Reklama

Reklama

Kouzlo Avataru a akce Hvězdných válek. Animovaný sci-fi film Bitva o planetu Terra vyšel celé dva roky před celosvětovým hitem Avatar, přitom mu může směle konkurovat i dnes! Originální příběh o planetě, kterou chce lidstvo kolonizovat, ale místní druh se tomu brání, je doplněný o hravou animaci plnou fantastických nápadů a navíc ho doprovází dokonalá hudba. Nenechte si ujít opravdovou událost ve světě sci-fi a nechte se okouzlit úžasným světem planety Terra! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (181)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Ano to srovnávání s Avatarem je docela na místě....Ale Terra z tohodle srovnání vychází poražena(Samozřejmě nesrovnávám jakékliv technické aspekty obou filmů)...Ať jsem si o Avatarovi říkal,že byl scénaristicky docela jednoduchý,přímočarý a pohádkově přihlouplý-pořád měl jakýsi logický základ a šlo vlastně o uvěřitelný Sci fi přepis odvěkého lidského konfliktu....Terra ale příběhově naprosto selhává a za každou cenu se tlačí do neuvěřitelného střetu dvou ras,který má nakonec naprosto jednoduché a naivní rozuzlení,jenž dělá dodatečně celou zápletku ještě hloupější..je to škoda,protože jsem se na Terru docela těšil a její potenciál je nepopiratelný=60%s odřenýma ušima :( ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Co Terra lehce ztrácí méně detailní animací, to dohání příběhem a scénářem, který je na poměry amerických animovaných filmů rozhodnější nadstandardní. Žádná infantilní blbinka pro děti se tentokrát nekoná, Terra se překvapivě bere naprosto vážně a ačkoli příběh zas tak originální není, jeho podání se opravdu povedlo. I po umělecké stránce to není další rutinní animák, ale solidní špetka fantazie a nových myšlenek je tu znát. Do toho fakt nádherná hudba a akce jak ze Star Wars. Závěr je sice dost zidealizovaný a těžko reálný, ale happy end by asi ani jinak udělat nešel. Morální poselství to má a rozhodně nejen pro ty nejmenší. I když pro ty to kvůli absenci humoru a trošce (decentního, pořád je to dětský animák) násilí taky tak úplně není. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

Jakási kopírace všeho možného v docela nudné zábavě z příšerným hudebním doprovodem. CITÁT . My jsme lidé, oni jsou cizí druh. Ve scénáři mi vadí, že zase vládnou zelené mozky, vždy, když tam jsou jde vše do kopru. Může už konečně někdo natočit pěkné sci - fi bez vojáků ? V tom filmu jsou používány vynálezy, které by v jakékoliv primitivní společnosti logicky ani neexistovaly, na tož aby vůbec fungovaly. A už vůbec nesnáším, když dáváme mimozemšťanům lidské vlastnosti - jak odporné. Všichni pak chtějí jenom válčit a válčit. Jděte do prdele z válkami, tu naší poslední si připomínáme už šedesát pět let a ještě nám to nestačí. A otázka k filmu. To si se svýma schopnostma nemůžou najít nějakou jinou planetu ? Třeba neobydlenou ? Vždycky jsem se chtěl u filmu bavit a možná získat nějaké ponaučení - ale zde to nehrozí. Dvě hvězdy, převážně za 3D. ()

Bucounit 

všechny recenze uživatele

Dostalo ma to tak ako Avatar nie a to hlave vďaka tomu, že som to tím domorodcom ale aj ľudom veril a mali k svojim konaniam aj rozumný dôvod. Dobré bolo aj to ako ukázali minulost planéty Terra a že nebola zrovna najsvetlejšia. Hudba tu robí tiež veľký podiel a u mňa je toto jeden z najlepších animákov ku ktorému sa určite v blízkej dobe vrátim. ()

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Ano, základní kámen příběhu s největší pravděpodobností okopíroval Cameron ve svém Avataru. Ale to je tak vše. Stejně tak Terra kopíruje co se dá, od Star Wars po Star Trek. Ale i tak je to zajímavé, originální a chytlavé. Jediné, co to podráží je šíleně nudná, stará a ošklivá animace. Bohužel u takovéhoto typu filmu to udělá polovinu hodnocení. Vždyť Final Fantasy: The Spirits Within je starší o celých šest let, a přitom je na mnohem vyžší úrovni. A to i scénáristicky a režijně. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (3)

  • Scenár filmu bol pôvodne napísaný pre hraný film s realistickou CGI animáciou, keďže sa ale nepodarilo nazhromaždiť dostatok peňazí, bol film natočený ako 3D animovaný film. (Krnac)
  • Film měl premiéru 8. září 2007 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (Terva)
  • Film byl natočen technologií TriOviz Inficolor 3D. (Terva)

Reklama

Reklama