Reklama

Reklama

Muzikál ze střední 3: Maturitní ročník

  • USA High School Musical 3: Senior Year (více)
Trailer 1

„Muzikál ze střední 3: Maturitní ročník“ nám ukazuje studentské „mazáky“ Troye a Gabriellu v okamžiku, kdy se vyrovnávají s faktem, že se jejich cesty rozejdou, protože každý z nich směřuje na jinou univerzitu. S ostatními spolužáky se rozhodnou, že nastudují propracovaný muzikál, ve kterém se pokusí zobrazit všechny své dosavadní zkušenosti, své touhy a zároveň obavy ze změn, jež budoucnost přináší. Se skvělou muzikou a úžasnými tanečními čísly, která maximálně využijí potenciál velkého formátu filmového plátna, bude tento film pro mladé publikum skvělou zábavou s elektrizující energií.

Třetí film navazují na mimořádně populární dílo příznivě přijaté nejen diváky, ale i kritiky. Film má na svém kontě mimo jiné dvě ceny Emmy, DGA Award (Directors Guild of America), cenu prestižního hudebního časopisu Billboard a byl nominován na Americké hudební ceny. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (237)

novoten 

všechny recenze uživatele

Potřetí do Sharpayiných intrik, Troyova kukuče a Gabriellina líbezného hlásku. Jenže tentokrát opravdu dobře. A nejhorší na tom je, že si to nenamlouvám, že nechci jít proti proudu, ale že jsem si tohle kino opravdu užil. I přestože je příběh vydlabaný až na kost, zvraty se dějí velmi podivně (ples/neples nebo rozchod/nerozchod) a všichni se usmívají, podporují a usmiřují. Co na tom, když se jede od začátku naplno a na konci mi dojde, že se mi po pár tvářích bude k vlastnímu provinilému překvapení snad i stýskat. Místní odpadová vlna je podle očekávání jenom ubohou pseudopózou. ()

Cimr 

všechny recenze uživatele

Taneční výstupy ujdou, ale jakmile začnou postavy mluvit (no, mluvit.. spíš vypouštět z úst přívaly bezobsažných frází), je to v háji. Taky je tu spousta nelogičností, podivností, nadneseností.. Jak se Troy dokázal objevit u své vyvolené a zase zpátky během několika málo hodin? Kdy se vlastně maturanti učili na své zkoušky a dělali je vůbec? Je normální, aby maturant při basketu křičel na tátu "Já už nejsem malé dítě! Můžu o své budoucnosti rozhodovat sám!"? Je normální, aby se zamilovaná dvojice oslovovala Buchto a Tygře? A aby si dala svůj první polibek až po nějakých třech letech vztahu? Jako by Disney vůbec nežil v tomhle světě a neposlouchal dnešní mladé. Vždyť to takhle vůbec nechodí. A tak nejen, že je High School Musical špatný film, ale je i nebezpečný. Silně dětem zkresluje mezilidské vztahy, studium, celý život.. A až pak dostanou tvrdou lekci, budou překvapeni. Mimochodem - vtipné je srovnat tento film s filmem Prci, prci, prcičky, který také zobrazuje generaci amerických maturantů. Pravdivěji. ()

Reklama

MISSha 

všechny recenze uživatele

Když prominu zajeté příběhové klišé a celkovou disneyho naivní vizi o středoškolácích, vychází trojka jako vítěz ze všech HSM. Už jenom kvůli promakané choreografii (Sharpayno snění), která se v pár číslech klidně může měřit s muzikálovými giganty jako je Moulin Rouge nebo Chicago. Herci jakž-takž byli snesitelní, překvapila mě přesvědčivá Ashley Tisdale kterou jsem poprvé viděla nepřehrávat a skvělí Lucas Grabeel zahrál malou ale nejsympatičtější postavu ve filmu. Naopak Vanessa Hudgens a Monique Coleman stále neumějí hrát. Je celkem jasný, že 13-letý tenhle typ filmu zbožňují, já jim to nezazlívám, ale obdivuju lidi z Disnyho že je pořád baví točit z už dávno provařené vody. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Nehodnotím filmy podle toho, jestli se o píše v Bravu a jestli v nich vystupuje ulízaný klučina, jenž se stal idolem každé druhé dívky do dvanácti let věku, takže pod tři hvězdičky nepůjdu. HSM 3 je veselý, hravý, energický a co se týče schopnosti navodit člověku takovou tu nablbe optimistickou náladu, těžko se mu hledá konkurence :-) Koho (jako mě) baví tanečně-pěvecká čísla made in Bollywood, ten si určitě užije i tohle barevné středoškolské křepčení a člověk nakonec zjistí, že jediný opravdu závažný škraloup, který HSM má, je jeho přehnaná délka ve spojení s totální dějovou prázdností. Ani ta absolutní odchlípnutost od reality mi vlastně nevadila - beru ten film jako každou jinou Disneyovku a ač by někdo mohl namítnout, že není zrovna OK, když by člověka ve filmu o dospívajících teenagerech vůbec nezarazilo, kdyby se na scéně zničehonic objevil Kačer Donald a vyzval k tanci Rampu McKváka, já tohle všechno beru, pokud se mi dostává takových tanečních nářezovek, jakou je večerní řádění na vrakovišti. Co je ovšem minimálně podivné - HSM 3 je film od Disneyho, kterému chybí moralizování a poučení do života! Jasně, většinou něco takového člověka otravuje, ale já bych fakt nečekal, že film, v němž se (sic jen minimálně) nakusuje nastávající dospělost a nutnost člověka učinit zásadní a nelehká rozhodnutí, končí takovými slizkými, nikam nevedoucími kompromisy. I tak za 60% ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

V předchozích dílech byly alespoň chytlavé písničky, ty teď nějak vymizely; nejprve to vypadalo, že by snad mě i mohla nějaká oslovit, ale nakonec se ukázalo, že to bylo jen zdání... nevim, prostě docela nuda... nic jsem od filmu nedostala... ani jsem neměla chuť vyskočit a jít si zavrtět zadkem, což je dost špatný u filmů, kde to muzikou jen hýří... ale je také možné, že to bylo tou řadou dětí, které mi to sledování znechucovaly svým neustálým vyrušováním a to všema způsobama co existují! Víc * to prostě nebude :-) ()

Galerie (60)

Zajímavosti (13)

  • S výdělkem 42 milionů dolarů v amerických kinech za první víkend jde o nejvýdělečnější opening muzikálu vůbec. Touto částkou převzal královskou korunu jinému muzikálu uvedenému do kin v roce 2008, Mamma Mia!. (POMO)
  • Muzikál momentálně míří pokořit 300 milionovou hranici a navíc byl oficiálně potvrzený čtvrtý díl, stejné herecké obsazení ovšem není jisté. (Pumiiix)
  • Zac Efron musel projít každodenním tříhodinovým tréninkem, protože jeho postava je kapitánem basketbalového týmu. (adams89)

Související novinky

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

02.12.2008

V sequelu včerejší novinky o pokračováních se dočtete o další Planetě opic, další Policejní akademii, dalším Hairsprayi a dalších Aktech X. Zpočátku to znělo jako totální kachna – internetem… (více)

Reklama

Reklama