Reklama

Reklama

Kouzlo Avataru a akce Hvězdných válek. Animovaný sci-fi film Bitva o planetu Terra vyšel celé dva roky před celosvětovým hitem Avatar, přitom mu může směle konkurovat i dnes! Originální příběh o planetě, kterou chce lidstvo kolonizovat, ale místní druh se tomu brání, je doplněný o hravou animaci plnou fantastických nápadů a navíc ho doprovází dokonalá hudba. Nenechte si ujít opravdovou událost ve světě sci-fi a nechte se okouzlit úžasným světem planety Terra! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (181)

katasta 

všechny recenze uživatele

Nechápu, jak se Terra mohla dostat na 73%. Tak moc nalinkovaný příběh od začátku do konce jsem už hodně dlouho neviděla, a taky jsem se hodně dlouho u filmu takhle nenudila. První polovinu jsem myslela, že snad usnu, druhá polovina byla o něco malilinkato lepší, protože se alespoň něco málo dělo, ale přesto to nebylo nic strhujícího, takže opět žádná sláva. Není tu absolutně žádné překvapení, všechno je tu naservírované na velkém podnosu, a to tak, že je to skoro už i předkousané. Téma, kdy lidé, ať už z jakéhokoli důvodu, osidlují jiné planety ve vesmíru, je prostě věčné, a je potřeba pojmout ho trochu originálně, což tady rozhodně nehrozí. A jelikož mě nenapadá žádné plus tohoto filmu (krom občasné pěkné hudby), končím na 2*. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Lidstvo je zkažené, o tom není nejmenších pochyb. Stačí se jen podívat, co se děje dnes a nedivím se, že jsme si v daleké budoucnosti nejen naši Zemi a sebe navzájem zdevastovali neustálými válkami. Velmi miloučký animák s výrazným poselstvím, které není radno brát na lehkou váhu. Počátek této budoucnosti právě prožíváme ... ()

Reklama

yeniczek 

všechny recenze uživatele

Páni, absolutně neznámý animák, který asi nikdy díru do světa neudělá a to je velká škoda. Příběh je opravdu dobrý, postavy uvěřitelné a vůbec scény hodně působivé. A proč o tomhle filmu nejspíše nikdo nebude vědět? Bohužel za ním nestojí žádná známá společnost a tak ani po technické stránce se nemůže rovnat dnešním Pixar a nebo Dreamworks animákům, ale i tak má takové zvláštní osobité kouzlo. Škoda, s lepší grafikou by jistě oslovil hodně lidí. Pro mě je to jasných 8/10 ()

sona123 

všechny recenze uživatele

A je jasné, odkud kopírovali Avatarovci. Nicméně to není na škodu a nutno podotknout, že Avatar je pochopitelně někde úplně jinde. Terra je pohádka, a to pohádka pro ty nejmenší (je-li vám víc než 8, můžete se trochu nudit, protože všechno to už jste viděli, v mnohem napínavější a akčnější podobě). Nicméně je to také pohádka poetická s koncem, jak má být, tak mhouřím oko a jdu s hodnocením trochu výš. A říkám si, že mít jen nápad (scénerie je nakreslená moc pěkně) prostě nestačí. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem tak dobrý film. Poklidné sci-fi o mírumilovných obyvatelích ( ehm, války mají ovšem také za sebou) se nakonec zvrtne v třeskutou akci opravdu jak ze StarWars. Při sledování se vybaví všechno možné: Skleník B.Aldisse, Divoká planeta, pozdější Avatar, ale i Nemo, Mravenec Z...od každého je tu něco. A samozřejmě i věčně inspirující Vetřelec. Vhodně zvolená hudba je místy jak od P.Glasse, což je velmi příjemné. Grafika sice nijak zvlášť neohromí, ale pokud se necháte vtáhnout do děje, rychle si na ni zvyknete. Příběh stokrát vyprávěný o věčné rozpolcenosti lidstva ohledně toho, co je vlastně dobré, neurazí, protože naši temnou stranu bychom si měli připomínat neustále. Lidská hamižnost nezná hranic, naštěstí se ale vždy najde někdo, kdo se proti ní snaží postavit... ()

Galerie (67)

Zajímavosti (3)

  • Scenár filmu bol pôvodne napísaný pre hraný film s realistickou CGI animáciou, keďže sa ale nepodarilo nazhromaždiť dostatok peňazí, bol film natočený ako 3D animovaný film. (Krnac)
  • Film měl premiéru 8. září 2007 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (Terva)
  • Film byl natočen technologií TriOviz Inficolor 3D. (Terva)

Reklama

Reklama