Reklama

Reklama

Jeniffer Marshová (Diane Lane) je svobodná matka ale především agentka FBI, která společně se svým kolegou Griffinem Dowdem (Colin Hanks) pátrá ve dne v noci po lidech porušujících zákony prostřednictvím internetu. Jednoho dne dostanou tip na bizarní stránky, na kterých jejich autor zabíjí nejenom zvířata ale také lidi a to v přímé závislosti na jejich návštěvnosti. Úporná snaha okamžitě vypátrat provozovatele se však mění v beznadějné zjištění, že jejich umístění je prakticky nevysledovatelné… Už vůbec však nemají tušení, že hlavním předmětem zájmu „majitele stárnek“ se stávají právě oni sami… Poté, co se do rukou brutálního vraha dostává také agent Dowd je Marshová nucena spojit síly s místním policejním detektivem (Billy Burke) a najít vraha dříve, než její kolega ve vražedné hře podlehne. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (272)

Bachy 

všechny recenze uživatele

Internetový zločin není vůbec špatný nápad a navíc s tak krátkou stopáží snad ani nemůže začít nudit. Jenže na druhou stranu film nezanechá jediný hlubší pocit (leda by jste se hned běželi podívat na www.killwithme.com ) a za pár dní si ani nevzpomenu, že jsem snímek viděl. Ve výsledku mi Smrt online přišla jen jako delší díl Kriminálky (doplňte si jakékoliv město). Nápad to má, ale dále už to jede podle osvědčeného receptu na klasický krimi/thriller. Trošku klišé v dialozích, pár nelogičností a k tomu dost očekávatelný děj. Podobnost se SAW trkne asi každého. Nezklame/nenadchne a rychle uteče. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Už je to desať rokov, čo americký režisér Gregory Hoblit natočil svoj posledný film. Jedná sa o titul "Untraceable", ktorý tuzemskí distribútori prekrstili na "Smrť v priamom prenose". Je to tuctový internetový kriminálny thriller. Hoblitova tvorba ma nikdy nijak zvášť neoslovila. Jeho režisérsky rukopis sa mi vždy zdal suchopárny. Točí filmy, ktoré nie sú úplne špatné, no sú šede priemerné. Nezanechajú v divákoch žiadny hlbší, trvalejší dojem. A ani snímok "Untranceable" nie je výnimkou. *** ()

Reklama

Sofia 

všechny recenze uživatele

Mohlo z toho být druhé Sedm, ale bohužel nebylo. Scénář relativně originální nápad tuctovým způsobem rozmělňuje a schématizuje (bylo jasné jako facka, že jednou z obětí bude někdo z agentčina okolí), motiv vraha byl značně pochybný a navíc se Diane Lane typově na tuto roli vůbec nehodila. Ztráta času. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Další hodně očekávaný film letošního jara nám neservíruje žádný nováček, ale ostřílený režisér Gregory Hoblit. Untraceable nedosahuje hodnot jako Frekvence nebo Okamžik zlomu, ale stále se drží díky stále sexy Diane Lane, která i bez erotických scen září :) Smrt on-line (už z názvu patrné), má vskutku zajímavou zápletku, herecká sestava nekazí dojem, spíš naopak, mladý Hanks je sympaťák a Billy Burke jako vždy dobrý a čistý průměr. Tohle všechno by stačilo k dobrému filmu, ale musím souhlasit, že scénář pohřbívá Hoblitovu novinku trošku níže, než by si zasloužil, plytkých frází je požehnaně a režisérské figle jsou často laciné, jen pro efekt a oslnění diváka. Do kina opravdu ne, ale doma hezky v křesle si tenhle drsný thriller vychutnáte! Silné tři hvězdičky. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Řemeslně (v dobrém slova smyslu) rutinní realisticky se tvářící thriller v kombinaci s pokryteckou moralitkou na ajťácká témata... Nu ano, co asi nejvíc pobaví pět miliard lidí, než on-line smrt svého bližního, že... . . . Každopádně pak je faktem, že nic podobného se čistě stran vy(zne)užití počítačových technologií a internetu zatím reálně nestalo. Skuteční IT odborníci se při sledování filmu nejspíš usmívají pod fousy a řadový divák pak dostane tendenčně uměřenou porci rafinovaného zabíjení, trošku toho mudrování o zkaženosti světa a hrst dávno nezabírajících žánrových klišé ku problematickému rádobyzvýšení napětí. A pak už jen rychlý happy end a je po všem... A tak je vlastně škoda, že na tento docela zajímavý námět nevzniklo čistě filmařsky působivější dílko. - - - P.S. Když kdysi 11. září padala newyorská dvojčata, taky jsem se on-line díval díky záběrům z kamery na Empire State Buildingu... Okouzlen svým čerstvým a na svou dobu neuvěřitelně rychlým pevným připojením. Dnes by mi to už bylo fuk. - - - - - (Poprvé viděno 5.9.2009 na tv Nova, komentář zde off-line jako mnohý - 6.9.2009) ()

Galerie (41)

Zajímavosti (12)

  • V 14:35 si můžeme všimnout,na monitoru PC české vlajky. (DanielW94cz)
  • V čase 52:15, když si Griffin (Colin Hanks) prohlíží fotografické záznamy z kamer, si můžeme všimnout na monitoru vlaku Českých drah. Zajímavý je text dole: „Trasa směr Prdelovice.“ Jedná se zřejmě o nějaký vtípek či skrytý odkaz od nějakého českého CG supervisora. (Leopard105)
  • Když je auto agentky Marshové (Diane Lane) na mostě bez elektřiny, je nucena rozbít okno, aby se dostala ven. Ve skutečnosti však všechny vozy bez elektřiny mohou být odemknuty zevnitř. (Dr Lizal)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno