Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rise of Footsoldier sleduje neúprosný rozkvět Carltona Leache jednoho z nejobávanějších fotbalových chuligánů, který se dostane až na místo samotného člena známého gangu kriminálníků, kteří jsou jedni z nejobávanějších od Londýna až po Essex od začátku osmdesátých let až po konec devadesátých. (oficiální text distributora)

Recenze (187)

okkac 

všechny recenze uživatele

Hodně drsný film. Skoro až jeden z nejbrutálnějších, který jsem viděl. A to nemám na mysli takové to přehnané násilí v hororech nebo akčních filmech, ale to drsné gangsterské, kdy prostě za jen malinké vyprovokování vám hlavní hrdina nebo jeho kumpáni pořádně rozbijou ksicht nebo vás prostě pobodají. A v krajních případěch schytáte i nějaký ten headshot brokovnicí. Škoda jen, že v druhé půli, kdy se hlavní hrdina uklidní přejde děj na jeho kámoše a to až tak, kromě jejich závěru záživné není. A natěšení, kdy se hlavní hrdina začal připravovat tím, že schovával po domě nože, že přijde finální zúčtování, tak přišly.........titulky :-) ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Začíná to fotbalem a okolo děním třetího poločasu, ale film nabere zvláštní spád do drogového světa mafie. Film je trochu přehnaně tvrdý, nic pro děti, řeklo by se. Ta zvláštní atmosféra, kterou to nabere při vstupu Turků do hry vrhá film do drogového noir podsvětí, a to mi moc nevoní. Ale za ten úvod musím dát 5 hvězd. Takových filmů totiž máme, co spočítáme na prstech jedné ruky. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $4miliónyTržby Celosvetovo $454,000▐ dejovo dosť zmetené, jedine čo je badateľné je snaha to celé stavať na brutálnosti, pouličnom vystrájaní, bitkách ale príbeh nemá pevné jadro o ktoré by sa mohol oprieť, dejovo moc útržkové, postavy do prázdna /35%/ ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Konečne som po dlhom čase zhliadol film, ktorému môžem bez váhania dať plné hodnotenie. Film podľa môjho gusta. Film pri ktorom som si prišiel na svoje. Hooligans, surové bitky, drsní chlapi, špinavé kurvy, drogoví dealeri, amfetamín, heroin, kokain, anaboliká, stereoidy, testosteron, bezhraničné násilie, mučenie, vraždy... Naturalisticky spracované, bez servítok, bez cenzúry. Skurvene ostrý anglický snímok, natočený podľa skutočných udalostí. "Rise of the Footsodiers". ***** ()

Tjaden 

všechny recenze uživatele

WOW !!! Přestože konec ztrácí na tempu a věnuje se osudům jiných postav než je Carlton Leach a chvílemi mě nudil, jedná se o nadprůměrný snímek. Takhle drsný film plný krve a násilí (vše je přitom uvěřitelné a mimořádně autentické) mi opravdu chyběl. Váhal jsem mezi 4* a 5*, ale vzhledem k tomu že se jedná a skutečnou historii londýnského podsvětí podkládanou dokumentárními záběry, dávám nejvyšší hodnocení. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (8)

  • Snímek byl natočen na motivy autobiografické knihy "Rise of the Footsoldier" od Charltona Leache. Film tak popisuje skutečné události. (Saur.us)
  • Během rvačky s Manchesterem United (1982) přijedou policejní auta s poznávacími značkami s písmenem D, které se vyráběly až v letech 1986-87. (MiCM)
  • O skupině fanoušků Inter City Firm vypráví i film Hooligans (2005), který je hlavně pohledem do života anglických fotbalových chuligánů. (JardaBauer)

Reklama

Reklama