Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Třetí FUTURAMA film z plánovaných čtyř nese název BENDEROVA HRA a vrhne nás přímo do období krize. Palivo používané jako pohon do vesmírných lodí dochází a ceny rostou závratným tempem. Posádka lodi Planet Express je tedy vyslána na nebezpečnou misi, infiltrovat svět obsahující poslední důl na temnou hmotu, látku která lodě pohání. Hluboko pod povrchem však najdou podivný svět. Starobylou zemi draků, magie a rytířů, kteří až podezřele připomínají Bendera (John Di Maggio). Vzhledově. Zásady rytířů, statečnost, loajalita a štědrost, mu totiž nic neříkají. (3DD!3)

(více)

Recenze (255)

honajz 

všechny recenze uživatele

Vlastně dva filmy v jednom, jen velmi volně propojené hrou Dungeons a Dragons a kostkou. První část byla mírně psychedelická, ale zábavná, druhá je v podstatě parodií na Pána prstenů, ale takovou nezáživnou - navíc je člověk z první půlky už naladěn na jiný styl humoru i vedení příběhu. Hlášky jsou sice dobré, ale některé scény, třeba s těmi třemi blbými bratry, už se časem opakují, a nejsou tedy až tak vtipné. ()

Trainspotter 

všechny recenze uživatele

Díkybohu byl zázračný mluvící kůň zachráněn a bezpečně vrácen na jatka. Nemůžu si pomoct, ale ať se parta kolem Dwaynea Carey-Hilla snaží sebevíc, Futurama jako celovečerák prostě nefunguje; první půlka celkem ušla, ale pak už jsem se musel pořád dívat na čas zbývající do konce, abych už tu kravinu s několika podařenými gagy měl za sebou. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

"Futurama" si vzala na paškál tentokrát fantasy žánr a pustila se do klasiky největší, do "Pána prstenů". Musím uznat, že ten příběh v první půlhodině vypadá naprosto jinak, ale nakonec se k tomu podstatnému dostaneme. Osobně se mi tenhle díl moc nelíbí, ale opět zde jsou momenty, které prostě vtipné jsou. "Futurama" nemůže nikdy úplně zklamat, alespoň tehdy, pokud vám sedí seriál. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

"Tvůrci slibují spoustu odkazů na trilogii PÁNA PRSTENŮ i jiné fantasy". Tohle bylo asi trošku problémek. První polovina filmu ještě šla, ale potom už to byla jen taková parodie na Pána prstenů. A že to byla parodie dost nevydařená, dokazuje mé probouzení u Benderova řvaní a pořád stejné pobíhání, hopsání a střílení. Tohle mělo s originalitou Futuramy hodně málo společného. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Pravdepodobne zatim nejlepsi futuramackej film, kde 50 minut je normalni dej, kde ale tak nak o nic velkyho nejde a kazda postava resi naky svoje problemy a je to hodne vtipny a misty hodne napadity a pak se na posledni pulhodinku dej presune do Benderovo fantazie, coz je hodne viditelna parodie na Pana Prstenu a to je snad jeste vtipnejsi nez ten dej predtim. Sice se film misty rozpada na jednotlivy scenky, ale vubec to nevadi a proste jsem se stejne jako u vseho ostatniho, co se tyka Futuramy, skvele bavil. Jedina vytka spociva v tom, ze tu chybi super drtic Zapp. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (10)

  • Samotný název filmu je parodií na knihu "Ender's Game" od Orsona Scotta Carda. (Matrinx)
  • Sestra v blázinci, kam je poslán Bender, se jmenuje Ratchetová, čímž seriál odkazuje na sadistickou sestru Ratchedovou z filmu Přelet nad kukaččím hnízdem. Té je robotí sestra také nápadně podobná. (Ištván87)

Reklama

Reklama