Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rise of Footsoldier sleduje neúprosný rozkvět Carltona Leache jednoho z nejobávanějších fotbalových chuligánů, který se dostane až na místo samotného člena známého gangu kriminálníků, kteří jsou jedni z nejobávanějších od Londýna až po Essex od začátku osmdesátých let až po konec devadesátých. (oficiální text distributora)

Recenze (187)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Naprostá bomba - čekal jsem sice něco ve stylu Football Factory a vlastně to podobnym stylem začínalo, ale pak se to zvrhlo do nemilosrdný a syrový gangsterky z anglickýho podsvětí. Jediný, co mě mrzelo, bylo, že nedostal větší prostor můj oblíbenec Frank Harper, ale to je jen malá a bezvýznamná chyba na kráse. ()

Petroff 

všechny recenze uživatele

Prima. Podle všeho dokonce dle skutečných událostí. SPOILERS: V tom případě mě dost mrzí, že hlavní 3 kreténi vůbec netrpěli. Schytat to brokovnicí do ksichtu, to vám sice zkazí den, ale za všechno, co kdy komu udělali - a tím myslím jen fyzické násilí - by bylo adekvátní pověsit je za koule do průvanu, čůráky omezený. Stejně tak mi vadí, že hlavní postava je skoro stejnej mamrd, jako všichni ostatní, ale v druhý polovině filmu, kdy se tlačí na city, se po Vás chce, abyste se s ním nějak ztotožnili, soucítili s ním. Proč, do prdele?! Je to prase, stejně jako ti, co už to maj za sebou. Doufám, že mu každej den jeho zasranýho života bude někdo připomínat hříchy jeho mládí. Mimochodem, jako v každym filmu a asi i v realitě, i tady jdou ty nejzvrácenější děvky po těch největších čůrácích a násilních, co choděj po ulicích. Scéna, kdy je holka od kreténa skoro uškrcená, aby vzápětí škemrala a doprošovala se, ať se k ní vrátí, to je něco tak reálně hnusnýho, že každý takovýhle píče to její "trápení" přeju hned dvakrát. ()

Reklama

kapsomut 

všechny recenze uživatele

Mám rád životopisné filmy. Navíc tohle je výborný kousek, který se hned po shlédnutí řadí mezi mé velice oblíbené filmy. Docela brutální scény i na mě. Navíc Ricci Harnett to zahral nepředstavitelně! Neuvěřitelné, jak jsem mu to věřil. Jasných 5* a 92%! --- "Paranoia is what keeps me alive. I'm taking no chances. Every room in my house is armed. You break in and I'll bathe in your fucking blood. And if one day my time is up. Let me say to you: I'm just gonna sit and beg for my life... well, then you're some sort of cunt." ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi to jak sbírka nejdrsnějších historek z Londýna, kterejch se vždycky účastnil Carleton Leach a jeho známí. Z těch nabušenců tam jde fakt strach, ale nejdrsnější byli stejně Turci. Těm se dostat do spárů, tak se zeseru strachy. Pozdější linie s Tonym, Craigem a Pattem už nebyla tak dobrá jelikož to byli debilové. Carleton byl ale svym způsobem borec. ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Guy Ritchie přišel na to, jak zobrazit zločince jako cool vymaštěnce, jak učinit zločin naturalistický a přitažlivý zároveň. Julian Gilby si jeho postavy vypůjčil, vzal však zločinu Ritchieho přitažlivost, protože toužil po větší autenticitě, po skutečném životním hnusu. Toho nakonec dosáhl - a mnoho diváků si nejspíše bude gangstery představovat jako postavy z tohoto filmu. Já si to posoudit netroufám, mám s takovými lidmi nulovou zkušenost. Neustálý kolotoč násilí, děvek a fetování působí velmi přesvědčivě - bohužel však zůstává jen neustálým kolotočem násilí, děvek a fetování. Snad to plyne z faktu, že život zřídkakdy píše uzavřené scénáře. Rise of the Footsoldier tak sdělí svoje již záhy, pak už se jen opakuje. Přesto však jde o slušný zážitek, který své pobratimy zastiňuje již zmíněnou autentickou naturalističností. Slabé ****. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (8)

  • V buřičské scéně (1988) má jeden z účastníků v davu tričko sezóny 2007 Gio-Goi, během této scéno je zde také vidět několik reklamních plakátů s "Happy hardcore", tato skupina ale změnila název na "Happy Hardcore" až někdy v letech 1991-1993. (MiCM)
  • Během rvačky s Manchesterem United (1982) přijedou policejní auta s poznávacími značkami s písmenem D, které se vyráběly až v letech 1986-87. (MiCM)

Reklama

Reklama