Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rise of Footsoldier sleduje neúprosný rozkvět Carltona Leache jednoho z nejobávanějších fotbalových chuligánů, který se dostane až na místo samotného člena známého gangu kriminálníků, kteří jsou jedni z nejobávanějších od Londýna až po Essex od začátku osmdesátých let až po konec devadesátých. (oficiální text distributora)

Recenze (187)

korndaddy 

všechny recenze uživatele

Drsný. Asi začnu chodit taky na tachovskej fotbal. Vybuduju si svůj tým chuligánů a dopracuju to přes vyhazovače v kiwáči až na drogovýho krále tachovskýho podsvětí a všichni se mě budou bát. Sem tam si dám nějakou tu čáru z umělějch koz nějaký prostitutky a pak někoho zmlátim. Nakonec sepíšu knížku a počkám, až o mě natočí film;) Pěkný 4 hvězdy ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Autentický, realisticky a poměrně syrově natočený snímek o britských hooligans, který od fotbalu přejde v cosi jako válku gangů z dob americké prohibice. Proti zpracování nemůžu říct ani půl slova, ale prostě a jednoduše, čumět na stádlo sobeckých, dutých vepřových hlav, kteří v nich mají akorát nakáleno a zároveň si myslí, že jsou mistři světa, je pro mě utrpení. Téma mi nesedlo. Být to klasická anglická gangsterka s jakýmkoli jíným námětem, byl bych štědřejší. Mimochodem, Gilbleyho následující počin se mi líbil mnohem víc. 69% ()

Reklama

kajda.l 

všechny recenze uživatele

"You disgust me"... Tato zcela obyčejná fráze, která zazněla v jedné z násilných scén mezi hlavním "hrdinou" a jeho druhou milovanou zcela jasně definovala můj vztah k hlavní postavě (vlastně úplně ke všem) potažmo k filmu jako celku. Když vynechám titulkové pasáže tak se divák dočká stodesetiminutového inferna plného toho nejhrubšího explicitního násilí, které nebere konce. Gilbey není troškař, takže milovníci rozbitých hlav, mnohé nenávratně, tipuji, že jich mohlo být kolem sedmdesáti, možná i víc, si přijdou na své. Násilné scény plynule navazují na sebe, ale s plynulostí nosného vyprávění je to podstatně horší. Nicméně v ději se dá orientovat. Všichni muži v tomto filmu jsou agresivní pakáž, kteří za sebe nechávají mluvit pěsti a jiné nástroje. Ženy jsou primitivní nány ovládající "blow job" a konzumaci koksu. Po filmařské stránce je to celkem originální a autentická, neklidná, všudypřítomná kamera diváka jakoby dostává do středu dění, statických záběrů se moc nedočkáte a pokud ano, tak jsou dobře natočené. Jen ty občasné artové záběry na britskou krajinu si mohli tvůrci odpustit, působilo to jako pěst na oko a jako kontrast ke všemu tomu hnusu co film nabízí to působilo směšně. Film sice říká, že je inspirovaný skutečnými událostmi, ale jen kvůli tomu "ono se to opravdu stalo", nadhodnocovat nebudu. Jelikož styl, jakým se k tomu Gilbey postavil mi není blízký a té samoúčelnosti a snahy šokovat na mě bylo příliš a snaha vyprávět je v tomto případě příliš okatě potlačena. Z filmu mi bylo místo až nevolno. Takže 2* ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Film nám predstavuje vzostup jednej z legiend anglického podsvetia a príbehy niektorých jeho stúpencov. Možno to znie prvoplánovo, film však toho ponúka oveľa viac. Na svoje si prídu diváci obľubujúci autentické a nepríjemne ostré súboje anglických hoologans a následných veľkých zvierat anglického podsvetia, ktorých päste vybíjajú zuby a lámu kosti v priemere každých päť minút. Prívrženci štipľavých hlášok a vyostrených dialógov sa budú tešiť ako malé deti na Vianoce a naprázdno neodídu ani priaznivci dramatických a tragických momentov. Všetko dokopy zaisťujú skvelí herci, Carlton Leach vo svojej (zatiaľ) životnej úlohe. Herci excelujú v tvrdých, násilných scénach, ktoré majú vďaka nim a skvelej gangsterskej atmosfére takmer autentický feeling. Paradoxne niektorí zlyhávajú v dramatických a herecky precítenejších momentoch, ale veľkú škodu tým filmu nenarobili. 85%. ()

okkac 

všechny recenze uživatele

Hodně drsný film. Skoro až jeden z nejbrutálnějších, který jsem viděl. A to nemám na mysli takové to přehnané násilí v hororech nebo akčních filmech, ale to drsné gangsterské, kdy prostě za jen malinké vyprovokování vám hlavní hrdina nebo jeho kumpáni pořádně rozbijou ksicht nebo vás prostě pobodají. A v krajních případěch schytáte i nějaký ten headshot brokovnicí. Škoda jen, že v druhé půli, kdy se hlavní hrdina uklidní přejde děj na jeho kámoše a to až tak, kromě jejich závěru záživné není. A natěšení, kdy se hlavní hrdina začal připravovat tím, že schovával po domě nože, že přijde finální zúčtování, tak přišly.........titulky :-) ()

Galerie (26)

Zajímavosti (8)

  • O životě tří postav z tohoto filmu - Tony Tuckera, Patricka Tata and Craiga Rolfa, vypráví film Bonded by Blood (2010). Ten sleduje vzestup drogových dealerů a obávaných kriminálníků jižní Anglie a udržování jejich impéria pomocí strachu a násilí až do jejich smrti. (JardaBauer)
  • V buřičské scéně (1988) má jeden z účastníků v davu tričko sezóny 2007 Gio-Goi, během této scéno je zde také vidět několik reklamních plakátů s "Happy hardcore", tato skupina ale změnila název na "Happy Hardcore" až někdy v letech 1991-1993. (MiCM)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno