Reklama

Reklama

Prácička v Itálii

  • Velká Británie The Italian Job (více)
Trailer

Vyfouknout mafii čtyři miliony dolarů ve zlatě přímo pod nosem chce notnou dávku drzosti. Charlieho Crokera právě propouštějí z vězení, kde si odseděl dva roky. Že je to ale ten správný londýnský frajer, ihned plánuje nějakou větší prácičku, tentokrát v zahraničí. Volba padne na italský Turín, kde se nabízí ukrást čtyři miliony dolarů ve zlatě, převážených v obrněném konvoji z letiště do automobilky Fiat. Má to ale háček. Takto rozsáhlou akci je potřeba důkladně zafinancovat, a pak je tu samozřejmě italská mafie, která si něco takového na svém území rozhodně nenechá líbit. Finance nakonec zajistí šedá eminence anglického podsvětí pan Bridger a to ostatní už bude záviset na bezchybném provedení Charlieho troufalého a velmi propracovaného plánu. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (143)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Hlavne v prvej polhodinke štýlový mix Jamesa Bonda a Dannyho jedenástky dopláca na príliš ľahkovážny scenár so slabou zápletkou a nevýraznými postavami. Heist bol síce v plienkach, ale taká Asfaltová džungľa alebo Rififi boli pôsobivejšie aspoň v samotnom heiste. Ten je tu síce dlhý ale aj vďaka absencii hudby nevýrazný. ()

Mol 

všechny recenze uživatele

YOU MUST HAVE SHOT AN AWFUL LOT OF TIGERS, SIR. YES, I USED A MACHINE GUN! Když je něco slavné, tak to zároveň neznamená, že je to dobré. Film mi nepřišel ničím výjimečný a únik v mini cooperech ničím legendární. Caine není úplně to, co bych si představil pod pojmem charisma a znázornění mafie bylo otřesné. Opravdu nevím, kde tenhle film vzal všechen ten kredit. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

"Moment, kluci, mám geniální nápad..." Hodina a půl naprosto bezproblémové zábavy naplněná typicky britsky hravou nadsázkou ("vězení" pana Bridgera vede), hromadou fórů a skrz na skrz sympatickými postavami. Snad ani není možné, že tomu filmu je 41 let... Scéna s minicoopery je úžasná (doporučuji vidět i jednu její vystřiženou část, kdy mini "tančí" s policejními auty na Straussův valčík:-)), a závěr.... Kdo viděl, ten ví. Čtyři a kousek hvězdy. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Lehké, zábavné, ale trochu více dramatičnosti by tomu neuškodilo. Závěrečná honička je taková ulítle hill-spencerovská, jenže staví jen na Mini, a chybí jak protagonisté, tak protivník. Producenti sice vzali doslova literární význam slova "cliffhanger", ale na dvojku už nedošlo, a tak mafie v druhé půlce filmu trestuhodně statuje (druhý díl měl být o tom, jak zlato získá mafie, a hrdinové ho budou muset ukrást zpátky). ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Prečo bol Michael Cane sexuálny symbol nechápem, ak by bol Bondom, bol by určite najškaredším. Takže jeho sexuálne eskapády v expozícii ma dosť iritovali. Potom sme boli svedkami nijako obzvlášť zábavných a neprehľadných príprav, aby sme sa v tretej tretine dočkali parádnej a nápaditej lúpeže a následnej automobilovej naháňačky ulicami fotogenického Turína. A Benny Hill absolútne rules. Našťastie moderný remake originál nekopíruje a preto je obstojný. Anglická elegancia sa však prerobiť do nového šatu nedá. ()

Galerie (89)

Zajímavosti (17)

  • Budova, na jejíž střechu vyjedou Mini Coopery s policejním autem, je původně veletržní hala Torino Palavela, která byla v roce 2004 přestavěna na sportovní arénu pro potřeby zimních olympijských her v roce 2006. (Marator)
  • V záverečnej piesni filmu "Getta Bloomin' Move On" si zaspieval i Michael Caine (Charlie Croker). (sackrebleu)
  • Ve filmu se ve skutečnosti objevily dva vozy Lamborghini Miura. Jedno nové a druhé již bourané. (Marator)

Reklama

Reklama