Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Před dvaceti lety malý George jako jediný přežil havárii letadla, které se zřítilo uprostřed africké džungle a při níž zahynuli i jeho rodiče. Dítě vychoval moudrý mluvící gorilí samec Op. George v džungli získal i další přátele - tukana Tookieho a slona Shepa. Dvacet let poklidného života minulo a nastává doba změn. Na jeho území se objevila půvabná cestovatelka Uršula Stanhopeová. Ta z touhy po dobrodružství opustila San Francisco a vydala se i s malou výpravou do afrického pralesa. Do stejných míst shodou okolností zamířil i její snoubenec, nesnesitelný Lyle Van de Groot, se dvěma dobrodruhy. Cíl jejich cesty je ale jiný, chtějí ulovit pověstnou bílou opici. George se do Uršuly, kterou zachrání před útokem lva, když její snoubenec zbaběle omdlí, okamžitě zamiluje. Uršula si po návratu domů postupně uvědomuje, že Lyla nemiluje, objektem jejích tužeb je George. Ten se vrací do Afriky, aby zachránil Opa, kterého unesli Lylovi kumpáni. Netrvá to však dlouho a objeví se tam nejen Uršula, která mezitím pochopila, že George opravdu miluje, ale také Lyle, s nímž bude muset George svést rozhodující bitvu. (TV Nova)

(více)

Recenze (236)

LencaN 

všechny recenze uživatele

Nevidím na tomhle filmu vůbec nic špatného. Je to legrace. Někomu se to může zdát prvoplánové, trapné nebo nevím, co ještě. Ale je to komedie, diváka má pobavit, já se bavila, úkol splněn. Brendan Fraser je sympaťák a hezky se na něj kouká. Svůj sexappeal nezapře, ale hlavně je roztomilý a srandovní. Prostě si ze sebe umí udělat šprťouchlata. A jeho kučeravá blond partnerka je taky vyloženě komediální typ. K tomu zelené prostředí džungle, mluvící zvířátka, rozpaky ve velkoměstě, láska na liáně. Moc od toho nečekejte. Není to žádná intelektuální záležitost, ale každý film takový být nemusí. George z džungle si mě prostě získal. ()

helrohir 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo pozerateľná komédia so skvelým Fraserom. Humor je celkom na úrovni a úplne sa vyvaruje akéhokoľvek fekálnejšieho humoru, hoci na druhej strane sa sem tam vyskytne infantilnejší druh humoru. Tento film mi však rozhodne viac krát vyčaroval úsmev na tvári a tak nevidím dôvod hodnotiť aspoň priemerne. 60%. ()

Reklama

kobejn 

všechny recenze uživatele

Když se nad tim tak zamýšlím, tak zjišťuju, že herectví je naprosto silly záležitost. Co děla herec? Herec ze sebe dělá pitomce, pitvoří se a dělá kašpara před kamerou a spoustou lidí, co u tý kamery je a pak další hromada pitomců jde do kina nebo si sedne k bedně, a čučí na toho pitomce v tom filmu. No, není to absolutně názorná ukázka, how absurd and silly is human condition? Samozřejmě jsou i světlé výjimky, kdy ze sebe herec nedělá pitomce, a ani já pak nemám pocit, že sem pitomec, když se na něco dívám, ale na todle se může člověk koukat i bez zvuku, a pozná hned, how silly it is.... ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Marc Shaiman: 1. George of the Jungle 2. Dela (I Know Why the Dog Howls at the Moon) 3. Wipe Out 4. The Man on the Flying Trapeze 5. My Way 6. Aba Daba Honeymoon 7. George of the Jungle 8. Go Ape [The Dance Mix] 9. Jungle Band 10. George to the Rescue 11. Rumble in the Jungle 12. The Little Monkey 13. George of the Jungle [Main Title Movie Mix] ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Moje nejoblíbenější komedie z mládí a i dnes se jedná o velmi dobrou zábavu, ač už časem lehce vyčpělou. Tak jako tak je to ale groteskní blbost, která do diváka láduje jeden vtip za druhým (George visí na liáně uprostřed obrovského údolí, poznávání zločince ve vězení, řvaní do telefonu...). Prostě je to parádní prdel, která ani po několikáté neomrzí. 90% ()

Galerie (21)

Zajímavosti (17)

  • V jedné scéně se Max (Greg Cruttwell) dohaduje s africkými průvodci a nabízí jim odměnu v zamolech. Tato měna existuje pouze ve filmu. (Nick321)

Reklama

Reklama