Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ve své poslední roli bezcitného gangstera se Jamesi Cagneymu podaří životní útěk z vězení.  James Cagney září v roli neurotického a emocionálně vyšinutého gangstera, který trpí padoucnicí a který se po smrti matky, na jejíž chvále je úporně závislý, rozhodne pomstít jejímu vrahovi. Působivý snímek, v němž se odráží atmosféra studené války, a jehož závěr je považován ze jeden z nejvíce strhujících ve filmové historii. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (90)

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Napínavé, na tehdejší poměry velice slušné efekty, opět úžasný James Cagney, zajímavý a revoluční prvek s oidipovským komplexem hlavní postavy. Jsem spokojen. Když si vzpomenu na nedávno shlédnutý film Italian Job (remake slavného "zlodějského" filmu), je mi až smutno z toho, jaké hovadiny se v současném Hollywoodu točí. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Film-noir v barevné podání s šíleným zločincem. Raoul Walsh plně využil potenciálu herců i doby, kdy předvádí variaci na známé téma s několika zajímavými prvky (vydání za cizí zločin do jiného státu....). Prakticky se nelze nudit, protože se pořád něco děje a celý film se hýbe kupředu do slavného konce, v kterém žár kvality vylétne k vysokým číslům. Herci se ukazují v nejlepším světle a snaží se, jak mohou. Nikdo nezklame a hlavní postava v podání Jamese Cagneyho je tou široko daleko nejšílenější a nejzářivější zločineckou hvězdou. ()

Reklama

InJo 

všechny recenze uživatele

Výborná zábava, která v sobě náramně snoubí snad všechna zásadní klišé gangsterských, akčních a kriminálních filmů (infiltrace záporakovy bandy, zrádný parťák, útěk z vězení, velká finální akce atd.). Divím se, že to (pravděpodobně) nemá žádný remake. A že se žádný ani nechystá. S dostatečně hvězdným a schopným hereckým obsazením a nadprůměrným režisérem by to mohla být naprostá bomba i v současnosti, protože i když se za ty desítky let pochopitelně hodně změnila doba, scénář je ve svých hlavních bodech stále velmi aktuální. A Cagneyho postava je přímo učebnicový antihrdina... 80 % ()

zette 

všechny recenze uživatele

Bily zar je presne typ filmu, ktery mi je sity na miru. Miluji atmosferu filmu-noir, ktere jsou mj. postaveny na vybornem scenari, kamere, dialozich a skvelym vyberem hercu. James Cagney ztvarnil jednoho z nejlepsich gangsteru, jakeho jsem na platne kdy videl. V tomto kriminalnim dramatu se neustale neco deje, nenapadne Vas sledovat cas. ()

Sandstorm 

všechny recenze uživatele

James Cagney tady hraje bouřlivého gangstera s matčiným komplexem. Pravděpodobně se jedná o jeho životní roli. Je tady nádherná femme fatale Virginia Mayo. Napětí v tomto noiru graduje od samého začátku a tíživá atmosféra je tady ještě více vystupňována výbornou hudnou Maxe Steinera. Zatím asi nejlepší noir, co jsem viděl. ()

Galerie (113)

Zajímavosti (16)

  • V roce 2008 snímek obsadil 4. příčku v žebříčku nejlepších gangsterských filmů, který byl sestaven Americkým filmovým institutem. (mi-ib)
  • Neobvykle blízký vztah Codyho Jarretta (James Cagney) s jeho matkou byl inspirován skutečnou bankovní lupičkou Kate Barker a jejími syny. (Marek#33)
  • Cody Jarrett (James Cagney) byl v roce 2003 Americkým filmovým institutem AFI zařazen v žebříčku nejzápornějších postav v dějinách amerického filmu na 26. příčku. (TheDude)

Reklama

Reklama