Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Před dvaceti lety malý George jako jediný přežil havárii letadla, které se zřítilo uprostřed africké džungle a při níž zahynuli i jeho rodiče. Dítě vychoval moudrý mluvící gorilí samec Op. George v džungli získal i další přátele - tukana Tookieho a slona Shepa. Dvacet let poklidného života minulo a nastává doba změn. Na jeho území se objevila půvabná cestovatelka Uršula Stanhopeová. Ta z touhy po dobrodružství opustila San Francisco a vydala se i s malou výpravou do afrického pralesa. Do stejných míst shodou okolností zamířil i její snoubenec, nesnesitelný Lyle Van de Groot, se dvěma dobrodruhy. Cíl jejich cesty je ale jiný, chtějí ulovit pověstnou bílou opici. George se do Uršuly, kterou zachrání před útokem lva, když její snoubenec zbaběle omdlí, okamžitě zamiluje. Uršula si po návratu domů postupně uvědomuje, že Lyla nemiluje, objektem jejích tužeb je George. Ten se vrací do Afriky, aby zachránil Opa, kterého unesli Lylovi kumpáni. Netrvá to však dlouho a objeví se tam nejen Uršula, která mezitím pochopila, že George opravdu miluje, ale také Lyle, s nímž bude muset George svést rozhodující bitvu. (TV Nova)

(více)

Recenze (237)

LencaN 

všechny recenze uživatele

Nevidím na tomhle filmu vůbec nic špatného. Je to legrace. Někomu se to může zdát prvoplánové, trapné nebo nevím, co ještě. Ale je to komedie, diváka má pobavit, já se bavila, úkol splněn. Brendan Fraser je sympaťák a hezky se na něj kouká. Svůj sexappeal nezapře, ale hlavně je roztomilý a srandovní. Prostě si ze sebe umí udělat šprťouchlata. A jeho kučeravá blond partnerka je taky vyloženě komediální typ. K tomu zelené prostředí džungle, mluvící zvířátka, rozpaky ve velkoměstě, láska na liáně. Moc od toho nečekejte. Není to žádná intelektuální záležitost, ale každý film takový být nemusí. George z džungle si mě prostě získal. ()

Kesinka 

všechny recenze uživatele

Brendan Fraser jako neohrožený král džungle s roztomilostí sobě vlastní a Leslie Mann coby jeho Jane ... ehm pardon Uršula. S kouzelným humorem, který mě snad nikdy neomrzí stavím tuto komedii na piedestál amerického humoru. Je to inteligentní, chvílemi jsou gagy nepředvídatelné a film nabíjí úžasnou pozitivní energií. Za mě plný počet bodů ;) ()

Reklama

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Poctivý guilty pleasure. Nějaký vtípky jsou hodně dětinský, ale nějaký maj zase dobrý nápady (např. "interaktivní" vypravěč). Hlavně ale z každý scény sálá pohodová atmosféra, takže jsem se nakonec smál i infaltilnostem v podobě prdící gorily, nárazům na liáně do stromu nebo gorilí kapele. Když se netočí jenom proto, že se musí a pro prachy, je to vždycky znát. Ačkoliv je to ve výsledku hrozná blbina, fakt jsem se pobavil. Prostě taková taškařice pro celou rodinu. Čtvrtá slabá hvězda za casting a práci se zvířatama. ()

Elleannie 

všechny recenze uživatele

Díky tomuhle filmu jsem si oblíbila Brandona Frasera. Je to komik celou svou osobností, dokáže ze sebe udělat blázna (v dobrém slova smyslu), a to se mi na něm líbí. Ani chvilku jsem se nenudila, je to taková ta správná oddechová komedie, na kterou mám v tuhle chvíli, kdy píšu tenhle komentář, chuť se podívat. ()

frannyberry 

všechny recenze uživatele

Skvělá komedie, která má zdánlivě jednoduchý, ale o to ušlechtilejší cíl: pobavit diváka. A to se jí daří beze zbytku. Roztomile naivní George, emancipovaná dívka z velkého města, překvapená jeho udatností, kouzelně úchylný Lyle, situační komika a nakonec i ty báječně nedokonalé trikové scény - vše přispívá k perfektně vyvážené crazy komedii. To že je George navíc velký fešák, který potěší oko divaček (nebo čtyřprocentních diváků:)) určitě není zanedbatelný fakt. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (17)

  • V jedné scéně se Max (Greg Cruttwell) dohaduje s africkými průvodci a nabízí jim odměnu v zamolech. Tato měna existuje pouze ve filmu. (Nick321)
  • Snímek byl nominován na cenu Saturn v kategorii Nejlepší fantasy. A Brendan Fraser byl nominován na cenu Blockbuster Entertainment v kategorii Oblíbený herec – rodinný film. (Terva)

Reklama

Reklama