Reklama

Reklama

VOD (1)

… ale víra uzdravuje.  Asi pětatřicetiletý uzavřený muž Henry Poole (Luke Wilson) koupí domek ve čtvrti, kde kdysi vyrůstal. Nezáleží mu na ceně a nevadí mu ani poněkud zanedbané stavení. Jediné, o co mu jde, je být sám. To se mu však příliš nedaří, neboť prosakující vlhkost na jedné z jeho zdí vytvoří skvrny, které panbíčkářská sousedka Esperanza (Adriana Barrazaová) považuje za zázračné zjevení Ježíšova obličeje. Proti Henryho vůli se na jeho pozemek začnou sjíždět věřící lidé z okolí. Muž je přesvědčuje, že se žádný zázrak nekoná, avšak marně: kdo se totiž „posvátné“ zdi dotkne, je zázračně vyléčen ze svých neduhů. Týká se to i „němé“ holčičky ze sousedního dvorku Millie, s jejíž matkou Dawn (Radha Mitchellová) se Henry stačil sblížit. Muž přesto ztratil poslední zbytky víry. Přitom právě on by zázrak potřeboval ze všech nejvíc: podle lékařů totiž umírá na nevyléčitelnou nemoc… (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (185)

sona123 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála filmů, kde moc nemá smysl psát o stylu práce, hercích a vůbec filmařském řemeslu. Tenhle film je totiž o emocích, a ty ve vás buď vyvolá, nebo ne. Není to žádné veledílo, musíte na něj mít náladu (jednou jsem ho pro jistotu odložila, protože to nebylo ono, ale napodruhé už jsem se nechala unášet všemi těmi pocity a vírou ve víru), trochu tomu napomůže skvělý hudební doprovod, kulisy jsou dost odpudivé (vše se odehrává na dvorku docela hnusného domku z papundeklu, nebo teda to aspoň jako papundekl vypadá, zdi jsou modré a na nich je flek, v němž někteří vidí tvář Krista) a vůbec celé je to až by se dalo říct o ničem, ale pod povrchem je toho mnohem víc. ()

Rocket 

všechny recenze uživatele

Chvíľu mi trvalo než som si pred pár rokmi zvykol na "nového" Jima Carrey-ho. Nebolo to jednoduché ani s Luke-om. Každý náhľad kamerou na mimiku jeho tváre (a že ich teda nebolo málo) sa mi v očiach spájal s očakávaním niečoho humorného. Nehovorím, že som sa pár krát nezasmial, no dráma je dráma. A keďže sa nepovažujem za odporcu zázrakov, má odo mňa táto milá snímka 4 hviezdy. ()

Reklama

Iwiiik 

všechny recenze uživatele

Henry si sice na polykání depresí ze svého syndromu vybral klidnou a příjemnou čtvrť, ale v žádném případě nemohl předpokládat, že se nastěhuje do baráku, na jehož omítce zedníci omylem nechali podobiznu Ježíše a že je tato čtvrť plná šáhlých náboženských fanatiků. Film vykresluje rozpor mezi racionálním Henrym Poole a jeho křesťanským okolím. Luke Wilson je neskutečně fotogenický, kamera ho miluje a charisma z něj stříká po kilech. Díky jeho výkonu je snímek moc hezky dívatelný, k čemuž taky přispívá skvělá kamera a velmi trefně vsazená hudba. Jen příliš nerozumím spojení slova komedie s tímto filmem. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Neobvyklý snímek o flegmatikovi, který se přestěhuje do nového domu, ve kterém chce žít sám a odříznut od veškerého kontaktu s lidmi, (který se mu dostává jen, když si jde nakoupit) což se mu přestane dařit ve chvíli, kdy se na jeho domě objeví ježíš a věřící sousedé se k němu budou chodit po frontách modlit a majitele přesvědčovat o zázraku. Příběh vskutku neobvyklý ale film překvapivě docela funguje, jak po stránce herecké, tak i režijní ale ve výsledku zůstává jen malým a snadno zapomenutelným příběhem. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Snímok plný dojmov, citu, napätia, nádeje a v poslednom rade viery... Henry Poole je značne rozpoložený kvôli situácii v ktorej sa ocitol, zvesil hlavu a prežíval zo dňa na deň až... M. Pellington je asi zaťažený na "odkazy" z druhej strany, avšak nesklamal ani teraz. Najlepší výkon Luke Wilsona, ktorý som videl... 8/10 ()

Galerie (28)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení probíhalo v Kalifornii. (Terva)
  • Film je v USA k dispozici v křesťanských knihkupectvích v upravené verzi pro celou rodinu. (Terva)
  • Reyhan Harmanci ze San Francisco Chronicle označil film za "podivný a málo promyšlený". (Terva)

Reklama

Reklama