Reklama

Reklama

Akta X: Chci uvěřit

  • USA The X-Files: I Want to Believe (více)
Trailer 3

Fox Mulder a Dana Scullyová už delší dobu nejsou v žádném spojení s FBI. Mulder se skrývá kdesi v ústraní a Scullyová se zaměřuje na lékařskou praxi a snaží se pomáhat potřebným. Do hry je však vrací agentka Dakota Whitneyová, která obdivuje práci Foxe Muldera a věří, že právě on jim může pomoci s vyřešením případu zmizelých žen, mezi nimiž figuruje i mladá agentka FBI. Jak se záhy ukáže, v případu má přeci jen svou roli tajemný element. Tím je bývalý farář, který má vidiny týkající se zmizelých žen. Tento zvláštní muž se zdá být jediným klíčem k vyřešení případu. Vzhledem k jeho pedofilní minulosti mu ale věří jen málokdo... (TV Prima)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (646)

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Akta X podle mě fungovala právě hlavně kvůli ústřednímu páru. Pokud by mělo jít jen o konpirační teorie o spiknutí vlády s ufony, byla by to na více než 200 dílů nesnesitelná polévka. Nicméně parťácké rytí, blýskání se jeden před druhým, jiskření z potenciálního vztahu... To drželo seriál pohromadě. A drží to do značné míry i tento film. Mulder a Scully nám zestárli, pro nepamětníky museli něco málo zopakovat a vysvětlit, ale dalo se to přežít. Na poměry Akt X celkem běžný příběh je, jak jsem předeslal, jen kulisa -- tenhle mikrosvět Muldera a Scully funguje i po letech. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Tak žádný znovuzrození kultovního seriálu se nekoná, v podstatě se jedná "jen" o nadprůměrnější thrillerovou detektivku s velice malými prvky mysteriózna a to je asi ten největší problém, první série seriálu byly většinou skvělý právě tim tajemnem, mysterióznem, či nadpřirozenem. Ještě teď si vzpomínám na dva díly, který ve mě zanechaly fakt hluboký stopy, ale tenhle film z toho nenabídne v podstatě nic, sice je pěkný, že se Mulder se Scullyovou zase dali dohromady a že se film snaží hrát trošku na mysterióznější notu díky vizím pedofilního dědka, ale to je hodně málo, na to aby se z toho stalo něco víc, než je obyčejná kriminálka. Krom toho mi scénář občas přišel mírně nedomyšlenej, hlavně co se týče dialogů a toho, že si Duchovny s Andersonovou stále řikaj příjmením, i když toho podle filmu měli prožít docela dost spolu. No dalo se to čekat, ale já si myslel, že to bude lepší ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Čistočistý dárek pro fanoušky, který se maskuje za film, který ocení i nezasvěcení či polozasvěcení. Neocení. Paradoxně právě ti, kteří seriál před lety sledovali a mají ho v paměti jako sérii případů monster z lesů, kanálů či polárních krajů prokládanou mimozemskou naháněčkou, budou nejvíce zklamaní. Kdo si ale s Mulderem a Scully prožil oněch devět seriálových let a chápe tak jejich rozvinuté pouto či narážky na Williama, docení zimní odyseu o poznání víc. Temných epizod, kde paranormální jevy nebyly ústředním bodem scénáře, nabídl seriál několik. Tady je ale všechno o dvě třídy osobnější. Díky tomu je tak z podceňovaného snímku nejen napínavý thriller, ale v první řadě i duševní očista obou hlavních hrdinů. Zkrátka (doslovné) zamávání nezapomenutelnému fenoménu, které si seriál bezpochyby zasloužil. Vzpomínalo se krásně, naštěstí ani tohle ještě nebyl úplný konec. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

X-files no more please. My heart is broken. There is only one question: WHY?!!! Why should I believe in this piece of crap? I believe in a lot of thinks - especially in miracles, but this sequel is not the miracle. I hope, that some day Scully and Mulder will return with something extraordinary, that my eyes told my mind wow I can’t believe it. I want to believe in better potential sequel. Chris Carter shame on you….Chvilku to trvalo, než jsem se vzpamatoval z prvotního šoku. Tenhle snímek si zaslouží nálepku „never more“. Záhady mám rád a Akta X jakbysmet, tudíž jsem byl odhodlán hájit tenhle film za jakoukoliv cenu. Jenže se ukázalo, že příběh se pohybuje na stejném bodu mrazu, jako krajina v níž se odehrává. Mulder a Sullyová neřeší záhadu všech záhad, nýbrž osobní problémy, které brzdí příběh, který se nestačí ani rozjet a v další zatáčce sjíždí ze svahu a nabourává do cedule s nápisem I want to belive. Ale kde nic není…však to znáte. Největší záhadou tedy ve výsledku zůstává, kam se ztratil příběh? Blahopřeji všem, kterým se ho podařilo objevit. Pokud nebudu k zastižení, jsem v hospodě a snažím se této záhadě přijít na kloub nad skleničkou něčeho ostřejšího….takhle by to opravdu nešlo.... ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Výborná kriminálka s mysteriózní příchutí, snad by obstála i bez Muldera a Scullyové, ovšem s nimi je samozřejmě ještě lepší. Co mi chybělo na prvním filmu Akt X, tady je. Příběh už nevypadá televizně, ale je stoprocentně filmový, a o překvapení není nouze. Kromě Gillian Anderson a Davida Duchovnyho mě velmi potěšil Billy Connolly. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (20)

  • Chris Carter pôvodne plánoval natočiť tento film hneď po ukončení seriálu a použiť ho na ukončenie príbehu o mimozemskej invázii. Od začiatku produkcie však mal meškanie viac než päť rokov, Carter zmenil názor a rozhodol sa zamerať na samostatný tajomný príbeh, aby natočil film príťažlivý aj pre ľudí, ktorí neboli oboznámení so seriálovou mytológiou, nechávajúc vedľajšiu zápletku o invázii pre možný tretí film. (molcan2)
  • Mulderův pozdrav Scullyové "Jak to jde, doktůrku?" je odkazem na animáky s Buggs Bunnym. (Sfinkter)
  • Kvôli čo najväčšiemu utajeniu projektu používali filmári krycí názov Rich Tracers, čo je prešmyčka pre Chrisa Cartera. (classic)

Související novinky

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

02.12.2008

V sequelu včerejší novinky o pokračováních se dočtete o další Planetě opic, další Policejní akademii, dalším Hairsprayi a dalších Aktech X. Zpočátku to znělo jako totální kachna – internetem… (více)

Další záhada pro Muldera a Scullyovou

Další záhada pro Muldera a Scullyovou

04.11.2007

Příští rok to bude přesně deset let, co se na plátnech kin objevila celovečerní Akta X. Od té doby se pravidelně objevují zprávy o chystaném pokračování. Když už jsme si říkali, že k tomu asi nikdy… (více)

Reklama

Reklama