Reklama

Reklama

Zapomenutý ostrov

Trailer 2

Malá Nim (Abigail Breslin) žije sama se svým otcem Jackem (Gerard Butler) na ostrově kdesi uprostřed Pacifiku. On zkoumá pobřežní plankton, ona se baví vymýšlením dobrodružných výprav po ostrově v doprovodu svých zvířecích kamarádů lachtana, ještěrky a papouška. Mezi její další záliby patří čtení knížek o Alexi Roverovi, největším dobrodruhovi všech dob, které jen podporují jejího dobrodružného ducha. Jednoho dne se Jack rozhodne odjet na pozorování na druhý ostrov a Nim si vyvzdoruje, že může doma zůstat sama. Jenže vzápětí udeří bouře a po Jackovi jakoby se slehla zem. Nim se tedy rozhodne napsat Alexovi, aby jí přijel zachránit. Jenže Alex je ve skutečnosti osamělá čtyřicátnice (Jodie Foster), která sice prodala milióny svých dobrodružných knížek, ale nikdy neopustila svůj dům. Odmítnout pomoc malé dívce a svojí oddané čtenářce se Alex ale nechce. Vypraví se tedy přes půl světa na osamělý ostrov, kde jí čeká největší dobrodružství jejího života. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (247)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Rodinný film o zapomenutým ostrově, kterej je určenej především pro děti. Tak moc, že mi chvílemi připomíná takovou sérii Spy Kids. Ta ale ještě k tomu byla hrozně pitomá celá, tadyten film je pitomej jenom občas. Jinak se na něj docela hezky kouká. Pustej ostrov je super, zvěřina, co si ta malá holka po ostrově nasbírala je fajn a Gerard Butler s Jodie Foster v takovýchto rolích docela překvapují. Buď dostali dobře zaplaceno, nebo je to hraní opravdu baví a mohli se s filmem vrátit do svých dětských let. Bůhví. Co vím určitě je fakt, že uživatelé, co tenhle film hodnotili negativně, se do dětských let určitě nevrátili. Nevím teda, z jakýho jinýho důvodu si tenhle film vůbec pouštěli. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

No, padesátka s odřenýma ušima a nahoru zaokrouhluju jenom proto, že to je film pro děcka. Jodie mě iritovala celou dobu, Butlerův Rover byl trestuhodně nevyužitý a celý ten lážo plážo "příběh" se prakticky skládá jenom z obřího množství naprosto zbytečných scén a příběhových odboček (rozhovor pod sopkou, komplet piráti...), přičemž matnější závěr snad letos nepamatuju. Abigail Breslin ale naštěstí potvrzuje pověst nejsnesitelnějšího současného filmového dítěte, atraktivní prostředí a krátká stopáž také dělají své a ještěrka Fred je boží, takže by Nim's Island měli vcelku bez úhony přežít i obětaví rodičové. Já jsem se teda musel držet a hořekoval nad tím, že filmy jako Stateční kapitáni se už prostě netočí. ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Svérázný "psychoanalytický" humor pro děti chtivé dobrodružství. 1) Otec biolog žije s již 11letou dcerou sám na opuštěném ostrově. Dívka jiný život nepoznala. Otec odjíždí pracovně na vedlejší ostrov a dceru varuje: No parties while I'm gone! 2) Na ostrov připlouvají piráti, kteří zde hodlají založit cestovní kancelář. Připomnělo mi to kouzla princezny Xénie z Arabely, kdy v rámci reforem pohádkové říše změnila loupežníky na pracovníky autoservisu. 3) Nemohu se nezmínit o skvělých hereckých výkonech pelikána Galilea, velryby Emily, lachtana Tuláka (v originále Selkie) a ještěrky Freda. ()

LeoH 

všechny recenze uživatele

Jak má zvíře víc než jednu buňku, táta ztrácí zájem. Neklame-li mě paměť, první hraný film, který potomstvo vidělo v kině – a hned s takovými fintami pro pokročilé diváky, jako je dvojrole tatínka ztraceného na moři, co hraje zároveň oživlou literární postavu koučující svou vlastní autorku ve stylu Zahraj to znovu, Same. Děti z toho byly trochu zmatené a nám dospělým zase přišlo, že Jodie Foster by vážně neměla hrát role, v kterých ji scénář nutí (třeba) „komicky“ padat z běžeckého pásu a v jednom kuse se „srandovně“ bát. Tím ale končí výčet záporů, zbytek je sympatické dobrodrůžo se slušnou dávkou fantazie, snesitelným množstvím roztomilých zvířátek, charismatickou dětskou hrdinkou a nenablblými dialogy. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $37miliónovTržby USA $48,006,762Tržby Celosvetovo $100,076,342Tržby za predaj DVD v USA $18,246,580 //počet predaných kusov 1,018,371║ Príbeh jednoduchý, bez nejakých invenčných vecí ale natočení nanajvýš zručne, bez slabších chvíľ, s veľmi dobrým obsadeným, kde najviac očarí mladá Abigail Breslin, dobre sekunduje Jodie Foster a Gerard Butler. Výpomocné zvieratká tiež pobavia a pesnička od U2 na záver je ešte na vrch taký bonus. Pripomenulo mi to dobrodružnú ľahkosť filmov ako zo 60.-70.-80.rokov, takže film moc sadol. /80%/ ()

Galerie (38)

Zajímavosti (7)

  • Na roli Nim chtěli tvůrci původně vypsat konkurs, ale fascinováni výkonem desetileté Abigail Breslin ve filmu Malá Miss Sunshine, ji ihned angažovali. (Kulmon)
  • Ve filmu "hrálo" celkem pět exotických ještěrek. Ještěrka Goblet během filmu snesla 12 vajec, z nichž první vylíhnuté mládě bylo pojmenováno Nim a druhé Abigail. (Kulmon)
  • Natáčení probíhalo na australských písečných plážích a v bujných deštných pralesích ostrova Hinchinbrook. (Kulmon)

Reklama

Reklama