Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rise of Footsoldier sleduje neúprosný rozkvět Carltona Leache jednoho z nejobávanějších fotbalových chuligánů, který se dostane až na místo samotného člena známého gangu kriminálníků, kteří jsou jedni z nejobávanějších od Londýna až po Essex od začátku osmdesátých let až po konec devadesátých. (oficiální text distributora)

Recenze (187)

Raven0 

všechny recenze uživatele

Film o bandě vylízaných holých lebek, kteří by všichni do jednoho měli shnít někde v zavšivené kleci. Hrdinům může fandit snad jen psychicky narušená osoba a tak "normálnímu" člověku nemá film co nabídnout. Snad jen znechucení nad úpadkem dnešní společnosti, která zločince uctívá jako své vzory. A to je spíše smutné ne? ()

Expendable 

všechny recenze uživatele

Je to hodně brutální film, jaký jsem nikdy neviděl. Začátek ty všechny fotbalové mlátičky, posilovny, steroidy, práce v ochrankách to všechno bylo ještě v pohodě. pak když se objevili Turci začalo to být fakt drsný a pak když se tam objevili ti dva bouchači začalo to být o držku. Jak tam sám někdo řekl jsou nepředvídatelní a pořád fetovali ten konec mi trochu přišel jak z Pulp fiction. ()

Reklama

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Tenhle film není krutý, krutý je svět kolem nás a tento film ho pouze prostřednictvím filmu přináší na obrazovku. Příběh člověka, který vyrůstal jako každý druhý v Anglii, kde bitky po fotbale byly denním chlebem a vzdělání nebylo v žebříčku priorit. Postup násilníka na sebe nenechá dlouho čekat a svou brutalitou si vynese dobrou pověst pro okolí, které mu nabídne příležitosti v podsvětí. Film má sílu hlavně v chladnosti / autenticititě. Výborný anglicky přízvuk !!! ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Film nám predstavuje vzostup jednej z legiend anglického podsvetia a príbehy niektorých jeho stúpencov. Možno to znie prvoplánovo, film však toho ponúka oveľa viac. Na svoje si prídu diváci obľubujúci autentické a nepríjemne ostré súboje anglických hoologans a následných veľkých zvierat anglického podsvetia, ktorých päste vybíjajú zuby a lámu kosti v priemere každých päť minút. Prívrženci štipľavých hlášok a vyostrených dialógov sa budú tešiť ako malé deti na Vianoce a naprázdno neodídu ani priaznivci dramatických a tragických momentov. Všetko dokopy zaisťujú skvelí herci, Carlton Leach vo svojej (zatiaľ) životnej úlohe. Herci excelujú v tvrdých, násilných scénach, ktoré majú vďaka nim a skvelej gangsterskej atmosfére takmer autentický feeling. Paradoxne niektorí zlyhávajú v dramatických a herecky precítenejších momentoch, ale veľkú škodu tým filmu nenarobili. 85%. ()

Flynn 

všechny recenze uživatele

Hodně kruté, místy asi až přehnaně, ale tak to asi v tomhle "bussinesu" chodí. Postavy jako Patt mi připomněly staré dobré nekontrolovatelné magory jako např. v Trainspottingu. Ovšem Patt byl trochu ostřejší týpek. Jeho objednávka pizzy byla docela šílená. Ale závěr mi vyšuměl tak nějak do prázdna. Carleton byl v tom celém kolotoči násilí docela férový grázl, ale čekal jsem že film bude končit nějakým duchaplnějším koncem... ale je to podle skutečné události, takže se to asi jinam namířit nedalo..... škoda, jinak drsná podívaná ()

Galerie (26)

Zajímavosti (8)

  • O životě tří postav z tohoto filmu - Tony Tuckera, Patricka Tata and Craiga Rolfa, vypráví film Bonded by Blood (2010). Ten sleduje vzestup drogových dealerů a obávaných kriminálníků jižní Anglie a udržování jejich impéria pomocí strachu a násilí až do jejich smrti. (JardaBauer)
  • Tento film se do českých kin vůbec nedostal, také není jasné, zda se u nás bude vůbec prodávat na DVD.
    V Německu vychází na DVD až koncem dubna a je jisté, že bude přístupný až od 18 let. (MiCM)

Reklama

Reklama