Reklama

Reklama

Dramatický snímek ze života obyčejných lidí. Film vypráví o třech sourozencích a jejich životních problémech. Morrie (Matthew Perry) žije svůj stereotypní život s manželkou zdánlivě bez problémů, Jay (Ben Foster) je psychicky labilní a Ida (Ginnifer Goodwin) se snaží najít sebe sama. Všichni tři se snaží najít ve svých životech štěstí a zjišťují jak důležitá je pro ně rodina... (KooNY)

(více)

Recenze (121)

blackJag 

všechny recenze uživatele

Nenápadné, velmi lehce komediální drama o sourozencích, kteří hledají své místo na světě a přes své výstřední odchylky jsou vlastně stejní. Obsazení filmu je docela vyrovnané, Perry hraje svůj nečekaně tlumený koncert, Foster si dává další ze svých nestabilních postav a v nečekaně malé a okrajové roli se tu ukáže dvojnásobná oscarová laureátka Hillary Swanková. Líbilo se mi, jak si režisér všímá maličkostí (vrabci v loužích po dešti, slunce skrze prsty ruky, noční hvězdná obloha v zákrytu stínů a obrysů domu), a líbila se mi kamera, která tyto maličkosti snímala. Taková jednodušší a méně honosná Americká krása. 80% ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Dve tri hlboké myšlienky by sa tu aj našli ale bohužiaľ boli po-prešívané bezduchou a veľmi horúcou Hollywoodskou ihlou. O niti predajnosti už ani nebudem rozprávať. Čo je škoda, pretože mi herci síce prišli viacmenej nesympatický ale svoje role zahrali fakt dobre a svoje neduhy ako z hľadiska charakterov presne vystihovali to skutočné súrodenecké puto, išlo im to. Ale čo už, keď predposlednú nádhernú scénku, symbolickú zrážku aj tak zabil trápny klišé rozprávkový koniec. Škoda. ()

Reklama

mira.l 

všechny recenze uživatele

No do perdele, tohle bylo jako co? Přesně jeden z těch filmů, u kterého za tři dny nevím, na co jsem koukal, o čem to bylo. ... o čem to vlastně bylo? Celou dobu jsem tak nějak měl problém si ujasnit, kdo je v tý povedený rodince kdo. Možná jsem to jenom nepochopil a nejsem určen pro tenhle typ filmů. Mě to jen chvílema připadalo, že jim hrabe všem. A Hilary Swank? Tak ta snad šla náhodou kolem, když to natáčeli, tak jí čapli za křídlo, dali rukavice a postavili mezi záhony a "odsoudili" k okopávání kytiček a sbírání psích hoven... Děkuji, jednou bohatě stačilo. Jedna ze soucitu, ještě že to bylo relativně krátký. ()

baXter 

všechny recenze uživatele

Názorná ukázka toho jak může být film o ničem. Není to ani komedie, ani drama. Pokud tam někdo něco vtipného a dramatického našel, dejte mi vědět a podívám se na to pečlivěji. Na první podívání mi ale Birds of America nic nedal. Totálně promarněný čas se na tohle dívat. Matthew Perry tu ani nemá co zachraňovat, ale kdyby to nějak šlo tak by to zachránil, na to vemte jed. ()

Oudee33 

všechny recenze uživatele

První, zdlouhavá část nemá sílu si mě k sobě přivinout, což mě málem dokopalo k tomu to vypnout... Postupné dramatické vychytávání vztahové, rodinné rozpolcenosti je tu prostě až zbytečně moc nataženo. Žánr komedie mi k tomu taky nějak nejde. Ovšem poslední třetina má v sobě naopak něco extra co se jen tak nevidí a vyloženě mi tuto zvláštní drámu zachránila. Děkuju :) Ale stejně... 65% je tak akorát.. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (2)

  • Film měl premiéru na filmovém festivalu Sundance 2008. (Terva)
  • Natáčení probíhalo převážně ve městě Darien v americkém státě Connecticut. (Terva)

Reklama

Reklama