Reklama

Reklama

Lee Adama sa vydáva na svoju prvú misiu ako veliteľ hviezdnej lode Pegasus. (SkyShowtime)

Recenze (106)

klerik 

všechny recenze uživatele

Slušný filmík (u nás vysielaný ako dve časti). Dobrá hra s motiváciami a charaktermi postáv. Nie je to len upútavka na tretiu a štvrtú sériu, je to seriózna ukážka toho, ako by sa malo pracovať s postavami a ako účelne využiť fakty známe už zo seriálu (Ak ste zatiaľ nepočuli o battlestar Pegasus, nemá to však zmysel sledovať). Nová ústredná postava bola určite dobrá voľba... Rovnako aj mladý Adama, ktorý má aj samostatný web seriál BSG: RAZOR FLASHBACKS... ()

Sheldra 

všechny recenze uživatele

Kriste pane, kdo tu zase řeší, že to nerozvíjí ústřední linii příběhu? Je to snad spin-off, ne? Tak proč by se měli plácat v zážitcích posádky Battlestar Galacticy, když se to týká úplně jiných lidí a úplně jiných situací? Kdo miluje Battlestar, ten bude ve svém živlu, kdo ne, pro toho je to stejná ztráta času jako seriál samotný. Já patřím k té první skupině, takže si rochním. Kvalita se hodně blíží, jenže moje nejoblíbenější postavy, hlavně Adama, se tu spíš mihnou. Ti ostatní bohužel nejsou "rozpracovaní" tak důkladně, jak bych čekala, a příběh místy krapet vrže (nemluvě o občasných maďarských titulcích :-). Za pohled na Huskera a rozpitvané hybridy to ale stojí, nemluvě o parádním mrazení v zádech! ()

Reklama

BS 

všechny recenze uživatele

Pro někoho, kdo neví co je Galactica ať se k tomuhle dílu raději nepřibližuje, pro ty, kteří jsou BSG zachyceni je to jasná volba. Pegasus zde ožívá na plno, dojde k vysvětlení mnoha "mýtických" příběhů o admirálce Cainové a vše do sebe najednou krásně zapadá. Závěrečný rozhovor mezi Roslinovou a Adamou to vše jen umocňuje. Pro fanoušky povinnost. ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Skvelý prívesok k výnimočnému seriálu. Predstavuje nám dve výrazné ženské postavy - tvrdú majorku Kendru Shaw a nekompromisnú admirálku Helenu Cain. Bohužiaľ vykreslenie ich charakterov je dosť polovičaté, chcel by som sa o nich dozvedieť viac než mi povedal film. Príbeh je tiež trochu béčkový a jeho smerovanie predvídateľné. Na druhú stranu ma ale potešilo ukázanie starých cylonských modelov a staré dobré moralizovanie presne v duchu seriálu. Každopádne je tento film určený pre fanúšikov a ten kto nevidel aspoň jednu sezónu seriálu tu nemá šancu. 8-/10 ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Snímek samotný v podstatě nijak nevybočuje ze "systematiky" seriálu, dal by se spíše označit za dvě epizody spojené dohromady. V seriálu jsme se sice dozvěděli plno věcí, ale zde máme konečně možnost spatřit, jak se staly. Ve flashbacích dominuje fanatická a bezcitná mrcha admirál Cainová a v hlavní ose příběhu její "následnice" major Kendra Shaw. Obě postavy jsou dostatečně silné na to, aby utáhly a ozvláštnily tenhle retrospektivní bonus. Konečně se také dozvíme několik střípků z tolik chybějících informací o vývoji Cylonů. Velmi pak potěší scény ze cylonského útoku na koloniální flotilu. Tím by se dalo říci, je výčet zajímavostí uzavřen. Není jich tedy zdaleka málo a tak by pro fanoušky seriálu měla být Břitva povinností. ()

Galerie (187)

Zajímavosti (1)

  • Mary McDonnell (Laura Roslin) obsadila roku 2012 poslední místo v anketě „The Hollywood Reporter“ o nejlepší náhradu reálného presidenta filmovým. (JoranProvenzano)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno