Reklama

Reklama

Lee Adama sa vydáva na svoju prvú misiu ako veliteľ hviezdnej lode Pegasus. (SkyShowtime)

Recenze (106)

Nekromacer 

všechny recenze uživatele

Jako fanda BSG naprosto jasná 5, ale pro toho, kdo sledoval (sleduje) flasbacky k tomuto filmu uvolněné to musí nutně být zklamání, pohled na padajícího Adamu střílejícího na plecháče, tak sem si představoval většinu filmu (snad to ten další dožene). Jinak dozvědět se, proč Starbuck zažádala o přeložení z Pegasa na Galacticu a proč k tomu řekla co řekla, za to podívání rozhodně stálo :-) ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Televizní film odehrávající se kousek před koncem třetí série (než flotila najde obyvatelnou planetu, zvolí si za prezidenta Baltara a rozhodne se na ní usadit) se formou flashbacků vrací k tomu, jak se Pegasus vyhnul zničení během útoku Cylonů na doky u Capricy, i do posledních okamžiků první války, kdy mladý Bill „Husker" Adama narazil na stopy cylonských okusů na lidech. Vesmírné bitvy jsou impozantní, klidně bych jich mohlo být více, ještě lepší ale je, jak Razor doplňuje a rozšiřuje mytologii Battlestar Galacticy. ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Vynikající snímek doplňující mezery ohledně minulosti lodi Pegasus. Současnost střídají flashbacky a my se kromě aktuální mise dozvíme střípky s původní války se Cylony a jak se Pegasus protloukal válkou. Uvidíme všechny zásadní momenty, o kterých se mluvilo. Admirál Cainová se s tím skutečně nemazala a šla přes mrtvoly. Setkáváme se tu i s kapitánem Kendrou, kterou jinak v seriálu neuvidíme. Určitě stojí si film doplnit v rámci souvislostí v celém seriálu. "Jaderné zbraně jsou odjištěny." ()

Hellknight12 

všechny recenze uživatele

Dnešná premiéra. Pred filmom som dopozeral 17. časť druhej série a tento film na to skvelo nadväzuje. Pri dĺžke 100 min. film skvelé pokračuje v príbehu. Vysvetli pár veci ale hlavne otvorí ďalšie otázky do pokračovania ďalších častí a sérii. Postupne sa tu dozvedáme príbeh lode Pegasus ale hlavne začiatky a podstatné veci čo sa stalo pred stretom Pegasusa a Galactica. Dej sa prelína s prítomnosťou a ešte aj so staršou minulosťou a uvidíme aj kúsok príbehu z prvej vojny proti Cylonom. Každopádne film má skvelo navodili na pokračovanie v seriáli. Upozornenie film nepozerajte skôr ako skončíte v druhej sérii 17. časťou, pretože ako samostatný film to bez seriálu nedáva zmysel aj, keď je súhrn na začiatku filmu a celé do pôsobí ako klasický dvoj diel na pokračovanie lenže v jednom filme a príbeh je zaujímavý, tak si myslím, že človek ktorý nepozná vôbec seriál, tak nepochopí o čo vlastne vo filme ide a čo je najdôležitejšie nepochopí chémiu medzi postavami, keďže film už tak nejako počíta s tým, že každý kto si ho pozrieť už videl aspoň prvú sériu a veľkú časť druhej série. Samozrejme charaktery postáv vo filme nie sú zanedbané a pekne pokračujú vo vývine každej z postáv. Viac nemám čo dodať. Celkové hodnotenie za mňa je 90%. 10% dole za to, že samostatne by film moc nefungoval. Inak môžem len odporučiť. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Solidní výplňový dvojdíl patřící chronologicky někam do druhé série - ta byla z celé BSG zatím imho nejlepší a to hlavně díky konfliktům s/na lodi Pegasus o které je celý Razor. Jako běžný film samozřejmě nefunguje, ale mezi jdnotlivými díly patří jednoznačně k nadprůměru, i přes mírně zmršený konec s infiltrací Cylonské lodě (který je víceméně nelogický, nesmyslný, hloupý a... velmi patetický) 7/10 ()

Galerie (187)

Zajímavosti (1)

  • Mary McDonnell (Laura Roslin) obsadila roku 2012 poslední místo v anketě „The Hollywood Reporter“ o nejlepší náhradu reálného presidenta filmovým. (JoranProvenzano)

Reklama

Reklama