Reklama

Reklama

Akta X: Chci uvěřit

  • USA The X-Files: I Want to Believe (více)
Trailer 1

Fox Mulder a Dana Scullyová už delší dobu nejsou v žádném spojení s FBI. Mulder se skrývá kdesi v ústraní a Scullyová se zaměřuje na lékařskou praxi a snaží se pomáhat potřebným. Do hry je však vrací agentka Dakota Whitneyová, která obdivuje práci Foxe Muldera a věří, že právě on jim může pomoci s vyřešením případu zmizelých žen, mezi nimiž figuruje i mladá agentka FBI. Jak se záhy ukáže, v případu má přeci jen svou roli tajemný element. Tím je bývalý farář, který má vidiny týkající se zmizelých žen. Tento zvláštní muž se zdá být jediným klíčem k vyřešení případu. Vzhledem k jeho pedofilní minulosti mu ale věří jen málokdo... (TV Prima)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (646)

Bebacek 

všechny recenze uživatele

Nic jsem neočekávala, nic mě tedy nezklamalo. Snad příliš mnoho Boha a víry, ale co, byla tam Scullyová, byl tam Mulder, muckali se a bylo to fajn :-) Akorát Fila je idiot, fakt jsi mě nasral, Kamile, s tím titulkem u své recenze. Vím, proč je nečtu, ale název fakt přehlédnout nejde. Jo a díky za boží UNKLE v závěrečných titulcích! ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Snímka Akty X: Chcem uveriť vôbec nenaplnila očakávania a v mnohých ohľadoch výrazne zaostáva za prvým filmom. Napriek všetkým nedostatkom to však nie je úplne stratené. Scenár prináša niekoľko zaujímavých momentov a dokonca i viacero vtipných situácií. Peknú prácu odviedol aj skladateľ Mark Snow a soundtrack tak vhodne dotvára atmosféru filmu. Počas sledovania to svižne ubieha a v podstate sa nebudete nudiť. ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Zďaleka nie také slabé, ako to vyznieva z tunajších komentárov a hodnotení. Iste, z kina by som odchádzal nespokojný, ale na DVD som s hrdinami mojej mladosti, keď Akty X boli bezkonkurenčne najlepším seriálom na planéte, strávil veľmi príjemný večer. Problém je v tom, že XF:IWTB nie je to, čo 95% z nás čakalo. Namiesto nadupaného nadprirodzeného thrilleru o poľovačke na bubáky nám totiž stará banda servíruje takmer komorný, v každom okamihu láskyplne natočený, atmosférický, psychologicky prepracovaný a hlavne výýýborne zahraný ponor do súkromia Dany a Foxa. Nuž a tá mysterióznom zľahka šľahnutá kriminálna zápletka je tam len ako korenie. Nie je to strhujúce, ale v závere tomu nechýba napätie a určite to nie je zle napísané a nezaujímavé. V seriáli by to patrilo k najdospelejším epizódam. ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Až mě samotného zaskočilo, nakolik se mi AKTA X: CHCI UVĚŘIT líbilo, přestože nejsem shipper (speciální "druh" fanouška, který fandí milostnému vztahu mezi Mulderem a Scullyovou). Je nutné si uvědomit, že Mulder a Scullyová jsou postavy, které se vyvíjely díl od dílu, sezónu od sezóny a druhý film není završením či významným objevem v jejich vyšetřování (to byl totiž první "díl"), ale vztahovou podívanou, v němž příběh hraje až druhou roli, pokud vůbec._____ AKTA X: CHCI UVĚŘIT, přestože tvůrci před premiérou tvrdili jinak (a zase lhali!), je určený výhradně pro fanoušky seriálu a prvního filmu, kteří si vychutnají nepřeberné množství odkazů a znají minulost, kterou postavy prošly. To proto, že se zde pracuje s divákovou "seriálovou" pamětí, když se upomíná na konkrétní případy z prvních sezón (vyjmenovává je agentka v podání Amandy Peet) a s až fanouškovským fetišem (první scéna s Mulderem v pracovně s plakátem, pochutinami, novinovými výstřižky a míčem je v tomhto ohlednu příznačná). Zároveň se zde tematizuje postavení Muldera a Scullyové ve fikčním světě a ústředním tématem je - tak jako v seriálu - otázka víry (v sama sebe, Boha či mimozemšťany), a tak bude divák vyrazivší na žánrovou podívanou u pomalých dialogů na hranici sentimentu trpět a u fanouška zapracuje nostalgie a neurazí ho ani vtípek po titulcích._____ Nefanoušek, který viděl kdysi několik sezón, ale ty pozdější nezná, by zase mohl ocenit, nakolik si tvůrci poradili s rozpočtem: i přes "pouhých" 30 milionů dolarů film nevypadá televizně (ale nečekejte digitální černé hmoty ani výbuchy budov či odlétající U.F.O.), a atmosféru, vycházející ze syžetové struktury MLČENÍ JEHŇÁTEK a pomalém temporytmu vyprávění INSOMNIE. Nutné je také ocenit invenční střih, spojující několik rovin odehrávajících se v různém prostoru a v různý čas, a umné pohrávání si s klišé (Rusáci!). Na třetí díl, nejlépe mytologický a s premiérou v roce 2012, jsem zvědav. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Relativně slušně natočený kriminální thriller, který ale vyjma "média" postrádá jakékoliv nadpřirozeno a operuje spíše s krajně nereálným WTF. Vyšetřování je natočeno zajímavě, kecací vata je ale k uzoufání nudná a G. Andersonová nezaujatě odříkávající své repliky výsledku rozhodně nepomáhá. Potěší David Duchovny, několik vtípků, G. W. Bush a závěrečný titulkový videoklip. Jinak ale nic moc a už vůbec ne nějaká extra filmová událost. Zcela obyčejný, průměrný film. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (20)

  • Chris Carter je duchovným otcom Aktov X. Štúdio Fox mu navrhlo, aby po skončení seriálu natočil svoj celovečerný film (k tomu prvému totiž len napísal scenár). (youtoo18)
  • Postava Franz Tomczeszyn je odkaz na kostymérku Lisu Tomczeszynovou. (Karlos80)
  • Keď sa Mulder a Scullyová rozprávajú na posteli, ona má vedľa vankúša položenú knihu "Beautiful WASPs Having Sex" od Dori Carterovej, manželky režiséra filmu Chrisa Cartera. (molcan2)

Související novinky

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

02.12.2008

V sequelu včerejší novinky o pokračováních se dočtete o další Planetě opic, další Policejní akademii, dalším Hairsprayi a dalších Aktech X. Zpočátku to znělo jako totální kachna – internetem… (více)

Další záhada pro Muldera a Scullyovou

Další záhada pro Muldera a Scullyovou

04.11.2007

Příští rok to bude přesně deset let, co se na plátnech kin objevila celovečerní Akta X. Od té doby se pravidelně objevují zprávy o chystaném pokračování. Když už jsme si říkali, že k tomu asi nikdy… (více)

Reklama

Reklama