Reklama

Reklama

Pátek třináctého

  • USA Friday the 13th (více)
Trailer 2

Vítejte zpátky v Crystal Lake v tomto mrazivém přepracování kultovního hororu Pátek třináctého. Clay Miller se ve snaze najít svou ztracenou sestru vydává do tajuplných lesů v okolí legendárního jezera Crystal Lake, kde pod tlejícími stromy narazí na zchátralé zbytky starého obydlí. A to není jediné, co vyčkává ukryto v hustém lese. I přes varování policie a místních usedlíků Clay sleduje těch pár stop, které má, s pomocí mladé dívky Jenny, co sem přijala s partou kamarádů ze školy strávit divoký víkend. Všichni zde ale najdou víc, než vůbec chtěli. Netuší, že vstoupili do rajónu jedné z nejhrůznějších postav americké filmové historie – děsivého zabijáka vyzbrojeného mačetou, který v Crystal Lake loví nevinné … Jasona Voorheese. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (682)

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Na tento horror jsem se velice těšil a konečně jsem si ho dnes vychutnal. Zejména velké plus dávám za parádní zvuk DD 5.1. - dvakrát jsem se sebou leknutím škubl. Také herecké výkony byly na úrovni. Bylo vidět, že to není žádný béčkový horror. A jelikož "Pátek 13" je pro mne horrorová SÉRIE THE BEST, dávám 100% ()

Dudek odpad!

všechny recenze uživatele

Marcus Nispel na to šel vcelku dobře. Jeho nápad poslat k jezeru hned dvě početné skupinky obětí se ukazuje jako nejchytřejší tah celého filmu. Je tak přeskočena počáteční fáze seznamování a Jason může řádit již od první minuty. Fanoušci tento krok kvitují s povděkem, stejně jako vývoj Jasona, který rekapituluje předchozí díly. Vraždí matka, vraždí Jason s pytlem na hlavě a nakonec i ten nejznámější s hokejovou maskou. Jenže k čemu jsou tyto úkroky, když Nispel neustále předhazuje tentýž okoukaný princip současného hororu. Jason není Leatherface! A i když před lety se mu podařilo zabodovat s remakem kultovního Texaského masakru, měl by si uvědomit, že dnešní hororoví diváci jsou přemlsaní současnou teen hororovou produkcí. Nový Pátek třináctého není nic jiného než strojově odvedá prace, která nedokáže překvapit něčím novým. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

Jasone, musí být potrestáni! Zabij, ve jménu své matky!….. Solidní předělávka. Přiznávám, že si původní filmy nepamatuji a souhlasím, že si tato legenda vzpomínku zaslouží. Jason, muž s mimořádným talentem být ve správný čas na správném místě, stále dokáže s mačetou divy. Ženy ječí, muži křičí. Avšak nejen mačetou mrtev je člověk. Tvůrci ctí pravidla žánru a očekávat něco víc je jako věřit, že se Titanic nepotopí. PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ** NAPĚTÍ *** Co uvidíme (možná) příště? To bude dobrý Jasone. Ty se určitě vrátíš! ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Tak toto bol blivajz, aky som uz davno nevidela... Hercov nasli asi v modelingovej agenture, dialogy im pisal asi nejaky zhulenec z Chewieho bonga, originalnost vyvrazdovania zostala asi niekde na urovni cloveka s IQ vypalenej ziarovky, to si hadam ani Jason nezasluzil... Mna uz nikto na hole (hnusne umele) kozy nenalaka, ani na akoze sex (co to boha bolo???) a same fuck, dude... no proste velmi velmi nepodarena a nevtipna parodia :) ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Chceme tu mať svoj pokoj. A on tiež.“ Spoilery. Som fanúšik predovšetkým prvej časti, kedy ešte séria bola tvrdá, vážna a „dospelá“, bez hlúpych srandičiek a trápneho nadhľadu. Jason (alebo kto) vtedy neskosil sto ľudí za minútu, ale o to viac si na tých pár (no dobre, viac, ako pár) vraždách dal záležať. Ak ma niečo na novej verzii z produkcie Michaela Baya potešilo, tak fakt, že Platinum Dunes nakrútilo podobne „vážny“ remake. To je ale asi tak všetko. Prvých 3O minút nie je zlých, režisér Nispel šikovne vystrieda tri kľúčové okamihy série: z prvej časti si vezme matku, z druhej vrece na hlave a z tretej hokejovú masku. Tým ale plusy končia. Pritom teoreticky to žiadna katastrofa nie je: herci sú povedzme adekvátni, výprava fajn, gore početné a prekvapivo je tu veľa sexu, čo sa v prevažne bezzubej hollywoodskej lige často nevidí. Lenže celé to nedrží pokope, nefunguje to, sme pasívnymi svedkami vedľa seba znudene naukladaných scén, kde nefunguje príbeh ani postavy. Viac v mojej recenzii na Recenzie.org: http://recenzie.org/slasher/359-piatok-trinasteho-2009-40- ()

Galerie (55)

Zajímavosti (28)

  • Jared Padalecki mohl hrát Jasona Voorheese, ale nakonec si zahraje "jen" muže hledajícího svou sestru. (Dines)
  • Premiéra filmu proběhla v Americe, Brazílii, Japonsku a v mnoha evropských zemích v pátek 13. února 2009. (Stocki)
  • Název filmu se objeví až po necelých 24 minutách. (ČSFD)

Související novinky

Pátek třináctého dostane seriálový prequel

Pátek třináctého dostane seriálový prequel

01.11.2022

Zatímco poslední celovečerní příspěvek do jedné z nejpopulárnějších hororových sérií všech dob dorazil do kin už před dlouhými třinácti lety a dalšího filmu se kvůli tvůrčím sporům o práva na… (více)

Raimi a horory pro celou rodinu

Raimi a horory pro celou rodinu

05.10.2009

Podivnou novou divizi vytvořil Sam Raimi v rámci své na horory zaměřené produkční společnosti Ghost House Pictures. Pod hlavičkou Spooky Pictures prý budou vznikat „thrillery pro celou rodinu“.… (více)

Conan je v haj*lu

Conan je v haj*lu

13.06.2009

Omluvte to přímočaré vyjádření osobních pocitů, ale slušněji už to napsat nedokážu (zvažoval jsem i mnohem ostřejší verze). Že se schyluje k natáčení nového filmu o barbaru Conanovi (spíš než o… (více)

Jeníček a Mařenka – lovci čarodějnic

Jeníček a Mařenka – lovci čarodějnic

03.05.2009

...a další zprávy z hororových dimenzí. Začněme něčím, co smrdí klasikou. Režisér nového Pátku třináctého Marcus Nispel natočí The Last Voyage of Demeter. Čtenáři Brama Stokera už se jistě chytají –… (více)

Reklama

Reklama