Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rise of Footsoldier sleduje neúprosný rozkvět Carltona Leache jednoho z nejobávanějších fotbalových chuligánů, který se dostane až na místo samotného člena známého gangu kriminálníků, kteří jsou jedni z nejobávanějších od Londýna až po Essex od začátku osmdesátých let až po konec devadesátých. (oficiální text distributora)

Recenze (187)

swe 

všechny recenze uživatele

A kdyby jich náhodou bylo víc, vždy pomůže má dobrá kamarádka, má železná tyč!! Předně je nutno říci, že nejde o chuligánský film! Pojednává sice o životě westhamské chuligánské legendy Carltona Leache, ale hromadné pěstní řežby potěší oko diváka pouze v prvních dvaceti minutách, dál už jen monitoruje Carltonův postup v hierarchii londýnského podsvětí, boje s konkurencí a osudy jeho nejbližších přátel. Rise of the Footsoldier zobrazuje podsvětí velmi realisticky, se vším co k tomu patří: drsný slang, podrazy, drogy, štětky a hlavně pořádná dávka krve a násilí. Film je řemeslně velmi dobře zvládnutý, ale absolutní pochvalu si zaslouží všichni zúčastnění herci (v čele s Ricci Harnettem), jejich výkony byly bombastické! Určitě jeden z nejbrutálnějších filmů a to nejen ve svém žánru. NIC PRO SLABŠÍ POVAHY! ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

"You disgust me"... Tato zcela obyčejná fráze, která zazněla v jedné z násilných scén mezi hlavním "hrdinou" a jeho druhou milovanou zcela jasně definovala můj vztah k hlavní postavě (vlastně úplně ke všem) potažmo k filmu jako celku. Když vynechám titulkové pasáže tak se divák dočká stodesetiminutového inferna plného toho nejhrubšího explicitního násilí, které nebere konce. Gilbey není troškař, takže milovníci rozbitých hlav, mnohé nenávratně, tipuji, že jich mohlo být kolem sedmdesáti, možná i víc, si přijdou na své. Násilné scény plynule navazují na sebe, ale s plynulostí nosného vyprávění je to podstatně horší. Nicméně v ději se dá orientovat. Všichni muži v tomto filmu jsou agresivní pakáž, kteří za sebe nechávají mluvit pěsti a jiné nástroje. Ženy jsou primitivní nány ovládající "blow job" a konzumaci koksu. Po filmařské stránce je to celkem originální a autentická, neklidná, všudypřítomná kamera diváka jakoby dostává do středu dění, statických záběrů se moc nedočkáte a pokud ano, tak jsou dobře natočené. Jen ty občasné artové záběry na britskou krajinu si mohli tvůrci odpustit, působilo to jako pěst na oko a jako kontrast ke všemu tomu hnusu co film nabízí to působilo směšně. Film sice říká, že je inspirovaný skutečnými událostmi, ale jen kvůli tomu "ono se to opravdu stalo", nadhodnocovat nebudu. Jelikož styl, jakým se k tomu Gilbey postavil mi není blízký a té samoúčelnosti a snahy šokovat na mě bylo příliš a snaha vyprávět je v tomto případě příliš okatě potlačena. Z filmu mi bylo místo až nevolno. Takže 2* ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi to jak sbírka nejdrsnějších historek z Londýna, kterejch se vždycky účastnil Carleton Leach a jeho známí. Z těch nabušenců tam jde fakt strach, ale nejdrsnější byli stejně Turci. Těm se dostat do spárů, tak se zeseru strachy. Pozdější linie s Tonym, Craigem a Pattem už nebyla tak dobrá jelikož to byli debilové. Carleton byl ale svym způsobem borec. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Autentický, realisticky a poměrně syrově natočený snímek o britských hooligans, který od fotbalu přejde v cosi jako válku gangů z dob americké prohibice. Proti zpracování nemůžu říct ani půl slova, ale prostě a jednoduše, čumět na stádlo sobeckých, dutých vepřových hlav, kteří v nich mají akorát nakáleno a zároveň si myslí, že jsou mistři světa, je pro mě utrpení. Téma mi nesedlo. Být to klasická anglická gangsterka s jakýmkoli jíným námětem, byl bych štědřejší. Mimochodem, Gilbleyho následující počin se mi líbil mnohem víc. 69% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JSEM ZE STARÝ ŠKOLY A ZAŽIL JSEM UŽ VŠELICOS. ZMRDI JAKO PAT TATE TADY BYLI A BUDOU. A VÍŠ CO? ANI JEDEN TADY NEBYL VĚČNĚ. NA KAŽDÝHO DOJDE..…“ /// Těšil jsem se na bitky fotbalových fandů a největší bordel vod časů války s IRA. Na svět, kde slitování je známkou slabosti. Úvod je tedy z říše snů – bitky, dobrá muzika, píchání…, pak zrod firmy na střežení čehokoliv a nástup extáze…. Životní osudy Carltona Leache, chlápka, před jehož pestrým životem smekám. Postupně z toho vzniká takový to britský sociální drama, do toho nějaký kšefty, herák, steroidy, aby to přerostlo v jakousi válku podsvětí – prostě taková všehochuť, která je celkově asi tak 70x drsnější než Bony a klid, ovšem kterou ta rozdrobenost - i přes parádní obsazení sráží ke 3*. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jedu jen příběhy podle skutečnosti. 2.) Cass Pennant, I.C.F., West Ham! 3.) Thx za titule ,,7777777777“. . /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Galerie (26)

Zajímavosti (8)

  • Snímek byl natočen na motivy autobiografické knihy "Rise of the Footsoldier" od Charltona Leache. Film tak popisuje skutečné události. (Saur.us)
  • Během rvačky s Manchesterem United (1982) přijedou policejní auta s poznávacími značkami s písmenem D, které se vyráběly až v letech 1986-87. (MiCM)

Reklama

Reklama