Reklama

Reklama

Zapomenutý ostrov

Trailer 2

Malá Nim (Abigail Breslin) žije sama se svým otcem Jackem (Gerard Butler) na ostrově kdesi uprostřed Pacifiku. On zkoumá pobřežní plankton, ona se baví vymýšlením dobrodružných výprav po ostrově v doprovodu svých zvířecích kamarádů lachtana, ještěrky a papouška. Mezi její další záliby patří čtení knížek o Alexi Roverovi, největším dobrodruhovi všech dob, které jen podporují jejího dobrodružného ducha. Jednoho dne se Jack rozhodne odjet na pozorování na druhý ostrov a Nim si vyvzdoruje, že může doma zůstat sama. Jenže vzápětí udeří bouře a po Jackovi jakoby se slehla zem. Nim se tedy rozhodne napsat Alexovi, aby jí přijel zachránit. Jenže Alex je ve skutečnosti osamělá čtyřicátnice (Jodie Foster), která sice prodala milióny svých dobrodružných knížek, ale nikdy neopustila svůj dům. Odmítnout pomoc malé dívce a svojí oddané čtenářce se Alex ale nechce. Vypraví se tedy přes půl světa na osamělý ostrov, kde jí čeká největší dobrodružství jejího života. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (247)

Radiq 

všechny recenze uživatele

Věděl jsem, že to bude nějakej rodinnej film, nebo možná komedie, ale moc komediálna jsem tam nenašel, takže spíš takovej film o roztomilym a šikovnym děvčátku, o jejích roztomilejch zvířecích přátelích a knižním hrdinovi. Gerard Butler tady je asi kvůli tomu, že slyšel, že v tom bude hrát Jodie Foster nebo já nevim proč, ale byl docela suchej. Ale jinak, až na ty nadpřirozeně chytry zviřata a všepřeživšího tatíka a divnou spisovatelku, je to taková oddychovka, když nehledáš nic extrémního... Prostě, dalo se, ale tak divně... ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Patrick Doyle: 1. Nim's Island - Patrick Doyle ,2. Baby Turtles ,3. Galileo Helps Jack ,4. Volcano & Door ,5. Buccaneer Ship ,6. Become the Hero ,7. The Great Outdoors ,8. Airport, Whale ,9. Lizard Attack ,10. Volcano Erupts ,11. Helicopter Storm ,12. Woman Overboard ,13. Alex Nearly Drowns ,14. Alex Swims Away ,15. It's Empty ,16. Nim Sees Jack , ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Rodinné filmy jsou vděčné, ještě lepší je, když se jedná o filmy hodně dobré. "Zapomenutý ostrov" není hodně dobrým filmem, ale snést se dá. Jsou tu prvky, které jdou krásně k sobě, rozjitří fantazii, skvěle zapadají do dětského světa. Jen si představte malou holku, která žije se svým otcem na opuštěném ostrově. Na tom je něco krásného, romantického. Žijí si zde svůj dobrodružný život, krásný, nespoutaný, jsou zde spojeni s přírodou a nic je neruší. Jenže pak se otec vydá na moře a ztratí se. Dívka je zoufalá, ale naštěstí jí v té době kontaktuje autorka dobrodružných knížek, které Nim miluje. Jenže ona si myslí, že je to Alex Rover, hrdina knížek, neohrožený, drsný chlap s tváří Gerarda Butlera, s tváří jejího filmového otce. Jenže autorka knížek je křehká žena, která trpí strachem z otevřených prostor a nevytáhne paty ven. Teď musí pomoct jedné vyděšené dívce, která chce zpátky svého tatínka. Jako romantický film "Zapomenutý ostrov" naprosto selhává, jako rodinný funguje celkem dobře, místy je vtipný, se zajímavými scenériemi a zvířátky, která jsou přáteli lidí. Hezky se na to dívá, ale film ve vás mnoho nezanechá. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2012/12/milk-az-vyjde-mesic-trhak-noc-v-muzeu-2.html ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Rodinný film, který nemá moc šancí zaujmout staršího diváka, protože je stěží průměrný. Ještě tak kdyby to bylo v originálním znění s titulky, kdy si člověk aspoň vychutná barvu hlasu Fosterové nebo Butlera, ale dabing v kině film hodně sráží. Budu milosrdný a prostě uvěřím, že originální znění budí pozornost z letargie, znovu už to vidět nechci. 50% ()

Galerie (38)

Zajímavosti (7)

  • Lulu Mickelson, dcera producentky/scénáristky Pauly Mazur, se krátce objevila ve scéně na letišti jako pasažérka čekající v řadě na pasové odbavení. (HappySmile)
  • Natáčení probíhalo na australských písečných plážích a v bujných deštných pralesích ostrova Hinchinbrook. (Kulmon)
  • Abigail Breslin se brzy sžila s oběma lachtany Spudem i Fridayem, jen jí vadil zápach ryby, kterou jim dávala jako odměnu za dobře provedený výkon. (Kulmon)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno