Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Akademický učitel (Edward Norton) je přilákán zpět do svého bydliště v Oklahomě kde je jeho bratr a dvojče, malý bezvýznamný pěstitel marihuany zapletl do plánu svrhnout místního drogového krále (Richard Dreyfuss). (Cliff Booth)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (89)

Radiq 

všechny recenze uživatele

Tak tohle sem nečekal - myslel jsem, že to bude nějaká blbá komedia s prvky intelektuálna a on se z toho vyvrbil docela solidní kus, kterej mi dost připomínal, jak kdyby to natočili bratři Coeni. Než se tam ukáže Billyho dvojče Brady, tak zatim nic moc, ale pak se začne čeřit hladina a chytlo mě to. Postavičky Bolger (Tim Blake Nelson) nebo ten zubař (Josh Pais) byly uplně dokonaly a dostali mě, kdykoliv něco řekli nebo udělali. Ale kdo mě uplně dostal do kolen, tak Richard Dreyfuss, jehož hajzl Pug neměl chybu a děj se pak tak nečekaně stočil, že to bylo fakt překapivý. Oni celkově všichni ti pěstitelé travky byli nějakym zpusobem ujeti. Takže z mé strany (jak z velké, tak z malé) spokojenost. ()

st.jim 

všechny recenze uživatele

Napsat roli pro Edwarda není vůbec těžké, protože dokáže zahrát všechno. Že on táhne celý tento film, že se mu to daří, tak to je pravda. Příběh není až tak moc zajímavý a je spíš zvláštní. Možná to bylo i dobře, protože není moc předvídatelný. Ač nechápu, proč je na prvním místě komedie, když bych se spíše přikláněl více k dramatu. Nicméně, já se nenudil ani minutu a kdo má rád EN, tak jen vřele doporučuji. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Takhle zklamanej jsem dlouho nebyl. Ukecanym scénářem počínaje, Nortonovou dvourolí konče. Jestli tady chtěl Edward ukázat, jakej je to pan herec, tak mu to vůbec nevyšlo. Rozdílný bratry zahrál stejně a ještě navíc blbě. A to samý se dá vlastně říct o celym filmu, kde se bez nadsázky 90% času jen kecalo o filosofii tim klasickym americkym povrchnim způsobem. Z celkovýho konceptu se dá snad vypíchnout jen závěrečná scéna, která dokázala částečně rozesmát, ale to bylo vzhledem k tomu, jak jsem se na tenhle film těšil, sakra málo. Ach jo. 15% ()

Cracker 

všechny recenze uživatele

Začína to ako celkom vtipná komédia, postupne sa však mení na také menšie krimi, no a koniec je ukážkovou drámou. Vôbec som od toho filmu neočakával nejaké hlbšie myšlienky, myslel som že sa skôr zasmejem ako zamyslím. Našťastie všetky tie pomiešané žánre mi proste sadli! Príbeh je super a Edward Norton je po tomto filme opäť v mojej topke :) ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Edward Norton je skvely, to bez diskusie. Jeho pritomnost je hlavnym dovodom, preco si ludia tento film pozru, coho sme si vsetci vedomi a jeho si toho vedomy aj scenarista a reziser v jednej osobe. Ak by vsak Nelson zabudol na vsetko, co vie a co si pamata o filmoch bratov Coenovcov, mohol by byt vysledok vyrazne zaujimavejsi. Magicku formulku, ze najlepsie dramy su tragedie sme poculi uz nespocetne krat a obligatnost toho, nie je v tomto pripade dostacujuca. Leaves of Grass je dobry film, mohol by vsak byt ovela lepsim, ak by sa nebal ist vlastnou cestou. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (3)

  • Edward Norton měl velký zájem o účinkování ve filmu, že podle vlastních slov kývnul na mnohem nižší honorář, než je tomu u něj obvyklé. (HellFire)
  • Režisér filmu Tim Blake Nelson studoval historii na univerzitě Brown a rovněž vyrůstal v Tulse v Oklahomě. (HellFire)

Související novinky

Ed Norton a spousta trávy

Ed Norton a spousta trávy

04.12.2007

Oblíbená barva Edwarda Nortona je očividně zelená. Sotva dotočil akční komiksovku The Incredible Hulk, začal chystat projekt Leaves of Grass. Půjde o kriminální komedii, v níž si Ed zahraje ústřední… (více)

Reklama

Reklama