Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na katolické střední škole se populární a velmi krásná dívka (Mischa Burton) spojí se školním reportérem, aby vyšetřili případ ukradených závěrečných testů. Ale když už mají své podezřelé, na povrch vyjde obrovké spiknutí. (Sydonai)

Videa (1)

Trailer

Recenze (176)

terunka003 

všechny recenze uživatele

Kriminální, parodující, středoškolské × líné, jasné vyvrcholení zápletky už od začátku. To byl takovej dětskej Phil Marlow v podobě investigativního mladého reportéra. Ale jo, pobavilo to. Sice rozluštění hádanky bylo jasné už od začátku, ale dalo se to. Teda byla to škola plná divných lidí, od ředitele Bruce Willise, (který byl suprový ve své roli), přes španělského učitele a po sebranku 4 vyvrhelů, kde každý byl něčím úchylný. Rozhodně je to film, který stačí být viděn jednou. Ale nenudí. Soundtrack dobrý. "Jmenuji se Bobby Funke. Píšu do novin. " ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jestli Vás uvidím žvýkat, zabiju Vás." Ředitel školy Kirkpatrick je zkrátka drsňák a já mu tímto za svitu jeho vyleštěné lebky slibuju, že už ve škole na žvýkačku ani nepomyslím. Jenže tady nejde o žvýkačku. Tady jde o školu a ukradené testy. A mně nepřišlo nijak zvlášť zábavné sledování výmyslů zparchantělého studenstva ani pátrání investigativního školního otloukánka rafinovaně uplácejícího plyšovými jednorožci. Mne tedy kromě pana ředitele zaujala v podstatě jen Francesca, se kterou jsme to po vyučování v kabinetu vyřešili a domluvili jsme se na udělení nepříliš zasloužených tří hvězd. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 6/10 Děj 6/10 Hudba 5/10 Prostředí 6/10/// +Bruce Willis dokáže i na malém prostoru nevídané, sympatická Mischa Barton, v zásadě se jedná o velice kvalitní detektivku -slabá komediální část, Willis tu opravdu moc prostoru nemá/// Nechtěl jsem si nechat tento film ujít především kvůli Bruceovi, jinak by mě to ani moc nezajímalo. Nakonec film dokáže zaujmout hlavně svojí propracovanou detektivní částí. Celkově se však jedná o dost průměrný film, od kterého jsem si sliboval víc./// Celkem 58%/// ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Film ze školního prostředí trošičku mi připomínající "Nebezpečné hry" (1998). Kterak školní outsider odhalil v rámci svého novinářského koníčku kriminální činnost na půdě střední školy. Film se mi líbil i díky svéráznému B. Willisovi. Každopádně školní filmy mám rád. Možná i proto, že se v nich stále vracím do mladých let. Podle hodnocení vidím, že nás takových není moc. Což mi ale filmový požitek z dívatelného filmu nemůže zkazit. ()

Euchrid 

všechny recenze uživatele

Z tohohle prostě asi nikdo nebude úplně nadšený, ale každý kdo už si to ze zájmu pustí, podle mě zklamaný nebude. Komediální i kriminálková složka mají v sobě takový příjemný a nepřehnaný nadhled a podle toho která z nich má v jednotlivých momentech prim, je taky daný úsek zábavný. Tím chci říct, že je to lepší jako noirová komedie než jako středoškolská detektivka. Zakomponování noirového vypravěče do takového charakteru mě baví ještě u psaní komentáře. Heh. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (5)

  • Ačkoliv lokace filmu není nikdy přesně uvedena, je možné všimnout si vlajky New Jersey v kanceláři Kirkpatricka (Bruce Willis). Willis dokonce vyrost v Jersey, konkrétně v Penns Grove. (KucC)
  • Zhruba v čase 01:04:00 vidíme ve filmu záběr na ulici Kennedy Boulevard v Bayonne v New Jersey. Záběr na stejnou ulici můžeme vidět ve filmu Válka světů (2005), kdy v jednom z domů bydlel Ray Ferrier (Tom Cruise). (joecole20)

Reklama

Reklama