Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rise of Footsoldier sleduje neúprosný rozkvět Carltona Leache jednoho z nejobávanějších fotbalových chuligánů, který se dostane až na místo samotného člena známého gangu kriminálníků, kteří jsou jedni z nejobávanějších od Londýna až po Essex od začátku osmdesátých let až po konec devadesátých. (oficiální text distributora)

Recenze (187)

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Rise of the Footsoldier mi fakt sadol... So záujmom som sledoval tri epochy života londýnskeho grázla Carltona Leacha, ktorý sa z mladíckych čias, keď patril k tvrdému jadru rowdies, fandiacich WHU a zviedol niekoľko krvavých pouličných bitiek (táto drsná škola sa mu neskôr celkom šikla) prepracoval cez búchača, šéfujúceho partii ostrých vyhadzovačov, neváhajúcich zobrať aj nejakú tú mimozákonnú bokovku až na rešpektovaného člena ničoho sa neštítiacej zločineckej skupiny. Predstaviteľ Carltona Ricci Harnett bol pre túto rolu správnou voľbou a jeho postupná premena z horkokrvného teenagera na ostrieľaného gangstra, pomaly mysliaceho na zadné vrátka pôsobila aj vizuálne dosť autenticky (aj vizážisti na ňom kvalitne zapracovali). ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Drsné, místy hodně realistické, ale místy také docela otravné, což je škoda, protože jinak by to mohl být docela dobrý příběh, který je navíc roztahaný. Takový jednodušší kmotr na britský způsob, kde ale bohužel nejsou postavy, které by vás v napětí a zaujetí dokázaly udržet celou dobu. A že dvě hodiny není zrovna málo. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Konečne som po dlhom čase zhliadol film, ktorému môžem bez váhania dať plné hodnotenie. Film podľa môjho gusta. Film pri ktorom som si prišiel na svoje. Hooligans, surové bitky, drsní chlapi, špinavé kurvy, drogoví dealeri, amfetamín, heroin, kokain, anaboliká, stereoidy, testosteron, bezhraničné násilie, mučenie, vraždy... Naturalisticky spracované, bez servítok, bez cenzúry. Skurvene ostrý anglický snímok, natočený podľa skutočných udalostí. "Rise of the Footsodiers". ***** ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

EXTRÉÉM! Neuvěřitelně Syrový, Brutální a Násilný FILM !! Válka Gangů mezi Mafiány natočenou tou nejrealnější formou, Rozbité, rozkopané držky, flašky rozbité o hlavy, bodání nožmi do břicha a všelijaké různé Humánní Hrůzy!! Dokonce jsem se dočkal i Torture! Obrovské šílenství! Navíc celé je to velmi Detailně Natočeno ! Film rozhodně není pro Slabší Povahy, protože něco takového se nevidí ani v Horrorech !! 80% ()

Flynn 

všechny recenze uživatele

Hodně kruté, místy asi až přehnaně, ale tak to asi v tomhle "bussinesu" chodí. Postavy jako Patt mi připomněly staré dobré nekontrolovatelné magory jako např. v Trainspottingu. Ovšem Patt byl trochu ostřejší týpek. Jeho objednávka pizzy byla docela šílená. Ale závěr mi vyšuměl tak nějak do prázdna. Carleton byl v tom celém kolotoči násilí docela férový grázl, ale čekal jsem že film bude končit nějakým duchaplnějším koncem... ale je to podle skutečné události, takže se to asi jinam namířit nedalo..... škoda, jinak drsná podívaná ()

Galerie (26)

Zajímavosti (8)

  • Během rvačky s Manchesterem United (1982) přijedou policejní auta s poznávacími značkami s písmenem D, které se vyráběly až v letech 1986-87. (MiCM)
  • Tento film se do českých kin vůbec nedostal, také není jasné, zda se u nás bude vůbec prodávat na DVD.
    V Německu vychází na DVD až koncem dubna a je jisté, že bude přístupný až od 18 let. (MiCM)

Reklama

Reklama