Reklama

Reklama

Jeniffer Marshová (Diane Lane) je svobodná matka ale především agentka FBI, která společně se svým kolegou Griffinem Dowdem (Colin Hanks) pátrá ve dne v noci po lidech porušujících zákony prostřednictvím internetu. Jednoho dne dostanou tip na bizarní stránky, na kterých jejich autor zabíjí nejenom zvířata ale také lidi a to v přímé závislosti na jejich návštěvnosti. Úporná snaha okamžitě vypátrat provozovatele se však mění v beznadějné zjištění, že jejich umístění je prakticky nevysledovatelné… Už vůbec však nemají tušení, že hlavním předmětem zájmu „majitele stárnek“ se stávají právě oni sami… Poté, co se do rukou brutálního vraha dostává také agent Dowd je Marshová nucena spojit síly s místním policejním detektivem (Billy Burke) a najít vraha dříve, než její kolega ve vražedné hře podlehne. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (272)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Už je to desať rokov, čo americký režisér Gregory Hoblit natočil svoj posledný film. Jedná sa o titul "Untraceable", ktorý tuzemskí distribútori prekrstili na "Smrť v priamom prenose". Je to tuctový internetový kriminálny thriller. Hoblitova tvorba ma nikdy nijak zvášť neoslovila. Jeho režisérsky rukopis sa mi vždy zdal suchopárny. Točí filmy, ktoré nie sú úplne špatné, no sú šede priemerné. Nezanechajú v divákoch žiadny hlbší, trvalejší dojem. A ani snímok "Untranceable" nie je výnimkou. *** ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Fakt slušná žánrovka. Na hviezdičky to vyjde rovnako ako pri eskapádach Ashley Judd (ZBERATEĽ BOZKOV), ale Untraceable má výhodu modernej témy a film vie presne kedy skončiť, aby vyvolal mrazivý pocit. Takmer také to niečo viac ako mala VRAŽDA PODĽA PLÁNU so Sandrou Bullock, aj keď tá sa tiež u mňa neprešvihla cez tri. Ak si spomenieme na pokusy Angeliny Jolie (ZBERATEĽ KOSTÍ, ZLODEJ ŽIVOTOV), Diane Lane je v tomto subžánri bohovsky vysoko. Pár technických drobností by si asi našlo (napr. nájdenie jednej IP adresy mi nedávalo zmysel) a zápletka nie je zložitejšia než ktorýkoľvek diel MYŠLIENOK ZLOČINCA, film však nenudí a bez zádrhelov plynie do finále... ()

Reklama

dawe04 

všechny recenze uživatele

Místy mrazivý thriller čerpající inspirace z několika posledních úspěšných filmů včetně Saw. Film stojí a padá na zápletce, která konzistentně příliš nedrží a děj jakoby přeskakuje některé vysvětlující pasáže a přijde už s hotovým řešením. Jindy sympatická a dobře hrající Diane Lane je nevýrazná, což ani tak nevadí, Smrt on-line stejně v hlavě dlouho nevydrží. ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Internetový zločin není vůbec špatný nápad a navíc s tak krátkou stopáží snad ani nemůže začít nudit. Jenže na druhou stranu film nezanechá jediný hlubší pocit (leda by jste se hned běželi podívat na www.killwithme.com ) a za pár dní si ani nevzpomenu, že jsem snímek viděl. Ve výsledku mi Smrt online přišla jen jako delší díl Kriminálky (doplňte si jakékoliv město). Nápad to má, ale dále už to jede podle osvědčeného receptu na klasický krimi/thriller. Trošku klišé v dialozích, pár nelogičností a k tomu dost očekávatelný děj. Podobnost se SAW trkne asi každého. Nezklame/nenadchne a rychle uteče. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film si pamatuji docela dobře, protože jsem v roce 2008 na něm byl v kině. I když mi vypadlo mnoho z hlavy za ty roky, tak smysl příběhu jsem věděl. Ani však doma po letech jsem v tom nenašel o moc větší zalíbení. Mám rád složité thrillery, kdy vrah je geniální a má motivy brutálně vraždit. Tentokrát nechává rozhodovat veřejnost a jejich internet. I když Vám na konci řekne pointu, tak to ve výsledku dává smysl, ale geniální to moc není. Jako thriller se mi to atmosférou docela líbí a nechci film zbytečně srážet. Ale jak už bylo řečeno, motivy nejsou nijak převratné a celých těch téměř sto minut postavy pouze překračují a jejich dialogy nejsou zajímavé. Velmi mi chybí nějaký drive nebo moment, kdy by to začalo být opravdu napínavé. Což tento thriller nemá. Já skoro usnul půl hodiny před koncem. Vraždy díkybohu nejsou nikterak brutální, i když je vrah rozhodně vynalézavý. Celé je to taková jednohubka, která pobaví na večer, ale jistě ej tu mnoho jiných zajímavějších thrillerů nebo krimi. (50 %) ()

Galerie (41)

Zajímavosti (12)

  • Griffin Dowd (Colin Hanks) se zmiňuje, že se chystá na rande se sekretářkou jménem Peggy. V seriálu Mad Man (od r. 2008) hrál Hanks postavu Otce Johna Gilla, kněze, který se seznámí se sekretářkou Peggy (Elisabeth Moss). (Dr Lizal)
  • Stránka www.killwithme.com existuje aj v skutočnosti. Vlastní ju filmové štúdio a slúži na propagáciu filmu. Stránka vyzerá ako počítač Jennifer Marsh vo filme. Do počítača sa nabúra vrah a návštevník stránky musí vyriešiť 4 testy od vraha, aby jeho stránku znefunkčnil. (ladko)
  • Ve filmu si zahráli sami sebe i skuteční televizní hlasatelé z Portlandu. Byli to Marilyn Deutsch, Pete Ferryman, David Freitas, Jim Hyde, Kimberly Maus a Kerry Tomlinson ze stanice Oregon KPTV Fox 12. (Dr Lizal)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno