Reklama

Reklama

Pravda vždy vítězí – nebo snad ne? Původně filmový publicista, posléze úspěšně zavedený scenárista a režisér Rod Lurie (Poslední pevnost, Strašáci, seriál Zatracení) natočil snímek o dvou silných, i když naprosto odlišných ženách, které se snaží chránit to, co ve svých životech považují za podstatné. Rachel Armstrongová (Kate Beckinsaleová), mladá reportérka významného washingtonského deníku, ve svém výbušném článku odhalila totožnost agentky CIA Eriky Van Dorenové (Vera Farmigaová) a upozornila na nečisté praktiky americké administrativy. Zatímco Erica musí bojovat o svou pověst v agentuře, Rachel se za každou cenu snaží ochránit svého informátora, ale stojí proti ní příliš silný soupeř – samotná americká vláda. V dalších rolích napínavého thrilleru Nic než pravda se představují Angela Bassettová (Avengers: Endgame), David Schwimmer (Přátelé), Matt Dillon (Jack staví dům) a Alan Alda (M*A*S*H). (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (384)

castor 

všechny recenze uživatele

„Muž může mít dobrý život, být uznávaný, přispívat na charitu. Na konci ale počet lidí, kteří přijdou na jeho pohřeb, většinou závisí na počasí. - A počasí se změnilo.“ Dosti ošemetnou látku si vzal pod svá křídla režisér a scénárista Rod Lurie, který se opřel do vládních kruhů a po několika ne zrovna jistých filmech se konečně našel. Drama podpořené silným scénářem a nadprůměrnou hereckou sestavou (standardně velmi dobří Matt Dillon a Alan Alda, překvapivě velmi dobrá Kate Beckinsale) neklouže jen po povrchu, ale solidně se zavrtává do palčivých otázek mediální zásadovosti i senzacechtivosti, která paradoxně vyústí v bezvýchodnou situaci.. Mnohé se dalo řešit jinak, přesto tu máme inteligentní „dilema“ snímek, ve kterém prostřednictvím ambiciózní novinářky po celou stopáž vyčkáváme na pointu – a ta rozhodně nezklame!! ()

seale 

všechny recenze uživatele

Mám smíšené pocity, film mě bavil, těšila jsem se na závěr, na rozuzlení.. ale pointa mě zklamala. Neměla co vyzrazovat do světa, co jí řeklo malé nevinné dítě a ke všemu proti jeho matce. To zapinkala. Proto moje mínění o celém filmu kleslo - byl totiž veden v duchu, že je ta ženská velká hrdinka, která skálopevně brání zásady a nemůže prozradit informátora - přitom ho neprozradila jen proto, že se nechtěla před světem shodit (protože využila spontaneity malého dítěte ve prospěch své kariéry). Teď když to píšu, možná to tak tvůrci filmu chtěli (aby diváci pochopili, že reportérka udělala chybu, za kerou pykala) - každopádně se jim to nepodařilo přesvědčivě podat a zpracovat. ()

Reklama

cukorek 

všechny recenze uživatele

Aj keď K. Beckinsale mám výnimočne rád, hodnotím to na 70%. Výkon a herecké odovzdanie tu bolo bez chybné, to čo ma sklamalo bolo slabšie a málo pikantné zrealizovanie skutočnosti, ktorá sprevádzala jej pobyt vo vezení. Strata manžela a odlúčenie syna, jej síce ubralo hrdinský úsmev z tváre, ale trpkosť pobytu vo vezení pocítila minimálne. Jeden incident za rok sedenia bol skutočne málo, očakával som, že jej psychika dostane viacej zabrať a ona konečne dostane rozum a rozviaže svoj novinársky jazyk. Namiesto maximálneho vystupňovania drámy sa tak do popredia dostalo vlažnejšie ťahanie po súdoch a tak emócie opadli. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý filmík. Na Beckinsale sa dobre pozerá aj vtedy keď hrá (konečne bez latexu a špicatých zubov), Dilon štandardne cool, Alda púšťa jednu perlu za druhou. Pár naozaj silných myšlienok ("Mýlite si vaše právo z vašou mocou."). Slušne fungujúca atmosféra odcudzenia a skrytého hrdinstva... Nie som práve veľkým zástancom novinárov, ale toto bol dobrý film, ktorý rozpráva príbeh kultivovane, bez toho, aby bol agitkou... ()

Johny_fork 

všechny recenze uživatele

Znepokojijující drama, precizně vystavěné, divák spolu s hlavní hrdinkou postupně přichází o vrozené ideály, to co se ze začátku zdá nemožné, vám postupně příjde až příliš snadné. Země svobody, či policejní stát? Líbilo se mi, že každá postava má svůj malý příběh a jiný pohled na věc, to dělá film uvěřitelným a autentickým. Skvělé herecké výkony. Hvězdička dolů za závěr, kde se režisér neudržel a ačkoliv celý film divákovi důvěřoval, vysvětloval, co vysvětlovat nemusel. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (8)

  • Režisér Rod Lurie o založení filmu na skutočných udalostiach: "Musím povedať, že film nie je o žiadnej skutočnej žene ako Judith Miller alebo Valerie Plame, aj keď ich príbehy určite ovplyvnili vytváranie postáv a situácie, v ktorých sa ocitnú." (Arsenal83)
  • Floyd Abrams, ktorý vo filme hrá sudcu a je tiež považovaný za technického poradcu, je skutočným právnikom Americkej únie občianskych slobôd (ACLU), pre ktorú viedol súdne spory týkajúce sa práv prvého dodatku a národnej bezpečnosti, ktoré sú podobné tomu, čo je ústredným motívom filmu. (Arsenal83)
  • Filmovalo sa v meste Memphis a okrese Shelby County v americkom štáte Tennessee. Film sa natáčal od 10. októbra 2007 do 19. novembra 2007. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama