Reklama

Reklama

Akta X: Chci uvěřit

  • USA The X-Files: I Want to Believe (více)
Trailer 4

Fox Mulder a Dana Scullyová už delší dobu nejsou v žádném spojení s FBI. Mulder se skrývá kdesi v ústraní a Scullyová se zaměřuje na lékařskou praxi a snaží se pomáhat potřebným. Do hry je však vrací agentka Dakota Whitneyová, která obdivuje práci Foxe Muldera a věří, že právě on jim může pomoci s vyřešením případu zmizelých žen, mezi nimiž figuruje i mladá agentka FBI. Jak se záhy ukáže, v případu má přeci jen svou roli tajemný element. Tím je bývalý farář, který má vidiny týkající se zmizelých žen. Tento zvláštní muž se zdá být jediným klíčem k vyřešení případu. Vzhledem k jeho pedofilní minulosti mu ale věří jen málokdo... (TV Prima)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (646)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Poměrně solidní zavzpomínání na mnou kdysi tolik milovaný fenomén. První projekce ve mě vyvolala spíše zklamání, nicméně druhá dojem napravuje. Velmi rád jsem se po letech opět setkal se svými oblíbenými hrdiny a přestože se jedná o dosti vzpomínkovou záležitost, kde se často i bilancuje, tak se místy dostavilo to správné mrazení, které jsem měl vždy moc rád. 65% ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Hmm, ta čtvrtá hvězdička je ale spíše jen za urputnou snahu udržet tuhle sympatickou sérii ještě aspoň chvíli naživu. Aby si to někdo nevyložil zle - není to špatný film, ale pro nás, kteří jsme na tomto kultovním seriálu (zejména jeho úvodních cca 4-5 sériích) prožili kus života je tenhle snímek již jen takovým pokusem ve stylu "nechci zapomenout". Někdo si prostě řekl "zkusme z té dojné krávy, která je sice už skoro chcíplá, ale pořád trochu dýchá ještě vyždímat pár kapek mlíka", no a tak to celé začalo, totiž vlastně skončilo. Já aspoň věřím, že už to končí, přesněji řečeno "chci uvěřit", že to končí, protože případný další díl by musel nutně začít exhumací prapůvodní idey, tedy té "dojné krávy"... ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Tak žádný znovuzrození kultovního seriálu se nekoná, v podstatě se jedná "jen" o nadprůměrnější thrillerovou detektivku s velice malými prvky mysteriózna a to je asi ten největší problém, první série seriálu byly většinou skvělý právě tim tajemnem, mysterióznem, či nadpřirozenem. Ještě teď si vzpomínám na dva díly, který ve mě zanechaly fakt hluboký stopy, ale tenhle film z toho nenabídne v podstatě nic, sice je pěkný, že se Mulder se Scullyovou zase dali dohromady a že se film snaží hrát trošku na mysterióznější notu díky vizím pedofilního dědka, ale to je hodně málo, na to aby se z toho stalo něco víc, než je obyčejná kriminálka. Krom toho mi scénář občas přišel mírně nedomyšlenej, hlavně co se týče dialogů a toho, že si Duchovny s Andersonovou stále řikaj příjmením, i když toho podle filmu měli prožít docela dost spolu. No dalo se to čekat, ale já si myslel, že to bude lepší ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Moje vidění jsou Božím dílem" Zmizela agentka FBI, firma ji nemůže najít a jedinou stopou je svérázné médium - Otec Joe, jež kdysi zprznil sedmatřicet ministrantů. To je pro mne poměrně důvěryhodná osoba, ale někteří agenti mu nevěří a proto je ze své temné skrýše vyhrabán bývalý agent Mulder. To, že se případ zmizelé agentky nakonec protne s nemocí pacienta MUDr. Scullyové, je tak nějak samozřejmé a mně by ani nevadilo, že je to tak čitelné, ale co se týká paranormálních jevíků, tak těch mám doma pod gaučem schováno mnohem víc, než jich nabízí tento snímek a to je průšvih. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Není to o aktech X, je to Mulderovi se Scullyovou. A je to hezký konec. Zvlášt nedoporučuji odcházet během závěrečných titulků. Je tam hodně stylová tečka za celým příběhem. Po dlouhé době to byl film co se nesnaží ždímat legendu a otevírat vrátka do dalších a dalších nesmyslných pokračování, ale dopřát ji fajn odchod. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (20)

  • Na konci scény kde Scullyová (Gillian Anderson) diskutuje o voľbách pre jej pacienta s nemocničnými administrátormi, na stene za ňou je niekoľko fotografii kňazov. Posledná je fotografia herca Brucea Harwooda ktorý hral Johna Fitzgeralda Byersyho, jedného z troch Osamelých Pištoľníkov z Aktov X a jeho spin-offu The Lone Gunmen. (molcan2)
  • Závěrečnými titulky snímek nekončí, po jejich skončení následuje ještě jedna krátká scéna s hlavními hrdiny. (Lucasion)

Související novinky

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

02.12.2008

V sequelu včerejší novinky o pokračováních se dočtete o další Planetě opic, další Policejní akademii, dalším Hairsprayi a dalších Aktech X. Zpočátku to znělo jako totální kachna – internetem… (více)

Další záhada pro Muldera a Scullyovou

Další záhada pro Muldera a Scullyovou

04.11.2007

Příští rok to bude přesně deset let, co se na plátnech kin objevila celovečerní Akta X. Od té doby se pravidelně objevují zprávy o chystaném pokračování. Když už jsme si říkali, že k tomu asi nikdy… (více)

Reklama

Reklama