Reklama

Reklama

Pozemšťan

  • USA The Man from Earth (více)
Trailer

Poté, co se uznávaný vysokoškolský profesor historie John Oldman rozhodne k nečekané rezignaci na svůj post, schyluje se k rozlučkovému večírku na odlehlé chatě na samotě. Právě na této party chce také profesor svým nejbližším přátelům vysvětlit příčiny zkratkovitého počínání. Jak se ale záhy ukáže, odůvodnění není zdaleka tak prozaické, a už vůbec ne snadno stravitelné. Oldmanova slova všechny zaskočí. Profesor totiž tvrdí, že hlavním důvodem jeho odchodu je nesmrtelnost. Prý je na světě již čtrnáct tisíc let a každých deset roků musí měnit své působiště, aby jej nevypátrali nesprávní lidé. Nikdo mu pochopitelně nevěří, a tak brzy začne intelektuální, emocemi nabitá historiografická přestřelka vedená ve snaze prokázat profesorovu lež. Jenže trhliny nepřicházejí. A všechny dosavadní jistoty se začínají pomalu hroutit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 290)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Na stránke csfd som prehliadol vysoko hodnotené sci-fi?? Takmer neznámy herci, jedna miestnosť, zaujímavá debata. Viac tento film nepotrebuje. Skôr ako poctivý film to pripomína tv inscenáciu. Bežný muž z dnešnej doby tvrdí kolegom- učiteľom , že je jaskynný muž a má 14 000 rokov...Pre dnešného diváka odkojeného na Transformeroch, Ironmanoch a Riddickoch to pravdepodobne bude nuda. ja som uviazl niekde uprostred. Zaujímavá debata na všemožne témy, prevažne historické, zájde občas na hranu, zvlášť ak ste veriaci. Ak si ani nepripúšťate možnosť, že tento jaskynný muž rozprával s Budhom je zároveň Ježišom Kristom, celá biblia, nov ý a starý zákon sú bludy, tak sa filmu radšej vyhnite. Môžte mať na jeho monológ a výklad rôzne názory, isté je, že na všetko mal odpoveď. Možno nie vždy uspokojivú, ale mal. Za málo peňazí pomerne veľa muziky, ale celkovo trochu preceňovaný film, ktorému miesto v top 300 na csfd neprináleží. Slabé štyri hviezdy. 70%. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Mystery + conversation = v tomto případě velká paráda. Jedná se o filmek za pár šupů, který se celý odehrává v jednom obýváku, kde se pár vysokoškolských učitelů přijede rozloučit se svým kolegou, jež se z ničeho nic rozhodl odstěhovat. To, co jim začne vyprávět, je dokonale zaskočí, stejně jako zaskočilo a totálně vtáhlo do děje mě. Neříkám to moc často, ale zde se opodstatněně dá litovat, že film nemá ke dvěma hodinám, protože v závěru šlo bezesporu přitlačit na pilu, speciálně pak konečný twist nepovažuju za příliš vkusné vyvrcholení, ale budiž, lepší než drátem do oka. Dávám plnou palbu, protože jsem byl strašně mile překvapený, a konec konců, nadávat se dá vždycky, takže proč neocenit něco takhle neobvyklého. 90% ()

Reklama

nunka 

všechny recenze uživatele

Film s hĺbkou v malých detailoch, konverzačne maximálne vyvážený, po vzhliadnutí šokujúci. Núti premýšlať o bytí a nebytí, smrteľnosti a nesmrteľnosti, viere a pochybnostiach. Kde je hranica ľudského racia? Pútavý príbeh vypovedaný v jednej diskusii s priateľmi...no myslím, že viac môže pútať v knižnej podobe ako vo filmovej. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

... aneb Jak strávit jeden neobyčejný podvečer na samotě (možná) u lesa... aneb Totální píčovina... aneb Perfektní myšlenka... vyberte si sami. Pro mě nápad zajímavý, ale herci (né všichni) lehce nevěrohodní, konec lze odhalit o pět deset minut dříve, otázky logicky vyvstaly. Když to všechno ale nějak propočítám, vyjde mi časoprostorových 60%. V žádném případě mě to nenadchlo... ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $200,000║ veľmi skromný filmík(pripomínajúci tématický podobný Expres na západ), ktorý svojím prednesom určite má čím zaujať len škoda že to nie je v pevnejších režisérskych rukách, čo by dokázali z daného námetu vytrieskať o niečo viac plus pridať dôraz na chýbajúcej gradácii /65%/ ()

Galerie (9)

Zajímavosti (14)

  • Na začiatku filmu, kedy všetci pijú whisky, je viditeľné, že je fľaša z polovice prázdna. O niekoľko sekúnd neskôr je už takmer plná. (Circumscriptor)
  • Celý film byl natočen na dvě poloprofesionální kamery Panasonic DVX100. (assass1n)
  • Producent Eric D. Wilkinson v roce 2007 veřejně poděkoval uživatelům BitTorrentu, kteří Pozemšťana pirátsky šířili, a uvedl, že to film zviditelnilo mnohem více, než finančníci očekávali. Také vyzval fanoušky, aby si koupili DVD nebo přispěli. (Terva)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno