Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jednoho dne někde na Zemi v daleké budoucnosti se probudí dvě existence, které trpí ztrátou paměti. Lidské tělo, které má místo hlavy retro televizi, a sexy žena, která má kolem pravého oka podezřelou skvrnu. Proto se navzájem pojmenují Retro a Pandy a jelikož jsou úplně nazí, rozhodnou se jít získat oblečení. To se jim povede, ale jen díky malému překročení zákona. Při útěku před spravedlností je nakonec chytí a posílají do věznice na polorozpadlém Měsíci, kde celý příběh teprve začíná... (Baťka)

(více)

Recenze (33)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Wow, to byla jízda - explozivní tempo vyprávění, ve kterém není čas na logiku, jen na výbuchy, sex a rány pěstí. Yennem zmíněné vězení je zřejmě střižené podle Chaplinovy Moderní doby, automatizované je všechno, včetně vyměšování. Šílené, bizarní, ujeté - takové jsou Dead Leaves. Pop-artová komiksová stylizace, nad kterou by se jistě usmíval takový Karel Saudek či Roy Lichtenstein. BLAM! TAKKA TAKKA! WHAAM! Slabší ****. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Téééda, najkrvavejší Japonský animák aký som zatiaľ videl. Bizarný dej doprevádza bizarná animácia plná násilia, vrážd, krvi s trochou zvrhlosti a ja nestíham diviť čo všetko môžu tvorcovia nasúkať do necelej hodinky. Verziu ktorú som videl ja mala 52 minút. Jediné čo mi tak prekážalo popri rýchlosti boli snímky za sekundu. V tej nekonečnej rýchlosti mi po chvíľke začali iba blikať jednotlivé obrázky. Viac snímok za sekundu by tomuto neuškodilo. ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Kinetika vyprávění vyhnaná ad absurdum v hyperakčním stylu, který svou vizuální zběsilostí a agresivitou vymačká divákovy oči jako citron a do mozku mu vypálí díru zvící kráteru středně velké sopky. Ve standartním filmu by stejný příběh zabral nejméně dvojnásobnou stopáž a pak by měl i nějakou logiku. Ve standartním filmu by se obraz tak často nesléval v sytě barevné geometrické útvary prudce se převalující přes sebe. Ve standartním filmu by se nevystřílelo více munice než v celé korejské válce. A... ve standartním filmu by patrně také nesouložil cyborg s mutantkou skrz svěrací kazajky. Onen standartní film by ovšem byl neporovnatelně méně zábavný než je Dead Leaves. 8/10 ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Dobrá ujetina pro každou chvíli. Push the tempo! by mohl být slogan tohoto krátkého filmku :-) Režisér si tam úžasně vyhrál a po stylu FLCL, Tengen Toppa Gurrel Lagann, navodil naprosto bizardní a ujetou atmosféru :-) Další počiny typu Panty & Stocking jsou vedeny v podobném tempu. Celkově jsem se ani chvilku nenudil, ale nejspíš se k tomu už nevrátím. Jednou stačilo. Verdikt: 70% ()

LordSnape 

všechny recenze uživatele

Retro a Pandy jsou opravdový hovada se slovníkem českého dlaždiče. Opravdu se budete smát té přihlouplé abstraktně-debilní grafice. Kolikrát na obrazovce probíhá takový zmatek, až mi to připomínalo matějskou pouť v hodině večerní... Je tu všechno na co máte zrovna chuť. Automobilová honička po střechách mrakodrapů, plně automatické vězení, roboti, střelba ze všech možných typů zbraní a plno krve. Samozřejmě nechybí výborná zápletka a dokonalý padouch, kterým je tentokrát žena. A vůbec nejlepší na celém Dead Leaves je prostě konec a titulky typu RA-TA-TA-TA... Tohle opravdu nemá obdoby. Jen houšť! 9/10 ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama