Reklama

Reklama

Jeniffer Marshová (Diane Lane) je svobodná matka ale především agentka FBI, která společně se svým kolegou Griffinem Dowdem (Colin Hanks) pátrá ve dne v noci po lidech porušujících zákony prostřednictvím internetu. Jednoho dne dostanou tip na bizarní stránky, na kterých jejich autor zabíjí nejenom zvířata ale také lidi a to v přímé závislosti na jejich návštěvnosti. Úporná snaha okamžitě vypátrat provozovatele se však mění v beznadějné zjištění, že jejich umístění je prakticky nevysledovatelné… Už vůbec však nemají tušení, že hlavním předmětem zájmu „majitele stárnek“ se stávají právě oni sami… Poté, co se do rukou brutálního vraha dostává také agent Dowd je Marshová nucena spojit síly s místním policejním detektivem (Billy Burke) a najít vraha dříve, než její kolega ve vražedné hře podlehne. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (272)

Sofia 

všechny recenze uživatele

Mohlo z toho být druhé Sedm, ale bohužel nebylo. Scénář relativně originální nápad tuctovým způsobem rozmělňuje a schématizuje (bylo jasné jako facka, že jednou z obětí bude někdo z agentčina okolí), motiv vraha byl značně pochybný a navíc se Diane Lane typově na tuto roli vůbec nehodila. Ztráta času. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Fakt slušná žánrovka. Na hviezdičky to vyjde rovnako ako pri eskapádach Ashley Judd (ZBERATEĽ BOZKOV), ale Untraceable má výhodu modernej témy a film vie presne kedy skončiť, aby vyvolal mrazivý pocit. Takmer také to niečo viac ako mala VRAŽDA PODĽA PLÁNU so Sandrou Bullock, aj keď tá sa tiež u mňa neprešvihla cez tri. Ak si spomenieme na pokusy Angeliny Jolie (ZBERATEĽ KOSTÍ, ZLODEJ ŽIVOTOV), Diane Lane je v tomto subžánri bohovsky vysoko. Pár technických drobností by si asi našlo (napr. nájdenie jednej IP adresy mi nedávalo zmysel) a zápletka nie je zložitejšia než ktorýkoľvek diel MYŠLIENOK ZLOČINCA, film však nenudí a bez zádrhelov plynie do finále... ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $35miliónovTržby USA $28,687,835Tržby Celosvetovo $52,659,594Tržby za predaj DVD v USA $19,694,542 //počet predaných kusov 1,013,226║ Nadobudnutý trend a brutálny štýl vďaka filmu Saw(85%) sa drží vo filmoch už peknú dobu a tento nie je výnimka. Povedal by som že je aj trošku takým malým osviežením hlavne na základe námetu vykresleného v sprostredkovávanie smrti cez net, teda v priamom prenose, čím útrapy týraného nadobúdajú na intenzite tým viac o čo stúpne počet prihlásení na stránku nevšedného psychopatického zabijaka.... Film režíroval osvedčený "priemerný ale zručný" Gregory Hoblit, ten sa akosi "ako skoro vždy" miestami nedokáže vymaniť s priemernosti a ponúknuť niečo viac čo by pridalo na intenzite, dusnosti, napätí... stále si drží len tú svoju zaužívanú úroveň, škoda. Ale aspoň trošku ten film zaujme a nechá aj zamyslieť sa oproti konkurencii. /videl v kine: 60%/ ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Jsem zastáncem klasických detektivek a la Agatha Christie, takže moderní krimi, ve které se již v první polovině divák dozví, kdo je vrahem, mě nemůže nijak nadchnout. Přesto pan režisér dokázal další půlhodinu napětí umně udržet, nicméně závěr mě nutí ke srovnání s jeho předchozím filmem, měl jsem úplně stejný pocit, jako by filmu došel dech, jako by scénař zamrzl a nevědělo se kudy kam. A v případě tohoto snímku se dá dokonce mluvit o poměrně velké finální nudě. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Gregory Hoblit si u mňa od ´96 za každý jeho film vyslúžil 4*. Tentoraz si však vybral priemerný scenár a tak to aj dopadlo. Je to remeselne dobre zvládnutý film so zaujímavým námetom a Diane Lane tá úloha sekne ale pohnútka šialenca je nepresvedčivá, o obete sa niet prečo báť a scény mučenia nedosahujú ani tú kúzelne úchylnú rafinovanosť akou sa môže pochváliť hociktorý diel Saw. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (12)

  • V čase 52:15, když si Griffin (Colin Hanks) prohlíží fotografické záznamy z kamer, si můžeme všimnout na monitoru vlaku Českých drah. Zajímavý je text dole: „Trasa směr Prdelovice.“ Jedná se zřejmě o nějaký vtípek či skrytý odkaz od nějakého českého CG supervisora. (Leopard105)
  • Když je auto agentky Marshové (Diane Lane) na mostě bez elektřiny, je nucena rozbít okno, aby se dostala ven. Ve skutečnosti však všechny vozy bez elektřiny mohou být odemknuty zevnitř. (Dr Lizal)
  • Jedna z obětí se měla narodit 14. června 1955 a zemřít 15. ledna 2008. Ve filmu se tvrdí, že mu bylo 55 let, ve skutečnosti je to však 52 let. (Dr Lizal)

Reklama

Reklama