Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rise of Footsoldier sleduje neúprosný rozkvět Carltona Leache jednoho z nejobávanějších fotbalových chuligánů, který se dostane až na místo samotného člena známého gangu kriminálníků, kteří jsou jedni z nejobávanějších od Londýna až po Essex od začátku osmdesátých let až po konec devadesátých. (oficiální text distributora)

Recenze (187)

TheDon 

všechny recenze uživatele

Po úvodní desetiminutové palbě sem si říkal, o čem bude ten zbytek filmu, když má dvě hoďky? Ale bylo to zajímavý, víc než zajímavý. Vymytej vygumovanej Carlton, kterej se haluzově šplhá po příčkách Londýnskýho podsvětí se docela pere se vším, co mu popadá pod nohy. Občas mě to úplně nebavilo,ale když se příhlídne k tomu, že je film podle skutečnosti, tak život pokaždé úplně nebaví. Jinak masakr, torture, gore, vše co bych v takovým filmu nehledal a ani nečekal. Hodně koukatelný. 80% ()

Testament 

všechny recenze uživatele

Po přečtení názorů jsem čekal,osobně, větší "drsňárnu". Neznamená to ale,že Rise of Footsoldier byl film pro "měkkouše". Příběh o mladíkovi, co začíná jako fotbalový chuligán a posléze se dostane i do drogového podsvětí je syrový jako hudba od Slayer. Tvrdé potyčky, posilování, box, anabolika, sex, vše celkem tvrdě pojato. Velké plus vidím v tom, že snímek chytne a nepustí hned od prvních minut... Rozhodně doporučuji, i když se jedná o záležitost, téměř výlučně, jen pro nás chlapy. ()

Reklama

rudeboy 

všechny recenze uživatele

Naozaj drsný film s brutálne naturálnymi zábermi zobrazujúcimi násilie všetkého druhu, za ktoré by sa nemusel hanbiť ani David Cronenberg. Príbeh, ktorý je mimochodom podľa skutočných udalostí je vcelku zaujímavý (i keď treba uznať, že nie až veľmi originálny), herci hrajú tiež obstojne, nato že nepatria do prvej triedy a hudba skvele ilustruje rôzne časové obdobia, ktoré film zobrazuje. Úplne bezchyne je zobrazené predovšetkým prvé obdobie života Carltona Leacha, keď bol aktívnym "tiežfanúšikom" kladivárov z West Hamu - tak zabudnite na sračky typu Green street hooligans - toto je dokonalé vyobrazenie futbalového násilia. Nemôžem nespomenúť scénu z fanúšikovskej bitky, kde je detailný záber na hlavu dobitého fanúšika, ktorý má v ústach vizitku chuligánov z West Hamu: "CONGRATULATIONS! YOU HAVE JUST MEET I.C.F." :-) ()

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Velice naturalistický film s opravdu brutálními scénami násilí. Scéna v metru, v které jeden hooligan Millwallu maskovaný rouškou vytahuje obrovský nůž z pochvy vás zamrazí do židle:-) Z filmu se místo klasického "hools" filmu ale časem vyvine gangsterka z britského podsvětí (na základě skutečných událostí) A poměrně zajímavá. Určitě stojí za shlédnutí. ()

Expendable 

všechny recenze uživatele

Je to hodně brutální film, jaký jsem nikdy neviděl. Začátek ty všechny fotbalové mlátičky, posilovny, steroidy, práce v ochrankách to všechno bylo ještě v pohodě. pak když se objevili Turci začalo to být fakt drsný a pak když se tam objevili ti dva bouchači začalo to být o držku. Jak tam sám někdo řekl jsou nepředvídatelní a pořád fetovali ten konec mi trochu přišel jak z Pulp fiction. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (8)

  • O životě tří postav z tohoto filmu - Tony Tuckera, Patricka Tata and Craiga Rolfa, vypráví film Bonded by Blood (2010). Ten sleduje vzestup drogových dealerů a obávaných kriminálníků jižní Anglie a udržování jejich impéria pomocí strachu a násilí až do jejich smrti. (JardaBauer)
  • O skupině fanoušků Inter City Firm vypráví i film Hooligans (2005), který je hlavně pohledem do života anglických fotbalových chuligánů. (JardaBauer)
  • V buřičské scéně (1988) má jeden z účastníků v davu tričko sezóny 2007 Gio-Goi, během této scéno je zde také vidět několik reklamních plakátů s "Happy hardcore", tato skupina ale změnila název na "Happy Hardcore" až někdy v letech 1991-1993. (MiCM)

Reklama

Reklama