Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Uprostřed deštivé noci v jedné ze slepých washingtonských ulic dochází k úkladné vraždě navenek bezvýznamného pouličního feťáka. Vlastně nejen jeho. Za oběť padne i náhodně jedoucí cyklista, který se, jak už to v podobných případech bývá zvykem, ocitl v nesprávný čas na nesprávném místě. Tutéž noc v metru najde svou smrt i mladá ambiciózní žena - osobní asistentka prestižního kongresmana Stephena Collinse. Do celého případu se okamžitě obuje charismatický investigativní novinář Cal McAffrey, který je blízkým přítelem zmíněného politika. Jeho novinářskou objektivnost a střízlivost pečlivě hlídají jeho kolegyně Della a šéfredaktorka Cameron Lynneová. Vzhledem k tomu, že pátrání míří do nejvyšších míst vrcholné politiky, měly by mít spíš strach o samotného Cala než o jeho práci. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (634)

Psema 

všechny recenze uživatele

V základě dvojče britského originálu, které své místo pod sluncem obhajuje výborným převedením do amerických podmínek (Carnahan a Gilroy jsou cítit v každé scéně), odstraněním nadměrného množství dialogové vaty a šibalstvím Russella Crowea, který i s viditelnou nadváhou strká do kapsy roztomilou McAdams a neurážejícího Afflecka a soupeře nachází jen v hláškující Helen Mirren (takovou babičku bych chtěl mít). Na druhou stranu však zamrzí vyškrtání některých vedlejších linií, kvůli čemuž některé postavy (manželka) příliš nefungují v osobní rovině a film tím pádem ztrácí hlavně ve druhé třetině tempo. Macdonald ale režíruje jako o život a chladnou ostrovní předlohu zdá se opravdu uctívá. Jinak si ty věčné citace jednotlivých scén vysvětlit nedokážu. 7+ P.S: Překvapuje mě, že si pan režisér nevzpomněl na McAvoye. Jeho účast v minisérii ale byla zřejmě překážkou. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Zdá se mi to, nebo se na nás po fenomenálním úspěchu Michaela Clytona každoročně řítí několik snímků s tématem korporačních konspirací (řekněte to třikrát rychle za sebou) ? Kevin Macdonald je ale naštěstí dalším velmi zručným režisérem, u kterého jsem se po obstojném Posledním skotském králi nemusel bát, že do kin prodá lecjaký tuctový film. Již ovšem nedokáži konstatovat, jak by vše dopadlo s jiným hereckým osazenstvem: Crowe v týmu s McAdamsovou (kolegové) a s Affleckem jako dobrým přítelem - to snad ani nemohlo dopadnou špatně. Nejvíce se mi překvapivě líbila Helen Mirren, která se role přinasrané šéfredaktory zhostila s tou správnou vervou a odpovídajícím slovníkem. Dvouhodinový film mne dokázal vtáhnout do napínavého děje (výborný soundtrack), a stále jsem měl pocit, že se děje něco důležitého. Vše jsem sledoval s nejvyšší mírou pozornosti, aby mi neunikl ani ten nejmenší detail. Co nejvíce sráží finální hodnocení je skutečnost, že závěr napínavého thrilleru je až nechutně "na efekt" a tvůrcům nešlo o nic jiného, než prnoplánovitě šokovat. Jinak ale kvalitní konspirační napínák. ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Bordelář z Washington Globe (stylový Crowe) se snaží očistit svého kamaráda, skandálem provinilého kongresmana (příjemný Affleck), zapleteného s firmou, co vydělává na válce proti terorismu a chystá se získat monopol na státní bezpečnost (takže bu bu bu). Stupňování napětí, závěrečný zvrat, roztomilá agitka za čtení tištěných novin… V celku povedený vyšetřovací thriller. [HD] ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Nějak mě to nevtáhlo do děje, nudil jsem se u toho a námět se scénářem mi přišel zbytečně moc komplikovaný, víc než je zdrávo. Už jsem pár snímků viděl, kde dělali z komára velblouda, a tento se k nim může hrdě zařadit. Ben Affleck vypadal a nezahrál špatně, Russell Crowe měl ovšem dlouhé vlasy, zarostlý fousama a to se mi k němu moc nehodí. Herecky to ovšem vynahrazuje. Režie taková průměrná, neoslní a ani snímek nekazí. ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Strašně fajn. Chcete inteligentní politický thriller? Máte ho mít. Chcete napínavou a (téměř) akční honbu za pravdou? Je tam. Vyžadujete přidanou hodnotu, v tomto případě paradoxy současné žurnalistiky ("Velké příběhy chtějí lidé držet v ruce") Containing. Chcete vidět herecký koncert Russella Crowa? Snažil se. Je libo Helen Mirren hláškující jak o život? Královsky se pobavíte. Vrtá vám hlavou, jak dopadl PR agent z Hancocka? Jeho příběh pokračuje :-) Nebýt titulkové sekvence, bylo by to za 90% se čtyřmi, takhle si State of Play vystřílel pět hvězd... ()

Galerie (90)

Zajímavosti (28)

  • Helen Mirren svoju postavu stvárnila podľa niekoľkých výkonných predstaviteľov vydavateľstva novín v reálnom živote, ako je bývalá výkonná riaditeľka vydavateľstva Washington Post Katharine Grahamová. (Arsenal83)
  • Původně měl film obsahovat retrospektivní scénu o dřívějším setkání Cala a Stephena již na vysoké škole Haveford College v Pittsburghu. Z tohoto však nakonec sešlo, akorát v jedné scéně si můžeme na pozadí všimnout loga této univerzity. (Othello)
  • Ve scéně na konci filmu, kde jde Cal McAffrey směrem k nemocnici, je její budova v reálu sídlem ministerstva pro bydlení a městský rozvoj. (Caszidy)

Související novinky

Ridley Scott a rozparovač

Ridley Scott a rozparovač

16.10.2009

Hollywood našel nový zdroj inspirace (nebo kradení námětů, chcete-li). Po Na odstřel a Edge of Darkness (právě vyšel nadupaný trailer a Mel Gibson je navzdory hlubším vráskám opět za drsňáka) se… (více)

A režírovat bude...

A režírovat bude...

26.04.2009

Catherine Hardwicke, Chris Weitz a... David Slade?! Cože?! Po „nějaké ženské“ a režisérovi Prciček a Zlatého kompasu nekompromisní tvůrce V pasti a 30 dní dlouhé noci, který nemá problém nějakému… (více)

Starověký Řím na plátnech i obrazovkách

Starověký Řím na plátnech i obrazovkách

01.04.2009

Nikdo neví, odkud ta móda najednou přišla (vždyť posledně tady byl průšvih s názvem Poslední legie), ale najednou filmové a televizní tvůrce ohromně zajímá antický Řím. Kromě plánovaného… (více)

Crowe jako kontroverzní komik?

Crowe jako kontroverzní komik?

20.08.2008

Russell Crowe měl právě v těchto dnech honit Robina Hooda po Sherwoodském lese, ale projekt Nottingham byl přesunut na příští jaro (jedním z důvodů je prý požadavek Ridleyho Scotta natáčet v svěže… (více)

Reklama

Reklama