Reklama

Reklama

Prácička v Itálii

  • Velká Británie The Italian Job (více)
Trailer

Vyfouknout mafii čtyři miliony dolarů ve zlatě přímo pod nosem chce notnou dávku drzosti. Charlieho Crokera právě propouštějí z vězení, kde si odseděl dva roky. Že je to ale ten správný londýnský frajer, ihned plánuje nějakou větší prácičku, tentokrát v zahraničí. Volba padne na italský Turín, kde se nabízí ukrást čtyři miliony dolarů ve zlatě, převážených v obrněném konvoji z letiště do automobilky Fiat. Má to ale háček. Takto rozsáhlou akci je potřeba důkladně zafinancovat, a pak je tu samozřejmě italská mafie, která si něco takového na svém území rozhodně nenechá líbit. Finance nakonec zajistí šedá eminence anglického podsvětí pan Bridger a to ostatní už bude záviset na bezchybném provedení Charlieho troufalého a velmi propracovaného plánu. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (143)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Konecne som videl aj povodny Italian Job, nielen jeho rymejk zo roku 2003. Kvalitna filmova jazda, ktoru zabezpecuje skusena ruka rezisera Petera Collinsona, vyborne - miestami az sqele - herecke vykony /Michael Caine/, a poriadny kus akcie. Dalej treba spomenut prepracovany scenar, maximalne zaujimave lokality a zaver..... na ten proste nejde zabudnut. 100 % ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Pomo mi vzal slová z úst resp. spod prstov. Veľmi svieža, štýlová a coolová jednohubka, ktorá síce už riadne zostarla a remake sa mi páčil ďaleko viac, ale vo svojej dobe musela mať zaručene úspech. Mimochodom, keď som sa kedysi k filmu dostal, ani vo sne ma nenapadlo, že v ňom uvidím predchodcu Mr. Beana a to Bennyho Hilla. :) ()

Reklama

Attta 

všechny recenze uživatele

Konečně jsem se na tenhle filmový šperk po dlouhých letech podíval a neudělal jsem rozhodně blbost. Mladý Michael Caine rozhodně dodal filmu šmrnc a atmosféra té doby by se v tomto smínku dala krájet! Nádherné auta, pěkné ženské a skvělá muzika, která vytáhla tento film ještě o kousek výš. Po filmové stránce na tom film je hodně průměrně, ale naštěstí filmařina není to co tenhle film dělá tak výjímečným. ()

ThomasCrown 

všechny recenze uživatele

Tých 40 rokov je cítiť, keďže dnes sa robia rýchlejšie (akčnejšie) filmy, ale ešte stále je tu aj miesto pre elegantnú krimi komédiu, viď. Dannyho parťákov či Thomasa Crowna. Pôvodný Italian Job je presne z tohto súdka. Michael Caine je rovnako charizmatický ako Mark Wahlberg a dejovo tiahne fim dopredu. Ako milovníka nemej grotesky ma potešil Benny Hill, ktorému rolu vybrali presne na telo. Úsmev na tvári sa mi zjavil na začiatku samotnej akcie a už mi na tvári zostal. Celá lúpež je prevedená naozaj majstrovsky, s eleganciou hodnou Britov. A ak by vám ešte stále niečo chýbalo, je tu vyvrcholenie, o ktorom sa v ´69 muselo ešte dlho hovoriť. A preto, This is the self preservation society.... ()

Mol 

všechny recenze uživatele

YOU MUST HAVE SHOT AN AWFUL LOT OF TIGERS, SIR. YES, I USED A MACHINE GUN! Když je něco slavné, tak to zároveň neznamená, že je to dobré. Film mi nepřišel ničím výjimečný a únik v mini cooperech ničím legendární. Caine není úplně to, co bych si představil pod pojmem charisma a znázornění mafie bylo otřesné. Opravdu nevím, kde tenhle film vzal všechen ten kredit. ()

Galerie (89)

Zajímavosti (17)

  • Ačkoliv je děj snímku úzce spjat s automobily, Michael Caine v době natáčení neuměl řídit. Ve filmu ho za volantem nespatříme. (Marek#33)
  • Lietadlo privážajúce zlato z Číny na turínske letisko je jedno zo štrnástich vyrobených lietadiel typu Douglas C-74 Globemaster. (Laslo)

Reklama

Reklama