Reklama

Reklama

Lee Adama sa vydáva na svoju prvú misiu ako veliteľ hviezdnej lode Pegasus. (SkyShowtime)

Recenze (106)

verbst 

všechny recenze uživatele

Hodně dobrá výplň mezi třetí a čtvrtou řadou. Zjistit, že admirál Cainová byla ještě větší pizda než se zdálo, a vůbec jak to všechno fungovalo na Pegasu, za to stálo. Možná ještě trošku lepší než pilot. Tam to ze začátku skřípalo. Tady to jelo celou dobu... P.S.: Pořiďte si Extended&Unrated verzi. Ještě lepší! ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Slušný filmík (u nás vysielaný ako dve časti). Dobrá hra s motiváciami a charaktermi postáv. Nie je to len upútavka na tretiu a štvrtú sériu, je to seriózna ukážka toho, ako by sa malo pracovať s postavami a ako účelne využiť fakty známe už zo seriálu (Ak ste zatiaľ nepočuli o battlestar Pegasus, nemá to však zmysel sledovať). Nová ústredná postava bola určite dobrá voľba... Rovnako aj mladý Adama, ktorý má aj samostatný web seriál BSG: RAZOR FLASHBACKS... ()

Reklama

bruceman7 

všechny recenze uživatele

Jako další boční dovysvětlení k seriálu to posloužilo dobře, o tom žádná. Na druhou stranu mi to ale přijde dost patetický. Bacha SPOILER! Navíc - skrze série BSG Adamovci nedaj na flotilu dopustit, život civilisty nade vše. A teďkon by Lee - zrovna on - poručil své milé Starbuck spáchat sebevraždu? Ale no tak...75% ()

Fat'Fatal 

všechny recenze uživatele

Velmi pěkný "spin-off" v přestávce na poslední sérii. V Razoru se ukazují některé události, o kterých jsme slyšeli v předchozích sériích (zastřelení XO admirálem Cainovou atd), ale hlavně i jistý posun v ději. Potkali jsme údajného Boha Cylonů a to už něco znamená. Dále mě hodně potěšily scény z první cylonské války a mladý Adama, který narazil na "porodnici" Cylonů... Tenhle film prostě dokresluje výbornou atmosféru seriálu. // Viděl jsem v originálním znění s titulky. ()

Ender66 

všechny recenze uživatele

Slabšie ako seriál ale stále dosť dobré. Hlavným problémom bolo podľa mňa, že sa tvorcovia snažili nahádzať do filmu príliš veľa tém (ako to bolo s Pegasusom po útoku na kolónie, ako sa riešila situáciu po smrti admirálky Cainovej, flashabacky z Adamovej mladosti a vytvorenie hybrida). Všetko tieto témy sú síce zaujímavé ale v konečnom dôsledku mi došli nedotiahnuté. Nové postavy celkovo neurazia no aj tak je najzaujmavejšou postavou seriálu admirálka Cain. Bez protiváhy k vojenskej sile , tak ako ju na Galactice predstavuje Roslinova sa Cainová vydala na krížovú výpravu proti Cylonom, pri ktorej neváhala obetovať kohokoľvek kto jej stál v ceste. Práve táto línia priniesla najzaujmavejšie situácie a riešila najzaujímavejšie otázky -mali v čase vojny vojaci právo brať si od civilistov čo potrebovali? V minulosti sa to dialo počas vojny každodenne. Bola Cainova šialená ťapša, zaslepená pomstou, alebo iba človek ktorý v neriešiteľnej situácii urobil to čo bolo potreba aj keď to bolo ťažké? Škoda, že tejto línii nebolo venované viac času, pretože tie ďaľšie dve boli oproti tejto poslabšie. P.S: Potešil design cylonov v minulosti, ktorý je poctou starej BSG z 1978. 8/10. ()

Galerie (187)

Zajímavosti (1)

  • Mary McDonnell (Laura Roslin) obsadila roku 2012 poslední místo v anketě „The Hollywood Reporter“ o nejlepší náhradu reálného presidenta filmovým. (JoranProvenzano)

Reklama

Reklama