Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ve své poslední roli bezcitného gangstera se Jamesi Cagneymu podaří životní útěk z vězení.  James Cagney září v roli neurotického a emocionálně vyšinutého gangstera, který trpí padoucnicí a který se po smrti matky, na jejíž chvále je úporně závislý, rozhodne pomstít jejímu vrahovi. Působivý snímek, v němž se odráží atmosféra studené války, a jehož závěr je považován ze jeden z nejvíce strhujících ve filmové historii. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (90)

misterz 

všechny recenze uživatele

Slušná gangsterka o bezcitnom a duševne nie tak celkom v poriadku mafiánovi, ktorý sa rozhodne pomstiť a ktorého na ceste za pomstou nemôže nič zastaviť. Po hereckej stránke výborné a dejovo pútavé, páčili sa mi hlavne väzenské pasáže. Škoda toho konca, ten sa mi zdal už mierne pritiahnutý za vlasy, a to že vraj patrí medzi najviac strhujúce vo filmovej histórii. No neviem, neviem... 75/100 ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Jak se rodí vyšinutost v člověku? Zde je jeden z možných výkladů. Chtěl postít vraha své matky, na které byl silně citově závislý. Ta byla pro jeho život vzorem. Když o svůj vzor přišel, tak nelenil, až šel si to vyrovnat s chlapem, co ji připravil o život. A pak už narážel na různé situace, kde si počínal jako chlap, ale pro společnost se stává gangsterem. Je neoblíben, v tom si ale lebedí, protože si těch, u kterých by byl oblíben neváží. Útěk z vězení, to je to jediné, nač myslí dosud ještě vězeň, co dostal hodně let na převýchovu v base, a ještě se nestal apatickým a pološíleným z vězeňského života, takže má ještě odvahu uprchnout a zařadit se do společnosti, třebaže by měl být v base. Je-li to natolik velký frajer, tak se dokáže ve společnosti usadit, nebýt poznána a nevrátit se do krimi. Atd. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

To, čo sa dnes v kinematografii považuje za samozrejmé, pomerne nezaujímavé a dá sa povedať, že aj každodenné ( pozrite si ponuku ktorejkoľvek z TV staníc a nájdete tak desiatky filmov podobného razenia ), bolo pred takmer 70 rokmi vrcholné, revolučné, možno nie inovatívne, ale predsa len odlišné. A treba podotknúť, že to vtedy tvorcovia vedeli o niečo lepšie, ako 85% dnešnej produkcie. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Krutopřísně chlapácká noirovka, která je ve společnosti akčních kriminálek na svou dobu podobně dominantním počinem jako o skoro padesát let později Nelítostný souboj, v originále zcela mimochodem pod názvem Heat. V úžasném tempu, nekompromisním střihu a se scénářem, jehož kvalita a dějová kreativita bere dech o to víc, čím více tuctovějších a zaprdlejších gangsterek jsme viděli. Cagney skvělý, ale ostatní mu zdatně sekundují - infiltrovaný polda dokonce tak zdatně, že mu člověk nakonec musí fandit, přestože hvězdou má být právě Cagneyho chladnokrevný a hláškující magor.... To je ale jen menší slabina na jinak dokonalé žánrové prácičce. 90% ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Výborná zábava, která v sobě náramně snoubí snad všechna zásadní klišé gangsterských, akčních a kriminálních filmů (infiltrace záporakovy bandy, zrádný parťák, útěk z vězení, velká finální akce atd.). Divím se, že to (pravděpodobně) nemá žádný remake. A že se žádný ani nechystá. S dostatečně hvězdným a schopným hereckým obsazením a nadprůměrným režisérem by to mohla být naprostá bomba i v současnosti, protože i když se za ty desítky let pochopitelně hodně změnila doba, scénář je ve svých hlavních bodech stále velmi aktuální. A Cagneyho postava je přímo učebnicový antihrdina... 80 % ()

Galerie (113)

Zajímavosti (16)

  • Existuje aj počítačom kolorizovaná verzia. (westerns)
  • Veškeré, i na dnešní dobu moderní metody používané policií ve filmu - spektrograf, radio lokace, telefony (vysílačky) v autě atd., jsou reálné a odpovídají skutečnosti roku natočení. (Toneil)

Reklama

Reklama