to dostane sokolí pírko. Pírko to není samozřejmě obyčejné, ukrývá v sobě tři životy. Inu, mít k tomu svému ještě tři životy navíc, kdo z nás by něčím takovým dokázal pohrdnout? (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 1

Recenze (220)

togaf 

všechny recenze uživatele

Jen další zapomenutelná pohádka. Princ vypadá na patnáct, Anna je krásná jako blondýnka i jako černovláska (respektive obě sestry Molnárovy jsou kočky), ale hrát moc neumí (ani jedna). Jediný, kdo si roli opravdu užívá (a s ním i divák) je Jiří Dvořák. Takže v soboru dopoledne ano, v pátek večer, kdy jsem ji sledovala já, ne. ()

Mia... 

všechny recenze uživatele

Krásná pohádka, která asi není zrovna uplně pro děti, ale já oceňuji rozhodně tu odvahu do pohádky dát takové scény, jako nahou Aničku v jezeře a vůbec celkově scény, které upozorňují na sexualitu jako takovou. Hodnocení v podobě odpadu mi přijde vážně zarážející. A naprosto souhlasím s komentářem od Galadriel. ()

Reklama

elizabeth_ba 

všechny recenze uživatele

Už to tady všichni psali, ale i já zopakuji, že od Jiřího Stracha bych čekala přece jen o něco více. Třetí hvězdička je za Krumlov a vůbec historické interiéry a exteriéry jinak nevýrazné pohádky s sice pěkným, leč naprosto nevýrazným Dykem v hlavní roli (nač tam vlastně byly ty tři kočky princezny v čele s Pauhofovou na úvod?), kterou moc nevylepšil ani polootevřený konec (Vítek). ()

Petfruf 

všechny recenze uživatele

Pohádka s krásnou hudbou a poetickými exteriéry. Zápletka zajímavá, ba i docela strašidelná (představila jsem si, co by se mnou dělala, kdyby mi bylo o 20 let méně), místy dokonce odvážná. Ale tak to má být, má-li pohádka mít trošku modernější kabát. A nakonec, Jiří Dvořák v další pěkné záporné roli! Je mi líto, že se téměř každá nová pohádka hned strhá a hází do jednoho pytle. Kde potom máme brát kousky, které se mají stát kultovní stejně jako Popelka nebo Princ a Večernice, když je všechny zdrbeme ještě před premiérou? ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Pohádky Stracha z poslední doby, to je taková polévka ze sáčku. Jsou celkem chutné, ale přesto na jedno brdo, takové až sterilní, nicméně hlad zaženou a sem tam se najde i nějaký ten knedlíček. O nějaký extra gurmánský zážitek se ale nejedná. S touhle pohádkou je to stejné. Potěšil mně Dvořák v roli důstojníka i přítomnost Molnárové, kterou jsem doposud neznal a která mi ještě před kouzlem velmi připomínala profilem obličeje i copem moji oblíbenou zpěvačku Agnes Obel... Strach si umí vybrat místa pro natáčení a tak co záběr to až kýč. Tu koukáme přes rákosí rybníka, tu na cimbuří zříceniny tu na nastrojené sklepení věznice... Sice tento TV film smrdí korunou, ale zas tak hrozné to nebylo. Už jsme tu měli horší kusy pro naše nejmenší. Takže průměr. Dávám tři životy. * * * ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • Točilo se ve skanzenu Veselí kopec, na hradě Helfenburg, v Českém Krumlově, Lipnici nad Sázavou, Mochově u Klatov, Čimicích, skanzenu Veselý kopec, Rejštejn - Huťská hora, Čertovo jezerno na Šumavě, Prášily a Anníně. Sídlo zlého poručíka bylo na vodním hradě Švihov. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Film byl natočen nejen podle odkazu Boženy Němcové, ale i na motivy moderních fantasy námětů. (Lynette)
  • Slovenské herečky Lucia a Petra Molnárové neovládají češtinu, a proto jsou v českých filmech při postsynchronech vždy předabovány. Tentokrát jejich postavě Anny (Petra Molnárová) propůjčila svůj hlas Andrea Elsnerová. Černou princeznu, kterou ztvárnila zpěvačka Iva Frühlingová, nadabovala Zuzana Stivínová ml. (funhouse)

Reklama

Reklama