Reklama

Reklama

Kouzlo Avataru a akce Hvězdných válek. Animovaný sci-fi film Bitva o planetu Terra vyšel celé dva roky před celosvětovým hitem Avatar, přitom mu může směle konkurovat i dnes! Originální příběh o planetě, kterou chce lidstvo kolonizovat, ale místní druh se tomu brání, je doplněný o hravou animaci plnou fantastických nápadů a navíc ho doprovází dokonalá hudba. Nenechte si ujít opravdovou událost ve světě sci-fi a nechte se okouzlit úžasným světem planety Terra! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (181)

katasta 

všechny recenze uživatele

Nechápu, jak se Terra mohla dostat na 73%. Tak moc nalinkovaný příběh od začátku do konce jsem už hodně dlouho neviděla, a taky jsem se hodně dlouho u filmu takhle nenudila. První polovinu jsem myslela, že snad usnu, druhá polovina byla o něco malilinkato lepší, protože se alespoň něco málo dělo, ale přesto to nebylo nic strhujícího, takže opět žádná sláva. Není tu absolutně žádné překvapení, všechno je tu naservírované na velkém podnosu, a to tak, že je to skoro už i předkousané. Téma, kdy lidé, ať už z jakéhokoli důvodu, osidlují jiné planety ve vesmíru, je prostě věčné, a je potřeba pojmout ho trochu originálně, což tady rozhodně nehrozí. A jelikož mě nenapadá žádné plus tohoto filmu (krom občasné pěkné hudby), končím na 2*. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Tématická podobnost s Avatarem posílá Bitvu o planetu Terra nutně do srovnávacího testu, v němž sice prohraje, ale jen o prsa vietnamské dívky. V její prospěch hraje originalita (byla dříve než Avatar), větší zaměření na mladší diváky (tím nemyslím nutně zrovna malé děti), geniální stopáž (jak dokázali vměstnat vše podstatné do hodiny a čtvrt?) a dost možná i fakt, že si tou méně reálnou animací nehraje na nic, na co ve skutečnosti nemá. Příběh o tom, že žádná válka není nevyhnutelná mě opravdu hodně zaujal a oslovil, dobře se na to dívalo a hezky to znělo, takže v součtu poctivých 90%. ()

Reklama

Seti 

všechny recenze uživatele

Sice pěkné, ale nedávalo to moc smysl. Proč se sakra obě rasy nepokusily dohodnout na finálním řešení hned na začátku??? Jo vlastně protože by ten film vůbec nemusel být natočen. Terrianská naivita (nebo spíš naivita poselství, které se tvůrci do filmu snažili vložit) v závěru mě ale pobavila. Nikdo, kdo trochu zná historii lidstva si nemůže myslet, že lidem bude takový stánek stačit! Ihned by mohlo vzniknout pokračování s názvem War for Terra, protože válka by byla za podobných podmínek nevyhnutelná. Pro lidi je totiž charakteristická jedna moc pěkná vlastnost a totiž, že vždycky chtějí víc, a nikdy, skutečně NIKDY, nemají dost. Uvidíme se u pokračování... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Ač nemám pod zadkem přimontovanou vrtuli, tak jsem v tomto snímku zcela nepokrytě fandil domácím oblečeným ve slušivých barvách míru. Rád bych ocenil jejich gesto s kyslíkovou bublinou, ale místo toho je budu raději varovat, neboť lidem se nedá věřit a časem se budou chtít rozpínat na cizí pozemky. Lidé jsou zkrátka nevděčné svině. Věřte mi, jsem jedním z nich. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Jsem infantilní? Snad. Ale dávám tak jako tak čtyři *. Toto dílko si je plně zaslouží. Animace dobrá, Pixar je prostě Pixar, ale buďme smířlivý, děj nápaditý, vůbec ne nudný, dalo by se říct i napínavý, přes to, že je to i pro děti, přišlo mi to místy dost drsný. Avatar mě bavil o dost míň. Divné, že? ()

Galerie (67)

Zajímavosti (3)

  • Film měl premiéru 8. září 2007 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (Terva)
  • Film byl natočen technologií TriOviz Inficolor 3D. (Terva)
  • Scenár filmu bol pôvodne napísaný pre hraný film s realistickou CGI animáciou, keďže sa ale nepodarilo nazhromaždiť dostatok peňazí, bol film natočený ako 3D animovaný film. (Krnac)

Reklama

Reklama